Akiknek van már gyereke, nem bosszantó hogy mindig azok kapnak kedvezményeket, hiteleket akik még szülnek?
Nem tudom.. lehet én vagyok rosszul összerakva, mint az ikeás kutya, de engem marhára nem érdekel másnak milyen lehetőségei vannak. Örüljenek neki, használják ki.
Azért nem törődöm mással, mert azzal, hogy bosszankodok és irigykedek, attól nekem nem lesz jobb és nem lesz több/jobb lehetőségem
Ezt minden rosszindulat nélkül mondom. Téged se bosszantson, attól nem leszel semmivel előrébb.
Én ahelyett, hogy ezen rágnám magam inkább jobban utánajárok a lehetőségeimnek :)
Nem
Barátaink egyébként felvették a babavárót
Még a büntetőkamattal is jobban járnak, mint egy szabadfelhasználású piaci hitellel most.
Nekem van gyerekem, nemrég vettem fel hitelt is, viszont a családi adókedvezményen kívül semmilyen más családtámogatást nem használtam ki, használok ki. Tehát nem vettük igénybe a CSOK-ot, illetve ilyen jellegű hitelt sem vettem fel. Sima, személyi kölcsönt vettem fel, illetve volt megtakarított pénzünk, így vettünk házat és csináltattuk meg, vettünk bele dolgokat.
Amúgy meg azért abba gondolj bele, hogy lehet, hogy te esetleg magasabb kamatot fizetsz, viszont neked csak saját magadat kell eltartanod, a gyerekeseknek meg még egy, vagy több másikat is, akiken nem lehet spórolni. Tehát összességében egy gyerekes családnak a kiadása is jóval több, mint neked. Szóval nem marad nekik sem több a zsebükben összességében. Meg aztán én magamról tudom, hogy nem mindegy, hogy beteg vagyok én, az esetleg 7-8.000 Ft, ha beteg a gyerek, akkor beteg vagyok én is, a férjem is és azt szorozd be 3-mal. És akkor nekünk még csak 1 gyerekünk van, képzeld el, ahol 3 van!
Van számos más dolog, amit akkor kapsz, amikor már van gyereked. Pl. adókedvezmény, családi pótlék.
Az, hogy a csok, éppúgy, mint az adókedvezmény, a harmadik gyereknél ugrik nagyot, ennek az az értelme, hogy két gyereknél csupán változatlan marad a népesség lélekszáma, de háromnál már növekszik.
Jelenleg az átlagos termékenységi mutató (a szülőképes korú, tehát 15-49 év közötti női népességre jutó születések átlaga) 1,4 körül van. A népesség változatlan újratermeléséhez 2,1 kellene! Persze nem a leendő segélyért kuncsorgókból, hanem adófizetőkből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!