Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » El lehet tiltani egy apától a...

El lehet tiltani egy apától a gyerekét?

Figyelt kérdés
A gyerek apjával fél éve szétmentünk. Megbeszéltük 1 napot fixen vele lesz a gyerek. Plusz fizet havonta 20at. Na most a fiát akkor viszi ha karácsony, szülinap van akkor is a nagyszülőkhöz viszi csak el. Fizetni nem fizet. Tehát ha én úgy döntök nem láthatja akkor ő pl mit tud ellene tenni?
2019. dec. 28. 23:38
 1/10 A kérdező kommentje:
Ha pl bíróságra menne (amit az alapján hogy szarik a gyerekre nem hiszek) de ha mégis akkor el tud érni bármit?
2019. dec. 28. 23:40
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A tiltás sztem a lehető legrosszabb dolog. Az a gyerek egyszer fel fog nőni, nem fogod tudni megmagyarázni, hogy te csak jót akartál, ha apuka idő közben rájönne, hogy mégis foglalkozzon vele. Plusz ugye ott van, hogy neked kellene a bíróságon is magyarázkodni, hogy miért nem engeded. Itt pont, hogy neked kellene hivatalosan lépni, hogy azt a kemény 20at se teszi le. Plusz nem látogat.
2019. dec. 28. 23:47
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ha jelenti a gyámügynek, akkor téged pénzbírsággal sújthatnak.

Az más kérdés, hogy ha jól értem, csak szóban állapodtatok meg. Azt bárki letagadhatja. Nyilván, ha valami hivatalos lépést tesz, akkor a bíróság fog dönteni a láthatás időpontjáról és a gyerektartás összegéről is, és utána az lesz a mérvadó.

Ha nem fizet gyerektartást, azt viszont te jelezheted, szerintem a bíróságon. Azt viszont tőle behajtják.

Ne tiltsd el a gyerektől, és ne csak azért, mert megbírságolhatnak, hanem mert a gyerek valószínűleg az apjához is kötődik, tehát gyerekednek is rosszat tennél vele. Remélem a gyereked érdeke felülírja a benned levő (jogos) indulatokat.

2019. dec. 28. 23:51
 4/10 A kérdező kommentje:
Hát sajnos nem úgy állok anyagilag hogy elmenjek ügyvédhez vagy bíróságra ezzel. Gyesen vagyok vele otthon. Egy munkahelyem volt ahonnan elküldtek mert minden 2 héten beteg.
2019. dec. 28. 23:52
 5/10 A kérdező kommentje:
Tele vagyok igen indulattal. Mert ez annyira nem fer dolog hogy szülsz valakinek aki elhiteti hogy melletted lesz. Jó apa lesz. Megváltozik. De közben bő 2 éve nevelem a gyereket. Mikor együtt voltunk akkor is semmire nem adott pénzt. Meg ha valaki a gyerekét szereti az nem havonta látná. Meg nem nekem kéne mondani hogy figyelj nem szeretnél a fiaddal lenni? A gyerek igy is oda van érte. És annyira nem ezt érdemli.
2019. dec. 29. 00:01
 6/10 anonim ***** válasza:
87%

Teljesen megértelek, de ha a gyerek ennyire szereti, akkor inkább szorgalmazd a kapcsolattartást.

Eleve a havi 1 nap borzasztó kevés, nem is értem ezt a hapsit. Más heti 2-3x elviszi. :(

2019. dec. 29. 07:00
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem volt gyermekelhelyezési per, apukának pont ugyanolyan jogai vannak, mint neked
2019. dec. 29. 07:33
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Minden bíróságon, minden közjegyzőnél van ingyenes nap, amikor elmondják neked hogy mihez van jogod és mit tegyél.
2019. dec. 29. 13:09
 9/10 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, hogy későn válaszolok. Ez jogi, bírósági út, és ott meg tudnál egyezni, hogy mennyit fizessen. De mivel nem úgy állsz anyagilag, kellene megállapodás. Szerintem, ha a gyerek oda van érte, akkor ne tilsd. Sokat segít, ha látja mindkét szülőjét. Nézd, az én apám, nem is érdeklődött utánam, éveken át és nem fizetett semmit. Engem nem nevelt apa, én tudom, hogy milyen szörnyű, hogy csak az egyik szülő nevel. Ne ismertesd meg ezt az érzést vele. De ez csak tanács, tiéd a döntés. Minden jót kívánok neked! :)
2020. jan. 1. 14:50
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem kell pénz ehhez. Ügyvéd nélkül is lehet pert indítani, azt pedig úgyis a vesztes fél fizeti, aki itt az apa lesz.
2020. jan. 1. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!