El lehet tiltani egy apától a gyerekét?
Igen, ha jelenti a gyámügynek, akkor téged pénzbírsággal sújthatnak.
Az más kérdés, hogy ha jól értem, csak szóban állapodtatok meg. Azt bárki letagadhatja. Nyilván, ha valami hivatalos lépést tesz, akkor a bíróság fog dönteni a láthatás időpontjáról és a gyerektartás összegéről is, és utána az lesz a mérvadó.
Ha nem fizet gyerektartást, azt viszont te jelezheted, szerintem a bíróságon. Azt viszont tőle behajtják.
Ne tiltsd el a gyerektől, és ne csak azért, mert megbírságolhatnak, hanem mert a gyerek valószínűleg az apjához is kötődik, tehát gyerekednek is rosszat tennél vele. Remélem a gyereked érdeke felülírja a benned levő (jogos) indulatokat.
Teljesen megértelek, de ha a gyerek ennyire szereti, akkor inkább szorgalmazd a kapcsolattartást.
Eleve a havi 1 nap borzasztó kevés, nem is értem ezt a hapsit. Más heti 2-3x elviszi. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!