Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Végig hazudtak az apa szemébe,...

Végig hazudtak az apa szemébe, mit tehet egy apa ilyenkor?

Figyelt kérdés

Nem az én törtenetem hanem egy gyerekkori barátommal történt meg 1 hónapja, de ezt senkinek nem kívánom....

Adott egy párkapcsokat nő 32 ffi 31.

5 éve vannak együtt

Van egy 18 hónapos kisfiuk

Nagyon szeretik egymást és mint barát nem igazán szoktam hallani hogy kissebb problémákon kívül lenne bármilyen baj közöttük.

Viszont....

Nekem is és pár emberbek szembetünt hogy a kisfiú nagyon nem hasonlít az apára és akár szép akár nem de ezt 1x 1x mondtuk is a barátunknak, lehetne vicc is de sajnos nem ki kellet mondanunk és ezt ő is látta.

30.000ft ért csináltatot egy tesztet és 3 napja kapta meg az eredményt amiben az állt hogy a kisfiúnak nem ő az apja.

Jelenleg nálam van és teljesen ki van borúlva úgy hogy a párja otthon van a gyerekkel és nem tudja hogy holvan épp...

Egy nagyon jó barátomról van szó aki egyben egy nagyon jó ember is így engem is kegyetlenül érint ez a dolog és legszivesebben kegyetlenül elverném a barátnőjét mert ha átérezni nem is tudom de ez az egyik legrosszabb rémálma egy férfinak aki a családjának élt.

Azt nem kérdezem meg hogy mi lenne a helyes mert erre nincs olyan. Inkább azt kérdezem meg hogy jogilag ilyenkor mi van?

Ez az ember nonstop dolgozik hogy a családját eltartsa kemény fizikai munkát csinál hogy otthon nem szenvedjenek semmiben sem hiányt.

Itt jelenleg nem az a kérdés hogy szetfognak e vállni ert 120% hogy igen! ( ki tudna így folytatni logikusan) hanem az érdekel hogy büntetőjogilag mivel ez egy eszméletlen hosszú ideig tartó és minden téren ( lelkileg , anyagilag, mentalisan) mehterhelő idősgakvolt a terhességtől kezdve ilyenkor mi van?

Mit lehet tenni mert ugye büntetlenül egy ilyen aljasságot nem lehet megúszni.

Az apa tulajdona a lakás és minta apaként tartja el a családját.

És ott van a kisfiú akit a gyerekeként szeretett és semmiről nem tehet.... ha valaki akkor ő nem!

2019. dec. 23. 12:58
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
95%
Büntetőjogilag semmit nem lehet tenni, a hazudozás nem büntetendő és lehet, hogy még az anya sem biztos a dologban, hogy kié a gyerek. Annyit lehet tenni, hogy elválnak, és a haverod bemutatja a teszt eredményét a bíróságon és nem kell gyerektartást fizetnie. A gyerek szempontjából viszont nagyon meggondolandó minden lépés, elvégre az a gyerek a barátodat tartja az apjának.
2019. dec. 23. 13:02
 2/24 anonim ***** válasza:
87%
Büntetőjogilag? Nem történt bűncselekmény.
2019. dec. 23. 13:03
 3/24 anonim ***** válasza:
97%
Még az is lehet, hogy a nő se tudja hogy nem ő az apa. Azt persze igen, hogy félrelépett. Mindegy, ennek a kapcsolatnak annyi. Felesleges fenntartani.
2019. dec. 23. 13:05
 4/24 anonim ***** válasza:
98%
Ez egy szar ügy, de te se gondolhatod komolyan, hogy ennek bármilyen büntetőjogi büntetése lenne? A megcsalást nem bünteti a törvény. A barátod menjen haza, beszéljen a feleségével és váljon el. Biztosan nagyon nehéz neki, remélem talál majd új párkapcsolatot, majd családot.
2019. dec. 23. 13:06
 5/24 anonim ***** válasza:
94%

Tett apasági nyilatkozatot? Azt megdöntheti, a tudomás szerzéstől számítva 1 évig.

Viszont nem tudom milyen büntetésre gondolsz.

Szerintem erre nincs jogszabály. Mármint a megcsalásra.

2019. dec. 23. 13:08
 6/24 A kérdező kommentje:

Igen valóban, idegességemben írtam hogy büntetőjogilag.

Az anya viszont nem tudta?

Hogy az adott időben vokt massal és akkor lesz terhes? Nem.mwrült fel benne hogy 50 50% hogy kié a gyerek? Na itt nemszórakozzunk mar olyannal hogy lehet nem is tudta....

2019. dec. 23. 13:09
 7/24 A kérdező kommentje:

Ezt ne tévesszük össze egy szakítassal....

Ez nem az amikor 2 ember elvál és ennyi.

Itt az apa az aki kegyetlenül át lett verve és senkinek nem kívánom azt amit érezhet.

Persze hogy kilép és semmi gond nincs onnantól boldogan eli az életét tovább mint ha misem történt volna mert "nem történt büncselekmény"

2019. dec. 23. 13:13
 8/24 anonim ***** válasza:
87%
Ha van apasági nyilatkozat, azzal talán el lehetne indulni valamerre... De csak egy tipp.
2019. dec. 23. 13:19
 9/24 A kérdező kommentje:
Most kérdeztem , van nyilatkozat. Szülés elöt mentek el 1 hónappal aláírni.
2019. dec. 23. 13:21
 10/24 anonim ***** válasza:
89%

A barátod váljon el, méghozzá mihamarabb. A gyerek még annyira nem kötődik hozzá, pláne, ha éjjel-nappal dolgozott és alig látta. Ne várjon hónapokat, mert minél később lép, annál inkább nyomot fog hagyni a kisgyerekben, márpedig ő semmiről nem tehet.

A DNS-teszt eredményét őrizze meg, a bíróságon emiatt gyerektartást sem fognak megítélni.

Próbáld vigasztalni a férfit azzal, hogy itt a gyakorin több hasonló történetet olvastam már, és azoknál 5-8 éves volt a gyerek, és már kölcsönösen erős kötődés volt az apa és a gyerek között, mikor kiderült a dolog. Ez gyakorlatilag megoldhatatlan helyzetet teremetett: az ész azt diktálja, hogy rúgja ki a nőt a kakukkfiókával együtt, de a kisgyerek meg semmiről nem tehet, és ugyanúgy szereti őt, ugyanúgy örömmel öleli át, mikor hazaér..... és a férfinak sem vele van baja, hanem a feleségével, aki átverte.

2019. dec. 23. 13:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!