Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 10 hónapos kisfiam 3 hete...

10 hónapos kisfiam 3 hete rendszeresen felsír, fél 2-kor. Ha közöttünk alszik, semmi baj. Ez hiszti, vagy csak fél a sötétben?

Figyelt kérdés
6 hónapos kora óta külön szobában alszik.3 hete kezdődött ez a sírós korszak.Azt hittem, a foga miatt, de ha odavesszük magunkhoz, abbahagyja.Akár 1 óráig is sír, míg ki nem vesszük.Már az ágyat visszavittük a mi szobánkba, így is sír.Ez hiszti?Mit lehet tenni,hogy erről leszokjon, mert útban van a kistesó is.Ha később teszem külön, száműzve érzi magát.Mi a megoldás?
2007. dec. 11. 12:15
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A sötétben még nem fél egy ekkora baba. Szerintem nagyon is érzi a kistesó közeledtét. Ebben a korban már annyira kötődnek a szüleikhez, hogy az éjszakai elalvást komoly elválásként élik meg. Ha megoldható, vegyétek csak magatokhoz, ne érezze az eltaszítást. Fiam óvodáskorban szokott át az ágyunkba, vele már lehetett beszélni erről. Lányom 8 hónaposan kezdte ugyanezt, neki egy anyaillatú pelus segített, kicsit itattam és visszaaludt. Minden korszak véget ér egyszer, kitartás!
2007. dec. 11. 12:27
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

szia,

Szerintem biztos, hogy hiányoztok neki.

Egyedül egy külön szobában, ahol senki nem szól hozzá, senki nem simizi meg. Reményvesztettt lesz szegény. Kire számíthatna, ha nem rátok. A kislányom hó végén lesz 4 hónapos, ő is köztünk alszik. A szívem szakadna meg, ha azért hagynám sírni, mert hiányzunk neki. Nektek az is nagy előrelépés lenne, ha visszaszokna a kiságyba.

Próbáld úgy letenni aludni, hogy egy pólódra teszed le, hogy érezze az illatodat, remélem segít megoldani a problémát.

Sok sikert, kellemes babavárást kívánok.

2007. dec. 11. 12:31
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Mi első babánkat várjuk,és én nem szeretném átrakni a másik szobába a kiságyat olyan 1-1,5 éves koráig,de az is lehet,h tovább is maradhat.Kistesó is tervben van,de csak későbbre.

Azért nem tenném át,mert én sem szeretek egyedül elaludni,amikor a párom éjszakás.Amikor már egy kicsit nagyobb,akkor rá lehet venni,meg játékosan előadni.Mert ha van egy nagyobb testvér akkor könnyebb,mert nem lesznek egyedül.

Szerintem egy anyaillatú peli,póló,vagy vamai olyan,amit nagyon hozzád tud kötni.(Én egy lila macit érlelek az ágyunkban,h anya és apa illata legyen.Így talán neki is könnyebb.)

2007. dec. 11. 13:49
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia, hisztinek nem nevezném, egyszerűen csak megébred, mert véget ér egy alváshullám, és tudja, hogy ha sír, bemész hozzá. Igényli a közelséged, de ha megnyugtatod, megsimogatod, viszaalszik. Persze kényelmesebb, ha egy ágyban vagytok, de akkor nagyon megszokja a közelséget, és később épphogy kirekesztésnek, szeretetmegvonásnak fogja majd fel, ha mégis átköltöztetik. Szerintem egyáltalán nem baj, ha valaki a kezdetektől saját szobájában altatja a gyermeket (én is így tettem, és simán ment minden, a lányom egy boldog, kiegyensúlyozott 3 éves), így később már nem kell az "átszoktatással" bajlódnia, mert AZ viszont kemény. Egy bnőm mindhárom gyermeke velük együtt alszik a franciaágyban, és már nem tudják áthelyezni őket a gyerekszobába, mert mindegyik nagyobbacska és egyszerűen visszamennek. :-) Én mindig megsimogattam, dúdoltam a kicsinek, elmondtam neki, hogy anya ott van a közelben, vigyáz rá, nincs mitől tartania. Az ilyen korú gyerekek már az anya nyugodt hangjától is megnyugszanak, elcsitulnak, és visszaalszanak. Egyébként az alvásban is vannak hullámzások, a növekedési szakaszokat is jellemzik, de ezek rendre elmúlnak egy idő után. Nem kell aggódnod, jól csinálod amit csinálsz.
2007. dec. 11. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!