Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülők, leendő szülők. A...

Szülők, leendő szülők. A babavàró hitelt vagy a csokot igényeltétek vagy fel fogjátok venni?

Figyelt kérdés
Én még nem vagyok érintett gyerek témában, de érdekelne, hogy akik most benne vannak, nektek segítség volt ez a kettő? Felvettétek? Ha nem, miért nem? Ha igen, nem féltek, hogy nem sikerül betartani a szerződést valamiért? Megbántátok vagy jól járatok vele?
2019. dec. 19. 09:54
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
49%
Ja ez is azoknak való, akiknek már van mit a tejbe apritaniuk, de még több kell nekik... 🤔
2019. dec. 19. 11:33
 12/22 A kérdező kommentje:

11# szerintem is. A bankokat viszont megértem, hogy megnézik kinek adnak hitelt.

De kormányzati szinten elég egyértelmű, hogy a gazdagokra szabták (pl a nagy családosok autó vásárlási kedvezménye sem azokat segíti, akiknek szükségük lenne rá. Több értelme lett volna abból a pénzből ingyenessé tenni a tömegközlekedest a gyerekek számára, de ez csak a magánvéleményem)

Mi a babavàrón gondolkozunk, szeretnék lépni albérletből, de a spórolt pénzünk önállóan kevés. Viszont vannak aggályaim, ha nem sikerülne 5 éven belül a teherbeeses, szerintem mehetnénk az utcára, elég kemény "büntetést" találtak ki. Nyilván betöltött 12.het után célszerű igénybe venni, de albérletben nem szeretnék teherbe esni. Ha táppénzre kellene mennem rögtön az elején és nem kapjuk meg a hitelt, akkor ott ragadnánk albiban és kirakna a tulaj ahogy látná, hogy terhes vagyok. Szóval először szeretnénk a házat és utána a babát, de a feltételek miatt félek. Ha mégse jönne nagyon megszívnánk, ahogy szamolgattam több milliós tételt kéne egy összegben visszafizetni+a piaci kamatozású hitel is betenne utána.

2019. dec. 19. 11:58
 13/22 A kérdező kommentje:
Viszont amíg ezen rágódunk, több száz ezrünk megy kukába az albi miatt. Szóval januárban lépni akarunk, de nem tudjuk, hogy sima lakashitel legyen vagy babavàró.
2019. dec. 19. 12:02
 14/22 anonim ***** válasza:
83%
Az ingatlan árak elég pofátlanul magasak... Sok helyen pedig nem is annyi a telek amennyit írnak, plusz még többet is kér. Hát van arcuk.. De az albérlet árak is magasan a felhők felett vannak. Nem is értem mit kezelnek..
2019. dec. 19. 12:08
 15/22 A kérdező kommentje:
14# nagyon durván megdrágultak, de az sem állapot, hogy évi több, mint 1,5 milliót fizetünk albérletre. És ez nem is a főváros.
2019. dec. 19. 12:26
 16/22 anonim ***** válasza:
88%
2 gyerekünk van, idén vettünk házat. A meglévő gyerekekre igényeltük a csok-ot, használt ingatlan vásárlásához. 1,43 M ft-ot kaptunk, de annyi kavarás volt vele, hogy már majdnem lemondtunk róla, visszaforgatási kötelezettség, nem lehet ev. székhely, stb. Végül csak belementünk, mivel nem vagyunk annyira eleresztve, hogy dobálózzunk 1,5 M forinttal. "Bevállalt" gyerekre nem venném fel se a csokot se a babavárót, mivel így is 5 évet vártunk a kistesóra.
2019. dec. 19. 12:43
 17/22 anonim ***** válasza:
77%

Jól kitalálták ezt az egészet. Ma már az sem tud hitel nèlkül venni, aki vett volna akkor, amikor 10 volt ami most 40 millió...

Ezt a gazdagságot is így érdemes nézni. 10 éve még nem számított gazdagnak, akinek volt egy 50nm panellakása vmelyik peremkerületben...

Az én páromnak 25 év munkaviszonya van, nekem 7 a szülés előtt. Van hol lakjunk, másunk nincs. Mondanám, hogy csórók vagyunk, mert nyaralás, műköröm, autócsere nem fér be az életünkbe... de bakker ma ezzel a kondícióval sokan jómódúnak tartanak, és ez nagyon szomorúm

2019. dec. 19. 13:25
 18/22 anonim ***** válasza:
79%

Szia mi Felvettük a babavárót, már szüneteltetve van, mert tavasszal születik a második lányom. Nem költöttük el, állampapír vettem belőle, aminek a kamata magasabb, mint a törlesztőrészlet, így gyakorlatilag nem kerül pénzbe a törlesztés. Igazából lett volna jobb befektetés is, magasabb hozammal, de kockázatosabb, ennél meg nem igazán van kockázat úgy érzem. Úgy vagyunk vele, hogy ez az összeg jó lesz majd a gyerekeknek. (Még utolsó pillanatban a meglevő futó fundamenta mellé kötöttünk egy újat is, az is az övék lesz.)

Csokot is szerettük volna, a 2 gyerek utáni 1,5 m ft vissza nem térítendő részt, tavasszal meghirdettük, nyáron elkelt a lakásunk (garzon), de annak a lakásnak az eladója, amit ki néztünk csak KP-re szerette volna eladni a lakását, nekünk meg 1 hónapom volt az adásvétel után meghatározva a kiköltözésre, addig kellett másik lakást találni, ahova be lehet költözni, ezt a lakást meg nem akartuk elengedni, mert közvetlenül a lányom sulija mellett van, ahova most szeptemberben ment elsőbe, viszont a csok átfutási ideje kB 3-4 hónap lett volna, akkor nem tudta volna a sulit ott elkezdeni szeptemberben, ha nem tudunk oda beköltözni, ezért inkább ezt a csok támogatást engedtük el, de ha még költözünk a jövőben, fel lehet venni majd, ha úgy alakul, és olyan lakást találunk, aminek az eladója is belemegy. Ezt a lakás vásárlást így sem bántam meg, aktuális volt már úgyis a suli miatt, régóta gyűjtöttünk, és volt félre téve annyi, hogy a garzon lakásom eladási àrából meg tudjuk venni ezt a mostani 1+3 feleset.

2019. dec. 19. 17:21
 19/22 anonim ***** válasza:
34%
8# Miért gondolják sokan, hogy babavárót csak az vesz fel, aki három gyereket akar??? Sokan nem az elengedésre játszanak, hanem kihasználják a kamatmentes hitel adta lehetőségeket.......
2019. dec. 21. 22:59
 20/22 anonim ***** válasza:
29%
Utolsó vagyok. Mindig is két gyereket terveztünk...nem értem mi a probléma ezzel. Mondjatok még egy ikye a jó lehetőséget? Az nem a hitel hibája, hogy egyesek hülyék... Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.. Ha úgy veszi fel valaki, hogy már terhes, semmi rizikó nincs benne....
2019. dec. 21. 23:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!