Ha már most a terhesség elején nem tudok benne megbízni, mi lesz később? Úgy érzem őrültség lenne gyereket vállalni? Mit tegyek?
A párommal kisbabánk lesz, ő akarta jobban, én bizonytalan voltam a teszt pillanatától kezdve. Mondtam, hogyha tényleg gyereket akar, bizonyítsa be.
Az egyik az volt, hogy kevesebbet fog a barátaival lenni, bulizni. Mert én kisbabával biztos nem fogok éjszakába nyúló vacsorákra menni, meg itthon virrasztani egyedül, amíg ő éli ugyanúgy világát. Mondta hogy persze persze, számíthatok rá az első perctől fogva, jön velem minden vizsgálatra, kevesebbet fog dolgozni, stb.
A másik, hogy kapok egy nagyobb autót. Én, nem úgy, hogy magának veszi, aztán használom. Ez számomra fontos, mert mindenhová autóval megyek, szeretek vezetni és már régóta szeretnék egy bizonyos modellt a mostani kis csajos kocsim helyett. Ebbe is belement.
Igen, csak éppen kedd este van, és se ma, se tegnap nem volt itthon este... Mert hogy tegnap pókerezni ment a barátaival (ez még oké), ma pedig "spontán összejöttek páran, de 11-re itthon lesz". Az autóval is egyezkedik már, hogy inkább a cégén keresztül venné, vagy intézné, mert hogy neki az úgy kevesebb kiadás és jobban megéri, igazából nem értettem annyira, amit mondott, de a lényeg, hogy az autó nem az én nevemen lenne... Szóval eddig a két dologból, amit megbeszéltünk, egyiket sem sikerült igazán megtartani. És még csak a 7. hétben vagyok, később félek hogy ez csak rosszabb lesz.
Tele vagyok kétellyel és félelemmel, egyszerűen úgy érzem, túl nagy falat lenne ez nekünk, a kapcsolatunknak. Ő azt mondja, nagyon várja már, és milyen jó lesz, ha itt lesz már velünk. Igen, csak ha akkor is ennyit lesz itthon, akkor a gyerek nem velünk lesz, hanem velem. Nem tudom, mi tévő legyek, vagy hogy egyáltalán hogy döntsek így.
Nem akarsz ott lenni a nagy semmivel ha vége a kapcsolatnak? Számodra egy autó a minden, a bebiztosítás? :D Hát apám, ha ez nem kamu, akkor eszméletlen milyen ostoba vagy.
Ki akar már házasodni?! Minek már házasodni szülés előtt? Elég egy névre írt autó is, nem? :D
"Több, mint 2 éve együtt vagyunk, együtt másfél éve."
Hm... Másfél, az nem több, mint 2, hanem kevesebb. Másfél az 1 és felet jelent.
Tan nem kellene gyereket szülni ennyi esszel, amennyi neked van és most nemképp a matematikai tudásodra gondolok.
Abban igazad van, hogy fontos, hogy a neveden legyen az autó. Hiszen ha nincs a neveden az igazából nem is a tiéd.
Mi Romániában élünk, nem tudom magyarban mik a törvények, de a férjem kocsija apósom nevén van, az országból nem vihetjük ki a kocsit meghatalmazás nélkül, műszakiztatni szintén csak apósom tudja, szóval igazából folyamatosan bizonygatni kell, hogy jogosan használjuk azt a kocsit. Ami rengeteg kellemetlenséggel jár.
Viszont amiben nincs igazad: ne azért szülj gyereket, mert a férjed ezt meg azt ígéret. Senkiben nem lehet 100%ig megbízni csak magunkban. Ha betartja azt amit ígér, az egy kellemes plusz, de ha nem, akkor fel kell készülnöd arra is, hogy kocsi és segítség nélkül neveld fel ezt a gyereket. Ha erre fel vagy készülve akkor szüld meg, ha nem akkor tojd le mit akar a férjed, miket ígér meg, és vetesd el.
Igéretekre nem lehet alapozni egy gyerek életét.
Több, mint 2 éve együtt vagyunk, együtt másfél éve
Öhö, ja.
A gyerekvallalast ilyen feltetelhez kotni, hogy KAPSZ uj autot... tiszta beszaras. Nevetsegesen gyerekes vagy, kerdezo, ne haragudj.
Normaliseknal gyerek is, auto is, anyagiak is kozos felelosseg, nem ugy mukodik, hogy szulok neked gyereket, HA eltartasz es uj autot veszel nekem, azt is kikotom, hogy milyet. Pffff...
Sokan nem gondolnak bele ebbe a 3 gyerekes családmodellbe.
Oké lesz egy házatok/lakásotok amibe tételezzük fel kényelmesen elfértek 5-en. Jó, és aztán? Gondold végig, hogy 3 gyereket kell ruházni, etetni, iskoláztatni, élményeket szerezni nekik, stb. Ez menni fog? Az azért nagyon kevés hogy a suliba ingyen lesz a menza, ez a költségek igen pici része.
Főállású anyaság. Arra a 20 ezer FT-ra gondolsz, vagy ahhoz közeli összegre? Ne gondold hogy az több 10 vagy 100 ezres összeg, inkább jelképes. Főállású anya az szokott lenni, ahol a megélhetést apuka 100%-ban tudja biztosítani, előbbi meg kb. aprópénz.
A kocsira meg nem is tudok mit mondani. Gyereket szülni cserébe egy autóért, mert szerinted a párod ezzel tudja bizonyítani hogy akarja a gyereket?? Ez most komoly?
A másfél az az akart lenni, hogy " együtt élünk ".
Ha azt írtam volna, hogy biciklit kértem tőle, abbahagynátok?! Pont nem a kocsi a lényeg most, hanem az, hogy nem képes változni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!