Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Adott valaki olyan nevet a...

Adott valaki olyan nevet a babának ami nem tetszik neki?

Figyelt kérdés

Bármilyen okból kifolyólag. Esetleg később bántad meg hogy azt a nevet adtad?

Egyszerűen nincs olyan név ami tetszik, pedig már évek óta gondolkodunk rajta, hogy hívják majd a gyereket. Ha választunk is valamit, maximum 1 hét után meggondolom magam.

A páromnak tetszik egy név ami nekem nem. Elfogadnám, rendes, normális név, adnám a gyereknek csak nem tetszik. Van valami tippetek arra, hogy szeressem meg? Egyébként a Lídia névről van szó.

2019. dec. 9. 16:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
11%

Nevet választani nehéz, sosem fog ugyanaz a név tetszeni életed végég, de x év után jelentéktelennek tartod majd, hogy tetszik e a gyerek neve, csak a személye fog érdekelni.

Nekem már 5 év után nem a kedvencem, csak egy nemrossz név a neve. Gondolkodtam, illene e rá valami más, most, hogy már ismerem a személyiségét, de nem sikerült jobbat találnom. A nevet, amit nem becézhetőnek választottam, már becézem, attól függően, éppen hogy tetszik, mit gondolok, melyik változat illik rá.

Egyébként nekem a Lídiáról valami méreg ugrik be, meg az édesítő, amit nem szeretek(sztívia) távolságtartó, felszínes, üres név számomra. Jelenleg az Eleonóra és a Teodóra tetszik nagyon, de a Veronika és a Vanda is tetszik.

Ha megszületik a baba, érezni fogod, melyik passzol jobban.

Nekem listás volt a Hanna, Viktória, Evelin, Emma, Lilla, Dorottya, de végül Zoé lett.

Ha valamiért nem vagy elègedett(én később tudtam meg, hogy ez népszerű név), adhatsz második nevet. Nekem is kettő van, kiskoromban az egyiken hívtak, nagykoromban(meg mostis) a másikon.

2019. dec. 9. 20:07
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Lídia nagyon szép

Lívia és Lídia is listán cilt nekem, férjemnek nem tetszettek, így lett Emília

Most fiút várunk...

Hát ddug egy név van, amit egyikünk sem utál..

De nem vagyok meggyőzve

Engem viszont egy iskerős sem tudna lebeszélni.

Emíliáról többen akartak, mert nekik rossz emlékeik vannak egy olyan nevű pedagógustól... nem igazán hatott meg minket..

2019. dec. 9. 21:47
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Ahh ne is mondd.

Én azt találtam ki, hogy csak akkor mondjuk el mindenkinek ha már megszületett, mert nagynehezen, enyhe viták után végre találunk valamit, és kb egy tollvonással belerondítanak, hogy őket valami undorítóra emlékezteti, meg miért nem lehet normális nevet adni?

És most itt nem arról van szó, hogy Frodónak vagy Rikárdónak akarjuk hívni, hanem enyhén különlegesebb hangzású.

Kikészítő.

2019. dec. 9. 21:55
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Mi pont igy voltunk idén... 3. gyerekunket vártuk, kisfiú. Nem volt egy név se ami olyan huuu igen, ez az!!! - mint ami megvolt az első 2 gyereknél.

Külföldön is élünk, úgyhogy legyen nemzetközi, de a mamak is ki tudjak mondani, no nagy nehezen jott a Kevin név, hogy ez nem rossz... igazabol nincs más ami legalább ilyen szinten van, úgyhogy hat akkor legyen Kevin, majd meg szeretjük ... erre jott a család, hogy Jajj csak azt ne, az cigány név, hat milyen név mar az...

No a vegen megszületett Kevin, es nagyon illik ra a neve es nagyon szeretjük mar a nevét!! 😁

Ui.: a Lídia nagyon szep név :))

2019. dec. 9. 22:14
 15/15 anonim ***** válasza:
Utolsó, mi is pontosan így vagyunk vele. Külföldön lakunk, nem is tervezünk hazamenni. Nagy nehezen találtunk egy nevet, ami hangzásra ugyanolyan, vagyis csak nüansznyi eltérés van a magyar és az angol között. Magyarul Lejla, angolul a Layla írásmóddal mint az Eric Clapton számban. Tökre illik a vezetéknévhez, mondtuk is a szüleimnek, hogy mi az, hogy kell kiejteni, de anyukám következetesen Lajlának mondja. Mint a kajla, komolyan. Mondtam pedig neki, hogy nem kell megváltoztatni a kiejtést, de nem megy neki. Kiakaszt.
2019. dec. 10. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!