Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Adott valaki olyan nevet a...

Adott valaki olyan nevet a babának ami nem tetszik neki?

Figyelt kérdés

Bármilyen okból kifolyólag. Esetleg később bántad meg hogy azt a nevet adtad?

Egyszerűen nincs olyan név ami tetszik, pedig már évek óta gondolkodunk rajta, hogy hívják majd a gyereket. Ha választunk is valamit, maximum 1 hét után meggondolom magam.

A páromnak tetszik egy név ami nekem nem. Elfogadnám, rendes, normális név, adnám a gyereknek csak nem tetszik. Van valami tippetek arra, hogy szeressem meg? Egyébként a Lídia névről van szó.

2019. dec. 9. 16:10
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Azért választanám ezt, mert tényleg nincs jobb ötletem. Komolyan nem tetszik semmilyen lánynév.
2019. dec. 9. 16:12
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi is éppen ebben a helyzetben vagyunk a párommal. Hamarosan megszületik a kislányunk de nincs olyan név amibe bele szerettünk volna. Én úgy vagyok vele hogy egy "átlagos" nevet adunk majd neki és miután úgy szólítjuk ugyis meg szeretjük mert ha halljuk is majd valahol azt a nevet egyértelműen a gyermekünk fog eszünkbe jutni és szerintem ezzel te/ti is így lesztek. :)
2019. dec. 9. 16:17
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk megvolt a nevünk, már úgy szólítottuk, mikor terhes voltam, majd a 6. hónapban meggondoltuk magunkat, és új nevet választottunk. A Lídia nagyon szép név. Egyáltalán nem tetszik, vagy csak semleges?
2019. dec. 9. 16:24
 4/15 anonim ***** válasza:
69%

Én nem tudnék olyat adni, amit nem tudok elképzelni a gyereknek. Férjem van így a fiú nevekkel, egy maradt fenn a rostán, nincs vele baja, de nem is kedvence. Nekem tetszik, viszont csak úgy adnám, ha ő is teljes szívvel támogatja, és nem azért, mert nincs jobb. Ezért még a kedvenc nevem is kérdőjeles lett. Van még időnk (18 hetes vagyok), de bosszantó, mert új ötlete nincs, csak hogy ez nem rossz.

Másrészt viszont a lányunknak is van becsületes neve, mégis egy ettől független becenevén szólítjuk. Nehéz, mert nem tudom csak úgy kicserélni, ha 2 hónapos korában bevillan az apjának valami.

2019. dec. 9. 16:30
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Én ismerek egy Lídia nevű kislányt, csodaszép gyerek 🙂 szép, ritka név, nekünk is így hívták volna a gyereket, ha lánynak születik 😀 a következő ha lány lesz az Adelin nevet kapja.

Tippem nincs hogyan szeresd meg, azt javaslom, olvasd át az MTA oldalán lévő női neveket, írd ki amelyik tetszik hangzásra stb. Nagyon sok szép lány név van 🙂

Nekünk is amúgy nehéz volt a névválasztás, az összes fiú nevet megnéztük, oda vissza, és egyetlen egy név se tetszett. Se nekem, se a páromnak.

Végül csak kierőszakoltunk magunkból egy 5-5-ös listát és egy név egyezett, végül izlelgettuk, megtetszett, elmondtuk a családtagoknak, lebeszéltek róla.

Úton a kórházba döntöttünk egy utcatábla alapján, egy számomra kedves költőről kapta a nevét a fiam, tetszik meg minden, de a mai napig bánom hogy lebeszéltek az "eredeti" ről.

2019. dec. 9. 16:30
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az vált be egyébként, hogy írtunk listát, és a listások közül egy olyan nevet választottam, amit egy olyan ismerősöm visel, akit tisztelek, megbecsülök, nagyra tartom stb. Így pozitív csengése is van, meg amúgy is szép név.
2019. dec. 9. 16:55
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekunk fiú nevejkel lett volna ez illetve ami tetszett uvy hivtak közeli csaladtagot es mi új nevet szerettünk volna. Szerencsére lány lett. Olvasgasd a nev listat biztis megtetszik valamelyik.
2019. dec. 9. 17:05
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is eléggé bajban voltam névválasztásnál. Ha fiú lett volna, könnyebb helyzetben lettünk volna, mert az apja nevét adtuk volna. De egyik lány név sem tetszett igazán. Nem akartam tucatnevet, meg túl átlagosat. A ritkábbak meg a páromnak nem tetszettek. Ráadásul gyakori a vezetéknév is, ez még jobban megnehezítette a dolgot. Párom mondta, hogy akkor legyen az én nevem, de semmiképpen nem szerettem volna. Így aztán írtunk egy listát, hogy mik tetszenek, aztán sorban estek ki amik vmelyikünknek nem tetszettek, vagy nem illettek a vezetéknévhez. És két név maradt, s mindegyiket megkapta a lányunk (rövid volt a vezetéknév, és az elsődleges név is csak két szótagból állt). Igen, sokat vaciláltunk, még a rokonokat is bevontuk. Az elején furcsa volt számomra így hívni a lányomat, de már teljesen megszokottá vált.
2019. dec. 9. 17:09
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ugyanez volt. A férjem választotta végül ki a fiúnk nevét. Először idegennek tűnt, amikor megszületett még akkor is csak ízlelgettem a nevét. Eltelt pár nap és rájöttem, hogy nagyon illik hozzá a neve és nem is tudnám másképpen szólítani. 1 éves lehetett, amikor az ismerősömnek kiderült, hogy kisfia lesz, így hirtelen felindulásból újra átfutottam a férfi neveket és akkor se tálaltam jobban passzoló nevet.

Mi nem tetszik a Lídia néven?

2019. dec. 9. 17:12
 10/15 anonim ***** válasza:
57%

Ha fiú lesz a születendő gyermekem, akkor sajnos kényszer nevvalasztas lesz. Egyik fiú nev sem hatott rám úgy, hogy "ez az, ami kell nekem, olyan különleges számomra".

Elitelhet bárki, lányos vagyok..

2019. dec. 9. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!