Miért ítélik el jobban ha egy nő utálja a párja gyerekeit, míg fordítva természetesnek veszik, hogy egy férfi nem fogadja el más gyerekét/gyerekei?
Ez szerintem durva általánosítás.
Ha ez megnyugtat: én speciel mindkét esetben ugyanúgy elítélem. És ezt olyan emberként mondom, aki 9 évesen kapott egy nevelőapát, aki a mai napig utál. Addig mutatta, hogy szeret és elfogad, amíg anyám hozzá nem ment és hozzájuk költözhettem.
Hát ez mondjuk nem így van. Az emberek többségének épp az az evidens, hogy ha a nőnek gyereke van, az a férfi el kell hogy fogadja, sőt, szeretnie is kell.
A valóság viszont az, hogy nem kell szeretni a másik gyerekét. Csupán el kell fogadni és megadni neki a tiszteletet. A szeretet extra ajándék.
Szerintem senkinek nem.muszaj szeretni a masik gyerekét. El kell fogadni. Normalisnak kell vele lenni. Az ido meg vagy meghozza a szeretetet vagy nem. De altalaban egy ilyen haveri viszony azert kialakul ha a gyerek es az uj par is partner ebben.
Azt egyuk nemnel sem tartom realisnak hogy elvarjuk, hogy SZERESSE ES NEVELJE a masik gyereket. Ez a szulo dolga.
Nah azért a 2 állítás nem ugyanaz..
Ha választottál egy olyan pasit, akinek gyereke van, akkor azzal együtt kell elfogadnod.
Nem azeretni kell nyilván a gyerekeit,/ bár jó, ha igen/, hanem megfelelően viselkedni velük.
Általában nem az apa neveli Magyarországon a gyerekeket, emiatt egy férfinek könnyebb új párkapvsolatba lépnie.
A még párkapcsolat előtt lévő különvált anyáknak emiatt pont nehezebb, mert általánosítás alapján ők nevelik a gyerekeket, így egy pasi nehezebben tudja elfogadni a dolgot, mert szinte 0-24-ben ott a gyerek
Szerintem is itt a különbség, hogy a gyerekes anyuka párjának napi szinten kell együtt élnie az "idegen" gyerekkel, míg a gyerekes pasi új párjának kéthetente kell találkozni a gyerekekkel és azt sem bírja ki.
Szép a szerelem, de hazugság, hogy mindent át lehet hidalni vele.
Egyik félnek sem kell szeretni a másik gyerekét mint ahogy a gyereknek sem kell szeretni az új part, de el kell fogadni.
A gyerekekről kevesebb szó esik, pedig nekik nincs választásuk. Ők nem dönthetnek úgy, hogy kiszállnak, míg a felnőtt bármikor dönthet úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!