2 évesnek késő már tanuló kutyát venni?
Januárban lesz 2 éves a lányom, még nem nagyon beszél, a szüleim pedig mindenképpen szeretnének valami brszédfejlesztő játékot venni.
Vagy mit ajánlanátok helyette?
Egyáltalán nem késő 2 évesen megvenni.
De amúgy nincs lemaradva.
"hogy akkor is halljon szavakat amikor én nem tudok hozzábeszélni vagy már rongyosra beszéltem a számat"
Nagyon el vagy tévedve. Ezek inkább ártanak a beszédfejlődésnek, mint használnak,pont úgy mint a tévé vagy a rádió (igen, az is).
Orvosnál lehet olvasni, vásárlásnál pedig ugyan nem kéne mással lekötni, amikor abból tanulna legtöbbet, ha a részese lenne a vásárlásnak.
Jah mert ha ordít a gyerek, hogy unja a vásárlást abból baromi sokat megtanul...
A vásárlók, meg az eladók biztos megtanulják, hogyan kell szedni a xanaxot.
Komolyan inkább ne írj többet az én kérdésemhez a játékellenességeddel. Nincsenek elrugaszkodott elvárásaim, nem várom azt, hogy megveszem 5 különböző nyelven a Tanuló kutyát, és 3 évesen 5 nyelven fog beszélni, én szimplán szeretnék egy olyan játékot neki, amivel akkor is le tudja magát kötni, ha úton vagyunk és nem tudok vele foglalkozni. Mert akármennyire is szarnya vagyok emiatt, nem tudok a gyerekkel foglalkozni állandóan.
Semmit nem tanul meg ezektől a játékoktól. Boltba, orvoshoz pedig pont nem ilyen hangos játékot visznek az embetek, legalábbis én még senkinél se láttam.
Divatosak ezek, nekünk is volt tanuló kutya és daloló könyv is. Az utóbbi jobban tetszett neki, mikor nagyobb volt 4-5 éves is nyomkodta és énekelte a kis verseket, de nem ezektől tanult beszélni. Nem értek hozzá, de annyi rémlik, hogy kelk lássa a mozgó szádat a beszéd tanuláshoz. Ennyi erővel a tv-t bekapcsolod, abból is hall beszédet, ha te épp nem érsz rá beszélni vele. Amikor nem alvásidő volt kb emlékeim szerint mindig tudtam beszélni a gyerekhez.
Kedves kérdező!
A kérdésre válaszolva nyugodtan vegyél neki.
A kisfiam 3 éves, megkésett beszédfejlődéssel.Ha úgy érzed problémátok van a beszéddel, járjatok tsmt tornára, nagyon sokat segít.
Én nagyon haragszom magamra, mert én vittem volna már 2 évesen is fejleszteni, csak mindenki azt mondta,hogy semmi baj fiú, lassabban érnek.Most itt vagyunk 3 évesen, se nem beszél se nem szobatiszta, az ingyenes fejlesztésre hónapokat kell várni.Mert a pedagógiai szakszolgálathoz, aki kiírja a fejlesztést márciusra kaptunk időpontot.Szeptemberben meg kéne kezdeni az ovit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!