2 évesnek késő már tanuló kutyát venni?
Januárban lesz 2 éves a lányom, még nem nagyon beszél, a szüleim pedig mindenképpen szeretnének valami brszédfejlesztő játékot venni.
Vagy mit ajánlanátok helyette?
Szerintem nem késő
Bnőm kislánya 8 éves és még mindig imádja
Daloló könyv helyett dalolj neki te, az apukája meg a nagyszülők. Ingyen van, és ezerszer többet ér.
A pénzt meg költsétek könyvre, pl. Egresi Erika: Beszédindító-Tél című kötetére. Rengeteg nézegetni valót, közös játékhoz való ötletet találtok benne. Nem keménylapos, egyedül nem nézegetheti a gyerek, de veled igen. Amúgy is csak így tudtok róla "beszélgetni".
Egyrészt nincs elkésve. Másrészt a beszédet sok-sok élő ember által előadott dal, mondóka fejleszti. A tanulókutyus, meg a daloló könyv jó játékok, de nem fejlesztenek. A beszédinduláshoz meg kell tanulni artikuláni, a gép hangszórója nem formálja a hangokat.
Én amúgy inkább a daloló könyvet ajánlom, az én gyerekeim szerették nagyon, de a beszéd indulás nem ezeken múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!