Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2 évesnek késő már tanuló...

2 évesnek késő már tanuló kutyát venni?

Figyelt kérdés

Januárban lesz 2 éves a lányom, még nem nagyon beszél, a szüleim pedig mindenképpen szeretnének valami brszédfejlesztő játékot venni.

Vagy mit ajánlanátok helyette?

2019. dec. 7. 07:35
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
A testrészeket már tudja, számolás 2ig megy, formák színek se nagyon mennek még, arra is ráfér a fejlesztés.
2019. dec. 7. 07:39
 2/19 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem nem késő

Bnőm kislánya 8 éves és még mindig imádja

2019. dec. 7. 07:39
 3/19 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem sem késő. Az én fiam is 2éves és szereti.
2019. dec. 7. 07:42
 4/19 anonim ***** válasza:
79%
A tanulókutya NEM fejleszt semmit, csak divat. De 2 évesen még nem kell neki beszélni. Ha értelmesen beszéltek hozzá, az bőven elég.
2019. dec. 7. 07:50
 5/19 A kérdező kommentje:
Még listás a daloló mesekönyv is, a fisher Pricetől, nem tudom melyik lenne jobb. Könyveket is szeret lapozgatni, de a plüssöket is szereti
2019. dec. 7. 07:56
 6/19 anonim ***** válasza:
82%

Daloló könyv helyett dalolj neki te, az apukája meg a nagyszülők. Ingyen van, és ezerszer többet ér.

A pénzt meg költsétek könyvre, pl. Egresi Erika: Beszédindító-Tél című kötetére. Rengeteg nézegetni valót, közös játékhoz való ötletet találtok benne. Nem keménylapos, egyedül nem nézegetheti a gyerek, de veled igen. Amúgy is csak így tudtok róla "beszélgetni".

2019. dec. 7. 08:12
 7/19 A kérdező kommentje:
Nyílván mi is mesélünk meg énekelünk neki, de mutass olyan szülőt aki napi 24 órában tud neki mesélni meg énekelni. Kocsiba, orvosnál, vásárláshoz, ha dolgom van itthon kell valami ami leköti és egyben fejleszti is. Az építőkockákkal meg max 5 percig van el...
2019. dec. 7. 08:19
 8/19 A kérdező kommentje:
Az interaktív játékok nem az ördögtől valóak ám, csak úgy mondom.
2019. dec. 7. 08:23
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt nincs elkésve. Másrészt a beszédet sok-sok élő ember által előadott dal, mondóka fejleszti. A tanulókutyus, meg a daloló könyv jó játékok, de nem fejlesztenek. A beszédinduláshoz meg kell tanulni artikuláni, a gép hangszórója nem formálja a hangokat.

Én amúgy inkább a daloló könyvet ajánlom, az én gyerekeim szerették nagyon, de a beszéd indulás nem ezeken múlik.

2019. dec. 7. 08:24
 10/19 A kérdező kommentje:
Nyílván nem ezen múlik, de biztos segít, ha olyankor is beszél hozzá valami, mikor én nem tudok. Ezt a beszédfejlesztő játékot nem szó szerint kell érteni, hanem, hogy a "néma" játékok helyett, most olyat szeretnék ami beszél hozzá, énekel, mondókázik, hogy akkor is halljon szavakat amikor én nem tudok hozzábeszélni vagy már rongyosra beszéltem a számat.
2019. dec. 7. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!