Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Velem van a baj, mert 21...

Velem van a baj, mert 21 évesen előbbre helyezem a saját kényelmemet, mint a családalapítást?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, a párommal lassan 2 éve vagyunk együtt, nemrég volt az eljegyzésünk, de az esküvőt még csak jövőre tervezzük, de az is lehet, hogy később... Ennek ellenére már mindenki (főleg a családtagok) azzal nyüstölnek minket, hogy mikor lesz már baba... Ő nyitott a kérdésre, de nem siettetni. Én még nem szeretném, Ő elfogadja. Nem szeretném, mert én még nem szeretnék egy kisbaba mellett éjszakázni, nem szeretnék sok számomra kényelmes dolgot feladni miatta... Később is csak egy gyereket akarok, hogy ne vigye el minden időmet... Én szeretek magammal foglalkozni.

Most ez ennyire nagy baj 21 évesen?

2010. júl. 19. 18:11
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Hozzátenném, nő vagyok.
2010. júl. 19. 18:12
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
21 évesen??? DEHOGY!
2010. júl. 19. 18:14
 3/14 A kérdező kommentje:
Igen. Szerintem sem vagyok még olyan korban, hogy folyton ezzel piszkáljanak, mégis ezt teszik. Én még akarok magamnak/magunknak olyan 3-4 évet, hogy utazgassunk, ilyenek...
2010. júl. 19. 18:16
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
21 évesen szerintem még korai is a baba. tanulj, bulizz építsd a karriered. ráérsz még mind a házassággal mind a gyerekkel.
2010. júl. 19. 18:19
 5/14 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom! Köszi szépen! :)
2010. júl. 19. 18:20
 6/14 anonim válasza:
100%
Dehogy baj. Én is 21vagyok, 4éve együtt a barátommal, mindketten otthon lakunk, ez így is lesz még pár évig, úgyhogy nem tudom hogy hova szülnék...de minket nem is nyaggatnak szerencsére. Én úgy 28éves korom körül szeretnék gyereket. Addigra remélem meglesz egy biztos alap a gyerekvállalásra. Néha én is gyereknek érzem magam még. Én is csak egy gyereket szeretnék. Nem voltam még külföldön nyaralni, és egy csomó olyan dolog van amit szeretnék még megtenni, mielőtt szülök. Szerintem ez nem baj.
2010. júl. 19. 18:22
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Meg rengeteg idotok van! En 33 voltam mikor teherbe estem es szerintem nem kestem le semmirol. 21 evesen igenis meg legyel onzo, ismerd meg onmagad es elvezd a fiatalsagodat. En mikor 21 voltam akkor kezdtem el utazgatni, hajon dolgozni, mas orszagokban elni, semmiert sem adnam oda azt a tapasztalatot amit huszas eveimben gyujtogettem ossze. Es persze most semmiert sem cserelnem el az en kis csaladomat, de ehhez nekem is fel kellett nonom. En orulok, hogy huszas eveimben magammal foglalkoztam es tapasztelatot gyujtottem. Szerintem nem vagy onzo, inkabb meg nagyon fiatal elved es eld az eleted!
 8/14 anonim ***** válasza:
69%

nem baj... akkor vágjatok bele ha már csúnya szó de "kiéltétek " magatokat ha már úgy érzed hogy nem lenne nagy baj ha nem tudnál elmenni a barátokkal inni meg bulizni addig kár ... okos vagy hogy nem engedsz a nyomásnak a szülőknek meg elég azt mondani hogy vártok még ... meg fogják érteni.- muszáj lesz-

régebben egy 21 éves nőnek már akár több gyereke is volt akkor az volt a megszokott de ma már nem és sajnos az öregek a régből indulnak ki....

csak ügyesen! még vár az ÉLET!

9/14 anonim válasza:

Engem is nyaggattak sokáig, de úgy, hogy én már túl voltam a 30-on. Hát, tényleg nem kellemes.

Egyszer csak azt mondtam nekik: rajta vagyunk az ügyön! Ettől megnyugodtak egy időre, majd hónapok múltán újra kezdték: miért nem jön össze? És én sajnálkozva mondtam, hogy nem tudom, velem van a baj, mert a párom vizsgálati eredményei jók... Ennél a pontnál már inkább békén hagytak...

Persze, nem muszáj ezt eljátszani. 21 évesen még éld az életed, ha nincs akkora hatalmas gyerekvágyad. És magyarázd el nekik, hogy ez a ti kettőtök döntése, hogy majd csak később gyerekeztek. Ha továbbra is nyaggatnak, kérdezd meg, hogy megismételd-e, vagy írásba add-e a válaszodat?

2010. júl. 19. 18:24
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2010. júl. 19. 18:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!