Velem van a baj, mert 21 évesen előbbre helyezem a saját kényelmemet, mint a családalapítást?
21 éves vagyok, a párommal lassan 2 éve vagyunk együtt, nemrég volt az eljegyzésünk, de az esküvőt még csak jövőre tervezzük, de az is lehet, hogy később... Ennek ellenére már mindenki (főleg a családtagok) azzal nyüstölnek minket, hogy mikor lesz már baba... Ő nyitott a kérdésre, de nem siettetni. Én még nem szeretném, Ő elfogadja. Nem szeretném, mert én még nem szeretnék egy kisbaba mellett éjszakázni, nem szeretnék sok számomra kényelmes dolgot feladni miatta... Később is csak egy gyereket akarok, hogy ne vigye el minden időmet... Én szeretek magammal foglalkozni.
Most ez ennyire nagy baj 21 évesen?
nem baj... akkor vágjatok bele ha már csúnya szó de "kiéltétek " magatokat ha már úgy érzed hogy nem lenne nagy baj ha nem tudnál elmenni a barátokkal inni meg bulizni addig kár ... okos vagy hogy nem engedsz a nyomásnak a szülőknek meg elég azt mondani hogy vártok még ... meg fogják érteni.- muszáj lesz-
régebben egy 21 éves nőnek már akár több gyereke is volt akkor az volt a megszokott de ma már nem és sajnos az öregek a régből indulnak ki....
csak ügyesen! még vár az ÉLET!
Engem is nyaggattak sokáig, de úgy, hogy én már túl voltam a 30-on. Hát, tényleg nem kellemes.
Egyszer csak azt mondtam nekik: rajta vagyunk az ügyön! Ettől megnyugodtak egy időre, majd hónapok múltán újra kezdték: miért nem jön össze? És én sajnálkozva mondtam, hogy nem tudom, velem van a baj, mert a párom vizsgálati eredményei jók... Ennél a pontnál már inkább békén hagytak...
Persze, nem muszáj ezt eljátszani. 21 évesen még éld az életed, ha nincs akkora hatalmas gyerekvágyad. És magyarázd el nekik, hogy ez a ti kettőtök döntése, hogy majd csak később gyerekeztek. Ha továbbra is nyaggatnak, kérdezd meg, hogy megismételd-e, vagy írásba add-e a válaszodat?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!