Háron gyermekes család fogadhat örökbe gyereket? Hol kel elkezdeni az örökbefogadás menetét?
Hárommal már lehetsz főállású anya, minek a 4.?
Na mindegy.
A lakóhelyed szerint illetékes önkormányzatnál a gyámügyi hivatalban.
EGy házaspárnak már 3 gyerek is elég nagy teher, mi van, ha meghal a párod? Akkora segítséget nem ad az állam, csak dumálnak róla.
Atyaég,ennyire negatívan hogyan lehet élni?Ha 1 gyerek van,akkor is meghalhat a párod,neked meg levághatja a lábad a villamos,és máris nem tudod eltartani.Azt sem hiszem,h valaki azért fogadna örökbe egy gyereket,h főállású anya lehessen.
Kérdezőnek:sajnos nem tudom,csak sok sikert szeretnék kívánni hozzá,nagyon becsülendő dologra készültök!
Kedves kérdező!
Az első rosszul tudja, nem a gyámhivatalba kell menni, hanem a területileg illetékes Tegyeszhez. Ők egyx vizsgálatot folytatnak (aminek a része egy beszélgetés, környezettanulmány, pszichológiai és orvosi alkamasság megállapítása). Emellett el kell végezni egy tanfolyamot (www.agacska.hu pl). Az anyagot a tegyesz elküldi a gyámhivatalba, ahol határozatot készítenek az alkalmasságotokról, és megindul a várakozás.
Sik sikert! Remélem tudtam segíteni.
Annyival egészíteném ki az előttem szólókat, hogy a jelentkezés pillanatától indul a várakozás elvileg. és bizony több év és az életkor is számít.
Amúgy hasonló cipőben fogunk járni, bár mi egy gyermek mellé szeretnénk örökbefogadni és az az egy is még a pocakban van. nem szeretnénk, hogy egyke legyen és lehet, nekünk nem lehet több.
Minden tiszteletem és becsülésem a tied kedves kérdező!
Beletolakodhatok a kérdésedbe?Nekem három gyermekem van,most várjuk a negyediket,de sokszor gondolok arra,hogy egy ötödiket örökbe fogadjunk.
Igen ám,de mi színes bőrűt,vagy kínait szeretnénk.Nme tudom miért,van saját négy fehér gyerekünk,jöhetne egy fekete:)De komolyan,ilyen lehetőségről nem tudsz?
Vagy valaki esetleg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!