Miért jó így írni?
Figyelt kérdés
Annyi helyen látom, amikor a várandós nők írják, hogy hányadik hétben tartanak, hogy pl.: 20+3 hkm.. A hkm oké, "hetes kismama". De miért kell összeadásokat írni, miért nem lehet összeadva leírni?2019. nov. 30. 18:39
1/12 anonim válasza:
Azert mert azzal nem azt akarja mondani hogy 23.hetbe van hanem azt hogy 20.heten a 3.napba :) szerintem te még nem voltal terhes :Dd
3/12 A kérdező kommentje:
Jesszus erre pont nem gondoltam. :D
2019. nov. 30. 18:42
4/12 A kérdező kommentje:
Nem tudtam, hogy a +valamennyi, az a napot jelenti.
2019. nov. 30. 18:43
5/12 anonim válasza:
20 hét és 3 nap. Egyszerűbb így leírni, mint minden nap átszámolni, hogy 83 nap..
Mondjuk én alapból mindig az egyszerűségre törekedtem és kerekítettem, pl 20+3, helyett csak 20 hetes voltam, 20+5el meg már 21 hetes voltam.
A legtöbb esetben az a pár nap nem oszt nem szoroz, felesleges ennyire pontosságra törekedni. De akinek így jó, hogy még a napokat is számolja, az csinálja, engem nem túlzottan izgat.
6/12 anonim válasza:
Anyám..Erről a Móunika shów jutott eszembe, ahol a csaj azt mondta, hogy 3 hónapos és 8 hetes terhes.
7/12 anonim válasza:
Mert ez a hivatalos
A védőnő ès a doki is, ha pontosan kell, akkor így írja.
( kivéve amikor kiírja, hogy 28. Hét 3 nap...)
8/12 anonim válasza:
Mivel az ultrahangon is így mondják, szerintem berögzült így. Társadalmi nyomás. Ha csak hónapokat írna mindenki akkor az lenne a normális
9/12 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat! :)
2019. nov. 30. 19:13
10/12 anonim válasza:
Bár én meg azt nem értem, hogy mi értelme van annak, hogy kiírjuk a napokat. Szerintem a döglött lőtéri kutyát nem érdekli és nem is ad egy ilyen oldalon semmi plusz infót. Nyilván ha az a kérdés mikor volt valakinek valami, az info hogy a 26. héten de ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!