Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek felelőtlen gondola...

Szerintetek felelőtlen gondolat a gyermekvállalás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

21 éves harmadéves egyetemista vagyok, májusban fogok végezni. Van egy párom 5 éve, ő 23 éves és szintén egyetemista. Folyamatban van a közös otthon vásárlása, van félretett pénzünk is mindkettőnknek. Amióta együtt vagyunk kb folyamatosan együtt élünk. Még nem volt eljegyzés meg hasonlók, de tervben van az esküvő is. A kérdésem arra vonatkozna, hogy ilyen feltételek mellett szerintetek felelőtlenség még gyereket vállalni?

Köszi előre is!

2019. nov. 9. 13:46
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
92%
# 36 Senki nem turkált a pénztárcájában, ő pedzegeti, hogy mennyi lóvéja van és el tudná tartani a gyerekét. De! Ha minden körülmény adott lenne, ahogy azt a kérdező írja, akkor ez a kérdés meg sem született volna. Akkor szépen csendben csinálnák a dolgukat, megvennék a házat, lediplomáznának, gyereket csinálnának, stb. És élnék az életüket. De egy olyan kérdésben, mint a gyerektéma, feljönni a gyakorira és megkérdezni idegen embereket, hogy vállaljon e gyereket vagy sem?! Szerinted ez a normális módja? Ezt nem a párjával, családjával kellene megbeszélnie? Akik ha támogatják mindenben, akkor belevághatnak a gyerek témába? De, így kellene. És akkor már nyilván nem kellene ide sem kérdést írnia, ha lenne bárki, aki támogatná ezt az egészet. És a kérdező a normális válaszokra is azonnal támad. Csak egy választ fogad el. És ha valaki nem azt írja, akkor idegbeteg módjára szapulja a válaszolókat. Ennyit az érett, felnőtt viselkedésről, aki alkalmas egy gyerekhez.
2019. nov. 9. 14:47
 42/57 A kérdező kommentje:

41-es válaszoló:

Már megint a feltételezgetések :)

Én hülök el, hogy egy fodrász szabadidejében huszonéveseket akar kioktatni online az életről.

2019. nov. 9. 14:48
 43/57 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem mindenki maga dönti el.

Ha elő tudnátok teremteni a babának mondent ami kell illetve lenne szülői segítség akkor hajra. Viszont ami ellene szól az az hogy fiatalok vagytok, nem biztos hogy együtt maradtok, bár ez se törvényszerű, lehet együtt fogtok meg öregedni. Ezt ti érzitek.

2019. nov. 9. 14:49
 44/57 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem en is jelentem a kerdest. Feltettel egy kerdest mi valaszoltunk. Sokkal nagyobb tapasztalatunk van mivel mi dolgozunk es gyermekunk is van tudjuk mi mennyi es minek mi az ara! Neked nincs gyermeked. Kussban kellene elolvasnod es hallgatni rank! Annyi tapasztalatod van hogy iskolaba jarsz es mellette vegzel valami 4 oras munkat pi..a penzert. De ennyi.

Szamold mar ki! Terhesseg alatt normalis etkezes,vitaminok,vizsgalatok,ruhakyfelkeszulni a baba erkezesere,megvenni mindent: babakocsi, babaagy,babaruha,popsitorlo,pelenka,kremek,gyogyszerek,furdeto ha nincs tejed tapszer. Ha megszuletik szinten etetni,pelenkazni vizsgalatokra vinni es gyogyszer is kell neki,folyamatosan ruhakat kell venni mert hamar kinovi,ha tapszeres a tapszer irto draga... stb. Gondolj mar ezekbe bele es a jatekokat egyeb aprosagokat nem is mondtam. Ki sem szamoltad mennyi kell es mennyibe kerul! Ebbe gondolj bele,ja es mellette egyetek tiis ruhazkodjatok es tartsatok fent a lakast. Gondolkodj legyszi. Ne szulj a semmire mert van mar eleg sok olyan emberke aki segelybol tartja el a gyereket.

2019. nov. 9. 14:49
 45/57 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, légyszives olvass vissza, a 13-as kommentedig senki nem savazott, leírták hogy mit gondolnak, ők hogy csinálták/csinálják. Te kezdted el a válszolókat provokálni, hogy biztos mindenkinek 2 autója van meg 30 milliós háza. Ez az éretlenség. Erre írták utána, hogy nincs élettapasztalatod, nem tudok hogy működnek a világ dolgai, és minden egyes kommenteddel ezt csak tovább bizonyítod.
2019. nov. 9. 14:54
 46/57 A kérdező kommentje:
Ezúton szeretnék az összes válaszolótól bocsánatot kérni. Lobbanékonyan válaszoltam mindenkinek, igazatok van túlreagáltam ezt. A kérdés feltevésének oka az valójában, hogy szinte az összes velem egykorú volt osztálytársamnak már gyereke van. Olyanoknak is akik nem tanultak tovább és nincs félretett pénzük vagy lakásuk. Ezáltal gondoltam azt, hogyha nekik mégis elfogadott, hogy gyerek van, akkor nekünk már végképp szóba jöhetne. De ezekszerint azok is hülyék akik a semmibe hitelre szülnek, és én is. Igazából szerintem csak emiatt esik rosszul a negat0v vélemény, mert nekem azt mondja mindenki ne legyen, míg másoknak akik még ennél is kevesebbek simán vannak támogatóik. A lényeg, hogy sajnálom a rosszalló válaszaimat, és köszönöm a válaazt mindenkinek.
2019. nov. 9. 15:01
 47/57 anonim ***** válasza:
100%

Kerdezo te ne a refi vilagot nezd ott a csalad is segitett es az mas vilag volt mas fizetesekkel arakkal es igenyekkel akkor a 3 honaposnpulya mar ette a tortkrumplit mar ilyet nem csinalhatsz! Es a terhesseg is sokkal kockazatosabb ha nem ugy elsz ..mint regen.

Most nem hagyatkozhatsz mindig a szuloi segitsegre meg ilyenek. Ha egyedul maradsz akkoris elkell tartanod a gyermekedet ezt is nezd es ne a gyededre szamolj,ami szinte semmi. Meg ne arra hogy a pasid dolgozik mert alapbol nem dolgozik hanem iskolas ha mrgpattan meg arra se szamolhatsz. Szerelembol nemfogjatok tudnineltartani a haz meg nem eleg

2019. nov. 9. 15:06
 48/57 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet mindenkinek tökéletes élete. Van aki sokkal okosabb mint a tapasztaltak. Attól hogy itt elmondjuk a véleményünket az nem jelenti azt hogy a kérdező meg is hallgatja. (habár akkor felesleges a kérdés)

Kérdező ha tényleg ilyen jó minden akkor csináljátok ne más véleménye érdekeljen.

2019. nov. 9. 15:08
 49/57 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező hidd el, őket sem támogatnák. Csak ők kérdés nélkül, meggondolatlanul gyereket csináltak. Hidd el, semmiről nem késtek el. Én 21 évesen végeztem a sulival, rögtön el is helyezkedtem, és 7 évig dolgoztam a gyerek előtt. Semmiről nem késtem le. Most 32 vagyok, van 2 gyermekem, és mêg most sem érzem öregnek magam. Ha most születne az első, az sem lenne tragédia. De legalább minden feltétel adott volt hozzá, és nem kell azon agyalnom,lesz e munkám a gyed után.
2019. nov. 9. 15:10
 50/57 anonim ***** válasza:
91%

29 evesen szultem, szerettem volna hamarabb de nem lehetett. De 21 evesen eszembe se jutott volna szulni. Meg ha parom is lett volna. Nem azt mondom hogy bulizni akartam, mert azon tul voltam, hanem elni az életem "nyugodtan".

Feltételezem, hogy sosem mentek szét a paroddal. Meg azt is hogy rendes munkahelyetek lesz. De őszinten honnan van nektek lakastakarek? Ertem h dolgozol, meg ösztöndíj, en is jártam diplomaztam. Bar most az íráskepemen nem latszik, lusta vagyok ékezeteket rakni..

De nektek is van kiadasotok. Plane ha egyutt laktok egy albiba. Ugyanis feltételezem h egyutt laktok. Mert hiaba vagytok együtt x ideje ha nem laktok kulon, az a mai vilagban semmit sem er. Ugy lehet igazan de igazán megismerni a masikat. Szoval elmegy az albira, rezsi, ruha, etkezes, higienia, szorakozas, felre is tesztek. Őszintén ezt ketlem szülői segitseg nelkul... Amivel nincs is gond egyébként... Csak teljesen mas az élet ugy.

Nem volt 2 kocsink, 30 millas megtakaritas. Hanem vettunk egy 10millas lakast, kocsi nem er 300ezret.(kulfoldi munka). Nincs szülői segitseg. Semmilyen. Meg olyan sem h beteg a gyerek es rahagyom. Ami nagy baj. Nem munkahelyrol mentem el szulni. Vagyis de, de oda nem mehetek vissza, mivel 2000kmre van😅. Szoval nehez olyan helyet talalni ahova felvesznek amit ossze tudok egyeztetni az ovival. De megse megy. Nem a tudasom miatt. Hanem rengeteget beteg a gyerek. Nem annyira h apolasin legyek... Hanem csak annyira h sokat hiányzik ovibol. Ergo v fizetek bebiszittert, ami elvinne az egesz fizum v vele vagyok itthon. Ha a ferjem meghalna.. Bajba lennek. Pedig nem a semmire szultem. Volt megtakaritasunk, lakasunk már, de egy bagatell dolog miatt meg vagyunk lőve egyelőre!

21 evesen en tuti dolgozni mennek, baratokkal beulni neha egy kvra, borra, egy vacsorára. Utaznank a parommal. Nem minden 7vegen..de elnenk! Elnenk mielőtt gyereket vallalnank. Hiszen lesz most egy gyerek.. Aztan jajj csak kene egy kisteso, es nem nagy korkulonbseggel... Aztan ott vagy 2 gyerekkel, sosem dolgoztal.. Nehez munkát talalni.. Nosza akkor legyen 3....es akkor mar huha hasznaljuk ki a csokot(nem baj, nem azert mondom). De egy ördögi kör... Most meg van valasztasotok..

2019. nov. 9. 17:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!