13 éves gyereket dolgozni küldeni? Csak szerintem undorító az ilyen szülő?
En bizony tennek nevtelen feljelentest mivel egy kiskoru gyereket dolgoztatnak.
Nem normalis! Nem erdekelne ki mit mond, elso dolgom lenne reggel hivni a gyamugyet, rendorseget
Másnak meg az a baja, hogy nem nevelik munkára a gyereküket a romák. Szerintem magával a munkával nincs baj, ráadásul ismerős mellett van.
De az a legalja, hogy elveszik a pénzét. Arra kellene inkább használni, hogy a gyerek megtanulja a pénz értékét. És persze csak akkor csinálja, ha nem megy a tanulás rovására.
Én is úgy gondolom, hogy ez még egy jobb verzió. A gyereknek igazából semmi baja nem lesz a szombat délelőttönkénti takarítástól, és a pénzre sincs még szüksége. Ilyenformán ha azt vesszük, hogy
a) megtanul dolgozni, és azt, hogy ez az élet része, ahelyett, hogy naplopónak nevelnék
b) nem lesz felesleges pénze már nagyon fiatalon, amitől esetleg jobbik esetben pénzzel hivalkodóvá válhat, rosszabbik esetben (számára) illegális, káros dolgokra költheti
jó dolog.
Globálisan természetesen nem fair dolog egy 13 évest dolgoztatni, és elvenni az ezzel megkeresett pénzét, de én ebbe nem feltétlenül szólnék bele, ha a gyereknek a (jogos) hisztinél/felháborodásnál nem esik nagyobb baja tőle, és ha nem valamilyen káros szenvedélyre költik a pénzt a szülők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!