Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy van külföldön ez a 6 hét...

Hogy van külföldön ez a 6 hét szülési szabadság? Hogy oldják meg a szoptatást?

Figyelt kérdés
2019. nov. 4. 17:57
 1/5 anonim ***** válasza:
87%
Otthon maradnak tovább, csak a pénz addjg jár.
2019. nov. 4. 18:03
 2/5 anonim ***** válasza:
76%

Fejnek, előre elrakják. Vagy megoldják azt a munkahelyen (barátnőm erre pl külön szobát is kapott). Vagy mint ahogy az első is írta, tovább maradnak. Vagy olyan munkahelyük van, hogy tudnak dolgozni otthonról is.

De ott amúgy nem csinálnak ebből akkora ügyet, mint itt. Nem lesznek lelkibeteg anyukák, mert pótlás kell, vagy esetleg teljesen tápszeres lenne a baba. Sőt, van, ahol már a kórházban is eldöntheti, hogy szeretne-e szoptatni, nem pedig az erőszakos csecsemős nővér nyomkodja a melleit szónélkül. Hogy őszinte legyek, kicsit túl van misztifikálva ez a szoptatás dolog Magyarországon szerintem. Persze fontos, és jó dolog, így lettünk kitalálva, stb. De amit lenyomnak az anyukák torkán egyesek ("nem fog szeretni a gyereked, nem fog hozzád kötődni", "milyen anya vagy te, hogy ezt megvonod tőle, minek szülted meg", "folyton beteg lesz", "nagy feje lesz/nem fog jól teljesíteni/elhízott lesz már kicsinek" és társaik), az már beteges.

2019. nov. 4. 19:07
 3/5 anonim ***** válasza:
86%
Rengetegen nem szoptatnak. Vagy csak minimális ideig.
2019. nov. 4. 19:41
 4/5 anonim ***** válasza:
87%
Ausztriában 8 hét(vagy 12 ha császár) ami a szülés utáni kötelező szabadság. Ha visszamész dolgozni utána, akkor kötelesek biztosítani szoptatási időt és erre a célra külön helyiséget. De nem kövez meg senki, ha tápszeres a baba, még fogyasztásra kész tápszert is lehet a boltban venni ha kimozdulnak és nem akarnak porral, vízzel, cumisüveggel bajlódni. Tőlem egyből megkérdezték szoptatni akarom e vagy hozzanak tápszert.
2019. nov. 4. 21:59
 5/5 anonim ***** válasza:
71%
Svájcban élünk. Itt 14 hetet lehet otthon maradni a gyerekkel, ezt követően ha nem mész vissza dolgozni, búcsút mondhatsz a munkádnak. Csak tervezzük a gyereket, de már felhoztam ezt a témát a férjemnek. Mondtam, hogy nem fogom szoptatni, apasztót kérek majd egyből. Lehet megkövezni ezért, de ha visszamegyek dolgozni - és vissza fogok, mert nem azért küzdöttem külföldön egy jó állásért hogy aztán elveszítsem - akkor ez lesz a legkézenfekvőbb megoldás. Nem teljes állásba megyek, mennék majd vissza és a gyerekfelügyelet az addigra nyugdíjban lévő nagyszülők segítségével meg lenne oldva.
2019. nov. 4. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!