Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lakásvásárlás hitelre vagy...

Lakásvásárlás hitelre vagy baba? Neked mi (lenne) a sorrend?

Figyelt kérdés

Az én szemszögemből: ha előbb baba, akkor még pár èvig albérletet kellene fizetni, szóval nem a sajátunkat fizetjük. Ha pedig előbb lakàs, akkor benne lehet a nehezebb teherbeesés kockázata.

Te hogy látod?

2019. okt. 24. 19:59
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mivan? Egy egészséges szervezetnek tök mindegy, hogy hitelt nyögsz vagy albérletet, gondolom nem 40 évesen akarod elkezdeni a babaprojektet. Ha előbb jön a gyerek akkor évekig dobáljátok majd ki a pénzt az ablakok albérletre ahelyett, hogy ugyanannyit kifizettek egy lakásra ami előbb-utóbb a tiétek lesz. Én előbb nyélbeütném a hitelt aztán ha berendezkedtetek akkor jöhet a baba. Költözni is egyszerűbb lesz gyerek nélkül.
2019. okt. 24. 20:07
 2/9 A kérdező kommentje:

Sok olyat hallani manapság, hogy nem jön össze a baba, és az esély egyre csak csökken az idő elteltével.

Én nem tudok olyan betegségemről, ami a teherbeesést gátolná, de bennem van a félelem azért, hogy nehogy túl késő legyen, ha mégis kiderülne valami.

Szerintem az életkor sokat jelent.

2019. okt. 24. 20:10
 3/9 anonim ***** válasza:
73%
Én ezt a férjemmel beszélném meg, elvégre az ő nyakába lesz varrva a pénzkeresés, míg én babázok.
2019. okt. 24. 20:23
 4/9 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem mindegy. Albérletben is lehet gyereket nevelni. A hitelt is be lehet bukni.
2019. okt. 24. 20:24
 5/9 A kérdező kommentje:
Nekem ő azt mondta, hogy szeretne előbb babát, engem viszont picit zavar, hogy nem a sajàt lakásunkba születne.
2019. okt. 24. 20:26
 6/9 anonim ***** válasza:
79%
lakás
2019. okt. 24. 22:41
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát albérlet azért necces, mert sok beleszólása van a tulajnak. Meg sok olyan van, aki eleve nem adja ki a lakását gyerekeseknek. És amilyen drágák manapság, inkább akkor a saját törlesztését fizesse az ember. Mi albérletben laktunk, mikor a babát terveztük, de tudtuk, sokáig nem leszünk ott, mert közben lakásokat is néztünk. Előbb jött össze a lakás, nem sokkal rá a gyerek. És olcsóbb a havi törlesztés, mintha albérletben maradtunk volna. Számításba kell venni, mennyi önerővel rendelkeztek, mennyi hitelt tudtok felvenni. De személy szerint jobbnak látom, ha sajátban vállal vki gyereket. Persze, ki lehet fogni jó albérletet, úgyhogy ha csak ezen múlik, nem kell lemondani a gyerekvállalásról. Pár évet ki lehet bírni, főleg hogy akár egy év is eltelhet, mire összejön a baba.
2019. okt. 24. 23:04
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ez úgy volt hogy amíg anyósomnál laktunk vettünk egy autót hitelre plusz elkezdtük a Fundamentát, gyüjtögettünk. Pár év múlva vettünk egy házat hitelre, az autós hitel lejárt, viszont a felújításra vettünk fel személyi kölcsönt. Felújítottuk, beköltöztünk. Majd megbeszéltünk hogy jöhet a baba mert kezdek kicsúszni a korból(32 voltam) Azonnal összejött. Most van egy egyéves kislányom és két hitelünk, de úgy vagyunk vele hogy egyszer majd lejárnak és ezek a miénk lesznek. Ha albérletet fizetsz, az soha nem lesz a tiéd. Most megtanultuk beosztani a pénzt, ha lejárnak a hitelek amit nagyon várok, havi 80ezer Ft-tal lesz több pénzünk(számunkra ez rengeteg) most még bevállaljuk mert fiatalok vagyunk, 40-50 évesen azért nem lettünk volna ilyen bátrak mert könnyebben megtalál a baj.
2019. okt. 25. 06:22
 9/9 anonim ***** válasza:
91%

A kettő nem zárja ki egymást, sőt pont hogy kiegészíti. Gyerek miatt használt lakásra is jár némi csok.

Emlékszem mi is albiban laktunk és mi is mennyire mondtuk eleinte, hogy albiba nem vállalunk. Utólag inkább azt mondanám, hogy akkor még nem akartuk igazán a babát. Aztán ez változott. Továbbra is albiban laktunk de gyűjtöttünk pár milliót ami kezdett elég lenni önerőre, de másik albira mindenképp elég lett volna (és legrosszabb esetben szülőkhöz is tudtunk volna költözni). Illetve ekkor már igazán szerettünk volna gyereket, így belevágtunk.

Aztán lett saját ház is gyerek mellett.

Szóval egyáltalán nem zárja ki egymást. Gyereket akkor vállaljatok amikor igazán vágytok rá. Pár millió tartalék mindig jó ha van, de saját lakás nem feltétlenül. Majd lesz az is, a gyerek mellett is lehet.

2019. okt. 25. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!