Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A párom lánya hozzánk szeretne...

A párom lánya hozzánk szeretne költözni, mit csináljak?

Figyelt kérdés

7 éves, elsős. 2-3 hetente szokott nálunk aludni, olyankor próbálok valami jó programot összerakni. Pl. a mostani hétvégénk így fog kinézni:

Pénteken megyünk moziba, és cukrászdába (a SugarShop az egyik kedvence). Utána pizsama bulit tartunk és olyankor fent maradhat, ameddig akar, rendelünk pizzát és palacsintát, befonom a haját, kifestem a körmét, kisminkelem stb. Szombaton színházba megyünk délelőtt, utána hármasban ebédelünk, aztán együtt elmegyünk a kürtőskalács fesztiválra két kis barátnőjével, aztán vásárolni, mert az apja megígért neki pár játékot. Utána még este felülünk a Budapest Eye-ra, vacsora, aztán haza. Vasárnap pedig ha minden igaz, vadasparkozunk, és kirándulunk. Ezután általában én keddig alig térek magamhoz. Mert nem mindig megyünk el enni, hanem van, hogy kitalálja, süssünk muffint, tortát, vagy valamit, és akkor az ebédnél is "segít". Akkor délután a romok eltakarítása még egy jó óra legalább, de mire én is leülnék, ő unatkozik, és játszunk/menjünk valahová. Ha megyünk is, folyton dumál, ami nagyon aranyos, de egy idő után rohadtul fárasztó is, de ugye ezt nem mutatom, szóval végig mosolyogni, próbálni beszélgetni. Nagyon szeretem, ne értsetek félre, de néha jó lenne 3-5 perc csend is...

Szóval mindig gondoskodni valami programról, eső esetén legyen B terv. Ez nagyon fárasztó, főleg az, hogy mindegy, hánykor alszik el, 8-9 között már fent van, és éhes, szomjas, stb. Én pedig 10 előtt nem nagyon ébrednék fel... De úgy vagyok vele, hogy ezt a havi 3-4 napot kibírom, érezze ő is jól magát. Mivel az anyukája nem ennyire "programozós", hamar felkapja a vizet, ráadásul nemrég született náluk egy kisbaba, szóval a szokottnál is ingerültebb. Valószínűleg ez is közrejátszik abban, hogy a kislány hozzánk szeretne költözni. Egyelőre még csak a nagyszülőknek, és az apjának mondta, de nagyon elszánt állítólag, ez megy két hete, mint kiderült. Már tegnap is felhozta a férjem, akkor komolyabban nem volt szó róla, de tudom, hogyha hétvégén itt lesz a gyerek, és felhozza, sehogy nem tudom kikerülni a témát. Ne értsetek félre, én nem a kislány ellen vagyok, mert nagyon szeretem. Ha nem így lenne, akkor nem mennék vele mindenhová, nem akarnám szórakoztatni, stb. De nekem ez a pár nap is nagyon fárasztó, nem bírnám minden egyes nap ezt. A páromat sem akarom megbántani, és a lányát sem. Tudnátok valamilyen megoldást a problémámra?

2019. okt. 7. 19:03
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a páromnak van egy kisfia, és még nem laktunk együtt, amikor volt egy balhéjuk az amúgy teljesen rendes volt feleségével, akivel általában jól tudnak kommunikálni.

Nála volt tèli szüneten a kisfiú és minden napra szuper programokat tervezett dugig. Én kb egyen voltam ott, még új volt a kapcsolat.

Lényeg hogy a kisfiú teljesen felpörögve érkezett haza hozzájuk, ugràlt, pörgött, véletlenül fejbevágra a húgát. Összevesztek a párommal, amit akkor nem értettem, mert nem ismertem kb egy kisgyereket se, és nem tudtam, hogy így túlpörgethetők. Nyilván érthető hogy az apa ilyenkor mindent meg akar adni, de ez ilyen formán káros és rossz mindenkinek.

A Ti mindennapjaitokat se ismeri meg.

Mi azóta összeköltöztünk, kisbabánk is lett, mindig van program a fiúnak, de óvakodunk q túlpörgetéstöl.

Beszèlj sztem a pároddal erről.

2019. okt. 7. 21:23
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Értem, hogy keveset van nálatok a gyerek és ezért sok programot szerveztek neki, de így csak azt látja, hogy nálatok mindig csak móka és kacagás az élet. Ezért akar hozzátok költözni. Mellesleg aligha menne bele anyuka ebbe, szóval nem hiszem, hogy félned kellene
2019. okt. 7. 21:26
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Olvasva ezt a programot, még én is hozzátok akarok költözni. Kicsit lassítsatok.
2019. okt. 7. 21:38
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Addig fölösleges beszélnetek erről, amíg az anya véleményét nem ismeritek. És 99% hogy ő nem engedi, hogy odaköltözzön hozzátok a lánya. Miért is engedné? Nyilván azért kapta meg annak idején a gyereket, mert így akarta. Miért akarná most másképp? Azért, mert az új baba miatt ingerültebb? Egy anya észjárása nem így működik, hidd el!

(Ha pedig a két szülő közül bármelyik is nem akarja megváltoztatni a gyerekelhelyezésről szóló jogerős bírósági döntést, akkor nagyon durva dolognak kéne ahhoz történnie, hogy a másik fél el tudja venni tőle a gyereket. Egy 7 évesnél pedig nem sokat számít, hogy maga a gyerek mit akar.)

2019. okt. 7. 22:29
 15/23 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem egy gyereknek több beszélgetésre és az apjával töltött időre lenne szüksége.

Van valamikor az apjával kettesben?

Mi is sokat megyünk a gyerekkel, a túlpörgetés marhaság, csak egyre kevesebb aktivitással járó program kell a nap vége felé.

Ha úgy töltenétek vele a hétvégét, ahogy nektek kényelmes(ahogy alapból tennétek), egyből elmenne a kedve a költözéstől.

Egyébként mina csudáért te szervezed ezeket?? Apai láthatáson van, az hagyján, hogy az apjával egy percig nincs kettesben, de még a szórakoztatásáról sem ő gondoskodik.

Még egy nő, aki nem veszi észre, hogy rossz apa a pasija..Melyik rendes apa ne igényelne néhány órát kettesben hetente a gyerekével?

2019. okt. 8. 06:38
 16/23 anonim ***** válasza:
89%

Ne haragudj, a túlpörgetés nem marhaság, könyvben is olvastam erről (Egyszerűbb gyermekkor), a saját csecsemő lànyomon is látni, hogy ha van két valahová menős nap, akkor utána kell egy otthon töltött is a megszokott ritmusban (az otthonba nyilván a séta meg a játszó is beletartozik).

Nyaralás első 2 napján éjfèlih kuruttyolt és röhögcsélt.

Gyerekek még nem tudják a túl sok ingert feldolgozni, és ennyi programnál elveszik az értéke is, kb mindennel rohanni kell, nem ül le az èlmény. Még felnőttnek is.

Amit az apás részről írsz azzal egyetértek.

Másrészt ez a pizsama-parti, esti pizza és palacsinta, körömfestés - ezek nem valók 7 évesnek. Én biztos kiakadnék, ha láthatás alatt ezekkel károsítanàk a gyereket.

2019. okt. 8. 06:53
 17/23 anonim válasza:
75%

Őszinte leszek, ezért sokan lehet hogy megvetnek, na sebaj. :D

Ott ez a kislány, aki 7 éves, mégis mindig minden úgy történik ahogy ő azt kigondolta. El van kényeztetve. Gondolom apa kedvéért muszáj elviselni a gyereket is. Erőltetni a mosolygást meg jópofát vágni, tettetni hogy jól érzed magad, neked egy szusszanás időd nincs mert menni kell meg menni kell, no meg amit a kisasszony tervez, hát na... Már így is jó hogy sok belőle, nemhogy ha még ott is ragadna nálatok. Más gyerekét meg nem lehet sajátként szeretni, ha nem úgy indul hogy baba kora óta te neveled.

Csak a fogalmazásodból; neked kell kigondolni a programokat, zavar a pihenésedben, ahogy írtad 3-4 napot kibírsz tehát a kötelező szerencsére letudva ennyiből, rángat erre-arra, erőltetetten vigyorogsz, nem marad csendben.

,,sehogy nem tudom kikerülni a témát. "

Rettegsz hogy egyáltalán felhozza, és neked kínos, mert te baromira nem akarod hogy ott legyen ezen a pár napon kívül, de apa miatt még lehet hogy ebbe is bele mennél... Már a fő kérdésed is kétségbeesett, hogy mennyire borítja fel megjobban az életed. Szerintem el kéne felejteni ezt a jövés menést, és nyugodtan lássa csak azt hogy máshol se jobb. Állj már a sarkadra, és fejezd ki az akaratod. Nyugodtan megmondhatod hogy te mit meg hogy gondoltál. Még a párodnak se tűnik fel hogy a lánya leszív téged szellemileg és fizikailag is?

2019. okt. 8. 07:03
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Egy gyereket aki hajlamos rá túl lehet pörgetni este .

Ennyi program még sok is tud lenne ,mikor tanul ,ír leckét,gyakorol ha mindig mentek valahová? Péntek szombat oké szórakozásról de vasárnap legyen pihizésé,tanulás,gyakorlásé,rend rakásé,és akkor max játszótéren vagy biciklizni vigyétek el .

2019. okt. 8. 09:15
 19/23 anonim ***** válasza:
75%
Egy valamit nem árt figyelembe venni, ha az ember lánya olyan férfit választ párjának, akinek már vannak gyerekei: NEM független és mindig mindenek felett fog állni a gyereke (egészséges esetban). Egy közös (szülők, szülők-gyerek) vagy egyoldalú (bírósági) vagy bármilyen dolog kapcsán mikor a nevelő szülővel történik valami előidézhet olyan helyzetet, hogy a gyerek az apjánál fog életvitelszerűen élni. Te pedig meg sem mukkanhatsz - max. leléphetsz -, mert te ezt vállaltad. Mindenki szagolja, amit szakított.
2019. okt. 8. 12:59
 20/23 anonim ***** válasza:
Pedig igaza van az utolsónak! Meg vagyok lepve, ahogy itt többen írták, hogy nem így indult a kapcsolat,mert ha úgy indult volna hogy eleve ott volt, akkor úgy kellett volna elfogadnia,de így nem!? De hát eleve ott volt ez a kislány! Azt meg tényleg nem lehet kiszámítani mikor fog a másik szülőjére és milyen formában támaszkodni! Párom bármelyik gyereke gondolkodás nélkül jöhetne bármikor bármeddig! Ugyanúgy a részei. Hozzá tartoznak.
2019. okt. 15. 19:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!