Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hova érné meg költözni olyan...

Hova érné meg költözni olyan embernek, aki nyugis életet szeretne?

Figyelt kérdés

A párommal kezdünk besokallni a rohanó, kilátások nélküli stresszes élettől..

Nem akarjuk halálra keresni magunkat, nem akarunk luxust, annyi igényünk van, hogy biztonságos legyen az adott ország (gondolok itt a bűnözésre, betegségekre, természeti katasztrófákra, mindenre), hogy ne kelljen félni, hogy hónap végére éhezni-fázni fogunk, vagy nem lesz hol lakni.

Igazából az álom egy kis házikó valami erdős-tavas-hegyes szép tájon, napsütéses helyen, pár csirke, saját termesztésű zöldség-gyümölcs, ilyesmik.

Tudom, hogy ez elég álomszerű, és hogy valamit azért csak kell dolgozni, de a lehető leginkább szeretnénk függetlenedni a fogyasztói társadalomtól, esetleg egy pici saját vállalkozással (páromnak van olyan végzettsége amire a bolygó bármelyik pontján szükség lehet, szóval tudunk nyitni saját vállalkozást, és van némi alaptőkénk is), részmunkaidőben, vagy ilyesmi.

Hol van erre lehetőség?

Szerintetek hol lehet a legnyugisabban és közben a legbiztosabban élni?

2018. ápr. 20. 15:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
73%
Magyar vidék, mondjuk a Dunántúli középhegységben.
2018. ápr. 20. 15:07
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Izland.
2018. ápr. 20. 15:39
 3/14 anonim ***** válasza:
73%

Ó!

"Haza akartam, hazajutni végül,

ahogy megjött ő is a Bibliában.

Irtóztató árnyam az udvaron.

Törődött csönd, öreg szülők a házban.

S már jönnek is, már hívnak is, szegények

már sírnak is, ölelnek botladozva.

Visszafogad az ősi rend.

Kikönyöklök a szeles csillagokra – "

2018. ápr. 20. 15:40
 4/14 anonim ***** válasza:
Nekem is Izland jutott eszembe.
2018. ápr. 20. 16:36
 5/14 anonim ***** válasza:
23%

izland es lehetnek full alkoholistsk, az ev felet sotestegben a masik felet vilagossagbantoltve plusz meg a jo kis hideg

en indoneziaba vagy sri lankara mennek, europaban nem lehet mar normalisan elni

2018. ápr. 20. 18:08
 6/14 anonim ***** válasza:
Finnorszag
2018. ápr. 20. 19:55
 7/14 anonim ***** válasza:
23%

Ezt itthon is megteheted, számtalan falu van csak körül kell járnod a témát. Akár még az agglomerációban is lehet ilyen, nem tudom én Gy-M-S megyében lakom egy általad álmodott faluban, de már kezd tele lenni vele a hócipőm.

Izlandon , Finnország ja, egy lyukat tudsz bérelni havi 4000000-ért, minden drágább és még a nyelv sem megy, viel Spaß az ötletadóknak!

2018. ápr. 21. 05:52
 8/14 A kérdező kommentje:

Magyarországi kis faluban lakunk, de ez katasztrófa :D

2018. ápr. 21. 10:56
 9/14 anonim ***** válasza:
Melyik megyében van a falutok? Láttam egyszer a TV-ben önellátó magyar falukról egy rövidfilmet. Gyűrűfű biztos és Visnyaszéplak Somogyban, ha jól emlékszem a neve pár önellátó családdal , emberkével . Keress rá, ha érdekel. Én már inkább valamelyik nagyobb városba mennék, besokalltam a kertgondozástól, munkahelyekre ingázástól és az anyagiaktól (2 kocsi, rengeteg benzin, fűtés) mindenért menni kell , van évente pár rendezvény azon kívül egy normális fagyit nem lehet venni a "polgárok" mindenkit figyelnek, pletykálnak stb. Kimehetnénk Németországba is, vannak rokonok ,de már energiám sincs váltani.
2018. ápr. 21. 11:18
 10/14 anonim ***** válasza:
Mediterrán országba kell menni, ahol a tél egy pulcsival átvészelhető.
2018. ápr. 21. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!