Aki otthon maradt a gyerek 3 éves koráig, az tanult valami újat?
Ja, nekem is gazdasági diplomám van, de nem voltam oda a munkámért, és találtam egy engem érdeklő, bár az alapképzettségemtől gyökeresen eltérő posztgraduális képzést, amit elvégeztem, és szépen „be is dolgoztam magam” abba a szakmába. Először nem hittem, hogy hivatást tudok majd váltani, csak azért mentem el tanulni, mert érdekelt, ám mivel immáron olyasmit tanultam, ami nagyon motivált, valahogy egymás után jöttek a dolgok, egyre több munkát kaptam.
Szerintem nem arra érdemes rámenni, hogy épp mivel lehet jól keresni, hanem azt kell megtalálni, amit szeretsz csinálni. Ehhez érdemes átgondolni, mit csinált szívesen az ember gyerekként – lehet, hülyén hangzik, de visszatekintve nyilvánvaló, hogy már akkor látszik, kinek milyen hivatást kellene választania. Válassz olyan munkát, amit szeretsz csinálni, és soha életedben nem kell dolgoznod” – ahogy Konfuciusz is megmondta.
Az elsőnek egyetemre jártam (de már ovis volt, mire befejeztem), utána el is helyezkedtem a szakmámban.
A másodiknál egy OKJ-t csináltam, mert így jobb pozícióban tudtam dolgozni. De nem voltam otthon 3 évet, megy gyed alatt kezdtem el a tanfolyamot, és munka mellett fejeztem be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!