Dévény tornára akarja küldeni a védőnő a kisfiam de nem értem miért?
Biztos hogy neurológusnál voltál? Valódinál?
Egy normális szakorvos se mondaná, hogy "á, semmi baj, hogy kihagyta a gyerek a kúszást és a mászást".
Hol van ez a gyerek napközben? Nagy szabad kemény felületen vagy bármi máson? Pl járóka, pihenőszék, kiságy, felnőttágy.
9 hóbapos kor a kúszás határa. Gondolom a védőnő ezt az elmaradást látja, de nem ért hozzá pontosabban, ezért szeretne szakembert.
Viszont: a babák sokszor akkor mozognak függőleges irányba (ülés àllás) azelőtt, hogy a vítszintes helyzetűeket tanulnák, ha nem teljesülnek a szabad mozgás feltételei náluk.
Javaslom a www.hordozo.hu oldalon a Mozgásfejlődés cikkeket, illetve a FB-n a Hordozóház Mozgásfejlődés csoportját, itt Ónodi Agnes ad tanácsot. A fórumon ingyen is de van személyes konzultáció.
A Dévény nagyon sok babànak felesleges, viszont ha kell, akkor nélkülözhetetlen.
De ha az a gondja a babának, hogy nem biztosított szàmára a leírt módon a szabad mozgás, akkor a dévény mellékvágány.
2-es vagyok. A neurológiai vizsgálatból kiderülhet, ha komolyabb gond van az idegrendszerrel (pl születéskor elszenvedett oxigén hiány vagy genetikai betegség). Neurológus megnézi.m van-e bénulás, tónuszavar, reflexelterés, érzèkszervek és értelem tájékozódí vizsgálattal rendben vannak-e.
De ha a mozgásfejlődés késik vagy kisiklik, annak sok más oka is lehet, akár egy kisebb aszimmetria az izmok húzási erejeben vagy valamilyen kisebb vázrendszeri eltérés. Ezekre a gyógytornásznak jobb a szeme.
De pici aszimmetria nem vsz hogy azt okozná, hogy nincs se kúszas se mászás.
Ha lehet hinni a neurológusnak, és nincs nagy baj, akkor azt kellene végiggondolni, amit fentebb írtam.
A fiamnal teljesen kimaeadt.
Most 14 eves kituno tanulo sportol ...
Szoval nem paraznek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!