Mik azok a nevek, amiket biztosan nem adnátok?
Annyi neves kérdés volt mostanában, hogy szeretném megfordítani a dolgot. Számotokra melyek a legtaszítóbb fiú és lánynevek? Ahogyan biztos nem akarjátok, hogy hívják a gyereketeket, amiket a legcsúnyábbnak találtok. Miért?
És légyszi, próbáljunk meg nem megsértődni egymásra! Csak véleményekre vagyok kíváncsi. Szerintem az én nevemet is meg fogja említeni az első pár válaszoló :D Nem fogok emiatt lepontozni senkit.
Ez a Medox tényleg ennyire gyakori?
Vmi tehetségkutatós celebnőcskéről olvastam egyszer pár éve, hogy így nevezte el a fiát, de (szerencsére) élőben még nem hallottam. Jobb is, nem biztos, hogy kibírnám nevetés nélkül 😂
Ahillesz Ramszesz
Leonidasz Szelim
Ez két létező kombináció. Önmagukban is idegenkedem tőlük, főleg, mivel nincs a családban görög, egyiptomi illetve török vonal. De két, ennyire különböző kultúrából származó nevet biztosan nem adnék.
Elemér, Töhötöm, illetve az előbb felsoroltakkal egyetértve az idegen átírásúak és a tömegnevek. Bár, ha meggondoljuk, minden korszaknak megvoltak a divatnevei: Anita, Anikó, Andrea, Anett az Attilákkal és Zsoltokkal 1968-72-ből. Lehet folytatni...
Az aktuális utónévlistákat tekintve inkább az a kérdés, mi az, amit adnék.
Szinte borzalom az összes, a Medox, Zselyke, Nolen, Norton, Britni nevekkel együtt.
-divatnevek (Noel, Zara, Zora, Zoé, Benett, Hanna, Ruben...)
-celebgyerekek nevei (Medox, Nátán, Luna...)
-magyarosított külföldi nevek (Dzsenifer, Vanessza...)
-ősmagyar nevek (Bendegúz, Álmos, Emese, Levente, Bulcsú...)
-becézett nevek (Lili, Panni...)
-kaja nevek, növény nevek (Málna, Eperke, Bodza, Virág, Pálma, Ibolya, Fahéj...)
-van már a családban, közeli ismerősöknél
-öreges nevek (Imre, János, Aranka, Jolán, Etelka, Emőke, Györgyi, László, Ernő, Pál...)
-könnyen csúfolható nevek egyéb okokból (Orália, Kandida, Zoltána, Frodó, Gandalf, Anakin, Orion, Vulkán...)
De vannak amik alapból nem tetszenek, némelyiktől feláll a szőr a hátamon: Franciska, Fruzsina, Lilla, Andrea, Csilla, Zsolt, Edina, Edit, Hajnalka, Barbara, Mónika, Veronika, Péter, Hedvig, Miklós, Attila, Nikolett, Tünde, Eszter, Judit, Zsanett, Babett
Beceneveket: Kitti, Fanni, stb
Beszélő neveket: Ajándék, Virág, stb
Magyaros helyesírású külföldi nebeket: Dzsenifer, Brendon, stb
Skolasztika, Psziché, Bié, Hatidzse, Zsorzsett, Pompónia
Cví, Kürt, Fodor, Zserald, Szalvátor
-ezek jutottak elsőre eszembe. De gyanítom, ha átnézném a listát, kb 70%-ban idesorolnám a neveket.
Fiúnevek
Teofil
Kleofás
Jácint
Aragorn
Bájron
Doroteó
Nurszultán
Adeodát
Aladdin
Arzén
Atlasz
Bojtorján
Csikó
Csörsz
Edömér
Efe
Elihú
Erdő
Fodor
Göncöl
Gotlíb
Holló
Hős
Iláj
Jeles
Kofi
Kos
Kücsid
Lennox
Manó
Mordeháj
Mózsi
Pamfil
Piramusz
Ramszesz
Sas
Szilver
Torna
Vajda
Vérbulcsú
Zeusz
Zoárd
Lánynevek
Bogdána
Denerisz
Kunigunda
Makaréna
Szmirna
Adolfina
Ajándék
Áldáska
Aloé
Ánizs
Áprilka
Aranyos
Avarka
Barack
Bársony(ka)
Baucisz
Béke
Bolívia
Böske
Cila
Cseresznye
Ékes
Eper
Fehér
Firtos
Filadelfia
Galamb
Gerle
Gvendolin
Gyémánt
Gyömbér
Hürrem
Illangó
India
Jetti
Karitász
Kisanna
Kolomba
Kreola
Küne
Lava
Levendula
Ljuba
Lupitá
Medó
Menta
Mici
Mirandolína
Miu
Moána
Mogyoró
Náni
Nilüfer
Nyeste
Pipacs
Pirit
Psziché
Róz
Röné
Rut, Ruti
Rüja
Samuella
Sanel
Sárlott
Senon
Skolasztika
Suki
Szamóca
Szavanna
Szeder
Szegfű
Szellő
Szendi
Szengláhák
Szépe
Sziéna
Színes
Szítá
Szivárvány
Szixtin
Szörénke
Szulamit
Szüntüké
Szüvellő
Tavasz(ka)
Tea
Titti
Triniti
Úna
Valencia
Vanília
Vulfia
Zalánka
Zejnep
Zizi
Zoárda
Zöldike
Zseni
- Mia, Kia, Lia, Dia, Nina, Dina és társaik
- Lea, Mea, Tea, Zea, Dea, Kea - és társaik
- ételnevek: Málna, Eperke, Alma, Boróka, Bodza, Pálma (tudom, ez nem étel, de ez a kategória)
- kisebbségi nevek: Vanessza, Ronáldó, Mercédesz, Rikárdó, Eszmeralda, stb.
- személyek miatt: Hajnalka (eddig az összes Hajnalka, akit megismertem irritáló volt és keresztbe tett nekem); Anikó; Zoltán; Gábor (ez az utóbbi kettő amúgy szép férfi név, csak kifejezetten általam ismert személyek miatt nem adnám)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!