Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Testvéreknek Andor és Dorka név?

Testvéreknek Andor és Dorka név?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy 3 éves kisfiunk, Andornak hívják! Októberben érkezik a kis hugi! Nagyon tetszik nekünk a Dorka név, csak az a bajom vele, hogy ha az Andort becézik Andorkának, abban ugye egy az egyben benne van a Dorka név! Nem ciki ez szerintetek?

2019. szept. 25. 21:00
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Kettes nyugi, vannak még jó néhányan akit Andornak hívnak és nem érzik magukat úgy mintha még lennének szopatva! 😁

Nem mi hívjuk Andorkának, hanem a nagyszülők, dédszülők, stb. De azt sem mondhatom mindenkinek, hogy mostmár ne hívják Andorkának, mert az nem jól jön ki, ha a hugi Dorka lesz! 🙂

Úgyhogy akkor másik nevet választunk! 🙂

A Dóra tetszik! Nekem még tetszett a Dominika, a férjemnek a Veronika, de egyikünk választása sem tetszett a másiknak, így keresgélünk tovább! 😁

Köszönöm a válaszokat! 🙂

2019. szept. 26. 08:57
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Az Andor nagyon jó név, de akkor már ugyanilyen komoly hangzású nevet adnék a másik gyereknek is (mondjuk Dorottya, esetleg Dóra). Viszont esetetekben már kizárnám a Dóra-féle neveket, szerintem sok felesleges félreértés elkerülhető 9gy.
2019. szept. 26. 09:48
 13/18 A kérdező kommentje:
Hmm, lehet... Gondolkodunk tovább! 🙂
2019. szept. 26. 14:53
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Dominika nagyon szép.. Arra is gondoljatok, hogy együtt inkább csak kisgyerek korban hangzik el, pár évig, felnővén már nem, tehát nem a testvérkéhez kell igazodni.

Ezért ami igazán fontos, hogy a vezeték-névvel együtt jó hangzása legyen, mert egy életen át azzal használja együtt. Hangosan kiejtve keresgéljetek.

2019. szept. 26. 16:47
 15/18 A kérdező kommentje:
Vida a vezetéknév! Ehhez szerintem illik a Dorka is meg a Dominika! De most gondolkodunk más lehetőségen is! Benne van a pakliban a Karina és a Janka is! Habár a Vida Janka név nekem elég erős hangzású!
2019. szept. 26. 22:53
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Vida Dorka ??? Förtelmes már ne haragudj. Kimondtad egyszer is hangosan?? DA DO ....áhhh

A betűs nevek esetleg?? a kisfiú is Andor lehetne a kislányka is pl. Anita,Anikó,Anett,Alexandra...stb

2019. okt. 3. 08:21
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg a Karinához tedd hozzá a Jankát is. az lágyítja a nevet.

Vida Karina Janka sztem ez tökély :)

2019. okt. 3. 08:22
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Vegul mi lett a kislany neve? <3
2021. aug. 5. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!