Mi a véleményetek a Zsanna, Dorka vagy Klaudia nevekről?
Figyelt kérdés
2017. dec. 10. 17:21
1/9 anonim válasza:
A Zsanna nekem nagyon fura. A Klaudia nekem ellenszenves mert csak gonosz embereket ismerek ezzel a névvel. A Dorka tetstik
2/9 anonim válasza:
Nekem a Zsanna és a Zsuzsanna is tetszik. A Zsanna egy kicsit különlegesebb, misztikusabb.
Dorka nekem olyan örök kislány, ráadásul becenév. Akkor inkább Dóra vagy Dorottya.
Klaudia szép, de számomra nem az igazi.
3/9 anonim válasza:
Dorka és Klaudia. Dorka helyett inkàbb Dorina? Lehet akkor is Dorka de legalàbb nem beceneve lesz egész életében vagy Dóra Dorottya.
Klaudia is szép most szerintem ritkàbbnak is számít.
5/9 anonim válasza:
egyik se tetszik. A Zsanna a Zsuzsanna becézése, a Dorka a Dorottyáé, becenevet sose adnék a gyerekemnek. A Klaudia a legjobb ezek közül de ez se tetszik.
6/9 anonim válasza:
A Zsanna nekem fura, a Dorka és a Klaudia nevek tetszenek.
7/9 anonim válasza:
Ne hallgass a sok elmaradottra. :) Bármelyik jó lehet, de azért nem árt "összepróbálni" a vezetéknévvel.
8/9 anonim válasza:
Igen, az számít, hogy neked tetszik-e. Legyél határozott, mert nemsokára úgyis mindenki mindent jobban akar majd tudni. (Egyébként a lányom második neve Dorottya és szoktam Zsannának szólítani.)
9/9 Szeder Katalin válasza:
Szerintem mindegyiknek van hangulata: Zsanna a francia Jean d'Arc-ra emlékeztet, aki harcra buzdította a francia népet hazájuk védelmére, hadvezérként vezette őket csatába, amit az előzetes várakozások ellenére megnyertek, így a tutyimutyi trónörökös elfoglalhatta királyi székét; az angolok elfogták, de meg nem törhették, a szabadságért, népe függetlenségéért halt meg a máglyán. Tehát törhetetlen, a meglepő, nyerő megoldások nőembere, aki ezt a nevet kapja. Dorka egy bújós kis medve, aki gyönyörű lánnyá serdülhet, aki után lebénulva bámulnak a fiúk, míg egyikük-másikuk leküzdve a bénulást ringbe nem lép a lány kezéért. Klaudia pannon származék, az egykor itt élő rómaiak (Claudius, Claudia) méltó utóda. Szóval én szeretem ezeket a neveket, sokkal kevésbé az olyan neveket, szavakat, amelyeket öszvér módra félig az eredeti, félig a magyar forma szerint írnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!