Milyen nevet adnál/adtál ikreknek?
Ismeros vegyes ikrei
Koppany Botond Emese
Nekem úgy általában véve hasonló hangzású, ill. hosszúságú nevek tetszenek, főleg ami a lányneveket illeti. Amúgy nem adnék csak azért pl. ugyanolyan kezdőbetűjű vagy nagyon hasonló nevet csak azért, mert ikrek. Törekednék arra, hogy ne keverjék őket még jobban össze még azért is, mert tök egyforma a nevük. Amúgy a kedvenc neveimből indulnék ki, tehát ha fiú-lány lenne, ugyanúgy az Emília-Simon mellett döntenék, mintha "csak" testvérek lennének. Ha lány-lány, akkor valószínűleg Emília-Izabella (de ide passzolna még a Kornélia vagy a Karolina is, az Emília mellé). Amúgy jó páros lenne még a Lívia-Júlia is. Ha fiú-fiú lenne, ami nehezebb dolog, mert fiúnévből kevés van, ami tetszik is és minden egyéb kritériumnak megfelel, jelenleg a Simon-Vilmos lenne a legesélyeseb (mondjuk jobban illene a Simonhoz a Dániel vagy a Richárd, amik szintén tetszenek, de egyéb okokból már kizártuk őket).
Ez egyébként csak tisztán elméleti dolog :D De gondolkodtam már ezen.
Lány-lány:
Hanga-Lujza
Gertrúd-Sarolta
Emma-Róza
Maja-Lana
Alíz-Liza
Adél-Léna
Janka-Blanka
Sába-Sára
*
Fiú-fiú:
Zente-Benett
Milán-Márk
Ármin-Ádin
Levente-Benedek
*
Fiú-lány:
Miron-Milla
Noémi-Noé
Ervin-Emilia
Zente-Zoé
*
Igen én az a szörnyű szülő leszek akinek a gyerekeinek a nevei összeillőek lesznek. Ha ikrek lesznek, hanem. Szeretem, ha a testvériség a nevükben is megjelenik valamilyen módon. Nekem négy testvérem van és nálunk mindenki 4 betűs nevet kapott.
Fiú-fiú: Antal - Zalán
Fiú-lány: Áron - Boróka
Lány-lány: Györgyi - Sára
Zalán-Zétény
Luna-Bella
Bella-Zétény
Máté-Ella
Izabella-Kamilla
Iván-Edmond
Lány-làny:
Karina-Amina
Fiú-Fiú:
Levente-Milán
Fiú-Lány:
Karina-Levente
vagy
Amina-Milán.
Párom neve Z-betűs, az enyém Á. Egyiknek ezzel, másiknak azzal kezdődőt adnék, így megmaradna az "Á-tól Z-ig" feeling.
Mondjuk Ágota-Zóra, Ábris-Zóra, Ábris-Zente
Ikreim vannak, amikor nem tudtuk a nemüket így voltak a váriációk:
2 fiú: Ádám-Dániel
2 lány: Réka-Fanni
Fiú-lány lett, Ádám és Réka :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!