Mi a véleményetek ezekről a nevekről?
Stefi , Stefánia : az ételre gondol mindenki , vicc tárgya lenne
Stella , Sztella , Sztilla : ha nem új gazdagok közé jár a gyerek iskolába , óviba , ahol minden második gyereknek fura neve van , akkor kinézik , plusz minden őskövület tanár néni / tanár bácsi megkéri , hogy inkább betűzze le , úgyhogy jó ha hamar megtanulja :D
Stefánia nagyon szép, tetszik!!! A Stefi gondolom ennek a becézése.
Stella-Sztella, ez ugyanaz, nincs ellene kifogásom, bár a magyar formát (Csilla) jobban szeretem.
Sztilla az már nemtetszik.
A Stefi szerintem kutyanév, Stefánia az egyrészt a vagdalt, másrészt ez a tipikus “nagyon különlegesnek látszani akaró, de inkább erőltetett” név - mármint itthon.
Stella (gondolom “sztellának” ejtve) még határeset, bár itthon nyilván csak Sztellaként lehetne - az ilyen magyarosított angol nevek viszont mindig furák, lásd Szuzi, Dzsesszika, stb... Sztilláról még nem is hallottam.
Tudom, h “fikázni” mindig könnyebb, de ezekre tényleg nem tudok jót mondani, egyiket sem adnám - persze ez csak egyéni vélemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!