Merjünk gyermeket vállalni?
mi is igy vagyunk, bar az en ferjemnek nem magas a fizetese. de szerettuk volna, es en 29 vagyok, szoval idoszeru volt mar.
ha mindketten szeretnetek, akkor szerintem persze, a szereto csalad fontosabb, mint a draga dolgok..meg ha tudod hol keress, van idod utanajarni, sok minden olcsobb, hidd el, szazezreket is lehet sporolni, vagyis en kiszamoltam, minimum annyit sporoltunk, hogy mindennek duplan utanajartam.
szoval hajra!
masreszt meg egy baba ritkan jon ossze elsore, addig is felre lehet tenni picit.
szerintem amíg próbálkoztk is, keress valami munkát.még a minimálbér után is több gyed járna, mint a gyes.a gyed szerintem minimálbéres fizu után+cs.p. lenne úgy 50.000.,a gyes meg 26.000.+12.000.cs.p.,aztán meg az nem úgy van, hogy terhesen kirugnak.mert nem lehet.és tényleg nem nagy összeg a baba első dolgait beszerezni, mi se a leggagyibbat vettük, és 100.000.alatt sikerült megállni.babakocsi,hordozó,kiságy, (berendezve),pár ruha,stb...amikor milliókról beszélnek az egy KICSIT túlzás.
sok sikert
4hónapos kisfiú anyukája
Én úgy tudom, hogy ha munkanélküli vagy akkor is kaphatsz terhességi gyermekágyi segélyt, bár talán akkor is meg kell lenni az előző két évben a 180 napnak, ezt most nem tudom pontosan, de valahol olvastam, hogy vki munkanélküli volt, bár nem tudom mennyi ideje és meddig és vmi jogi szakértő azt javasolta neki, hogy a tgyás jár, aztán gyes. Valamint az egyszeri anyasági tám. jár mindenképpen (ha megjelensz négyszer az orvosnál és igazolja stb.), ami olyan 61e ft vagy már kicsit több, igaz ezt csak a baba születése után kapod meg jóval az iratok intézése miatt, de úgyse viszed ki legalább két hétig a babát, és addigra meg meg tudjátok ebből venni a babakocsit, vagy ami kimaradt és nagyon fontos lenne.
Az hogy terhesen kirúgnak az nem biztos, cége válogatja, esetleg kérdezz rá konkrétan, hogy olyan esetben mi a helyzet ilyen téren. Mondják meg őszintén, persze négy szem közt marad, és akkor tovább állsz. Persze így még nehezebb állást találni, de inkább mint hogy pórulj járj.
Az meg hogy törvény szerint nem lehet kirúgni, az egy dolog, találnak rá vmi módot úgy is ha akarnak. Sajnos!
Az hogy ha véletlenül elhelyezkednél és hogy meddig tartana azzal ne foglalkozz, hátha sokáig. Próbálj pozitívan hozzáállni és akkor hátha jobb lesz a munka is.
Nem tudom hány éves vagy, ha van időd akkor még kitolhatod kicsit, ha nincs akkor viszont ne várj sokat. Akkor vágj bele, ha ott leszel úgy is minden meglesz vhogy. Még ha anyuci apuci hasán spórol a család akkor is. A másik pedig hogy én úgy tapasztaltam, hogy a gyerek nagy húzóerő, nagyon nagy és nagyon sok erőt tud adni.
Ha pedig a férjed jól keres akkor addig vágjatok bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!