Szerintetek, az mások szemében gáz, ha 20 évesen már 2 gyerekem van? Tisztessegesen nevelem oket az apjukkal es ugy gondolom, hogy jo anya vagyok! Mégis az emberek furcsán néznek ram😥 ti m8t gondoltok errol?
Kedves Utolsó Válaszoló! Te aztán nagyon okos lehetsz. Az lehet,hogy így vallaltam gyereket DE abban biztos vagyok,hogy jobb anya vagyok mint pár 30 v. 40 éves es a gyerekeimnek igy is mindenk megvan.. nincs szuksegem segelyre.
Egyébkent is a ferfi dolga h eltartsa a csaladot.. az én dolgom az h neveljem a gyerekeket ,fozzek,mosaak takarítsak. És nem tudok munkába allni,mert a gyerekek mind a ketto 3eves kor alatt vannak!!!! Nemtudom de valahogy nagyon ugy erzem,h le kezeloen valaszoltal. Na,pont egy élo pelda vagy a kerdesemre!
Szerintem nem bántani akart.
Sokan estek abba a hibába hogy egy fizetésre támaszkodtak. Van, ahol ez a régi családmodell működik, de manapság 2 fizetés semmi. Főleg ha valami történik az apával. Elvesziti a munkahelyét, megbetegszik, bármi.
Kedves Utolsó Válaszoló! Te aztán nagyon okos lehetsz. Az lehet,hogy így vallaltam gyereket DE abban biztos vagyok,hogy jobb anya vagyok mint pár 30 v. 40 éves es a gyerekeimnek igy is mindenk megvan.. nincs szuksegem segelyre.
Miért kérdező? nem igényelted tán a gyest és a családit? Azok is segélyek....
És igen nem bántani akartalak de mit csinálsz ha apuka talál valaki mást? Végzettség, tartalék, munka nélkül két gyerekkel mit fogsz kezdeni magaddal? Hogy fizeted az albérletet és a gyerekek ellátását? Nagyon kevés esetben működik hosszútávon az ilyen kiszolgáltatott viszony.
Nem hinném h kiszolgáltatott helyzetben lennék és albérletet sem kell majd fizetnem.
Egyebként nemhiszem h talalna valaki mast ugyanis velem tervezi a jovojet lasaan 5 eve leszunk egyutt es hamarosan eskuvo is lesz.. nagyon szeretjuk egymst. Egyebkent en lakok nala de szerintem nem is ez a lényeg. Ami még szerintem sokat számit h idosebb nalam es felelosegteljes apa. Nemhiszem h 5 ev utan kene neki valaki mas. Persze ezzel is szamolnom kell tudom h ezis benne van a pakliban..de ha ugy alakulna nem kene alberletbe mennem hal istennek..
Igen, gáz. Pontosan azért, ami a válaszaidból is kiderül. Rózsaszínködben élsz, hogy majd minden happy lesz mindig, full kiszolgáltatva magad, szülsz a nagy büdös semmire, szinte gyerek fejjel. Értem én, hogy 30-40 évesen is lehet valaki fostaliga anya, de tinédzserek között én még normális, felelősségteljest nem láttam... Maximum olyat, amelyiknek szerencséje volt, mert a család ott állt mögötte és terelgette. 30 évesen is hülyeség egy munkaviszonyra és fizetésre szülni, tinédzserként meg egyenesen törvényszerű.
Az aggasztó pedig az, hogy a hozzád hasonlókból most már statisztikailag kimutathatóan egyre több van (l. KSH). Az országnak pedig tanult, képzett emberekre lenne szüksége. Ugye ahol az anya és az apa ilyen hátterű, ott ritkán lesz továbbtanulás...
Ja, és lehet jönni a jó kis anekdotákkal ("egyik nyócosztályos ismerősöm gyerekéből doktor lett"), de ezek statisztikákkal alátámasztott szomorú tények, a szülők végzettsége és munkához való hozzáállása erőteljesen befolyásolja a gyerek jövőjét, ritka kivételektől eltekintve. Hát ezért vagyok szomorú, amikor látom a gyerekosztályon az "anyukákat", akik már-már páciensek is lehetnének ugyanott.
Ettől függetlenül remélem, hogy azok a gyerekek tisztességesen fel lesznek nevelve.
Lehet,h igazatok van..
De egy szóval sem mondtam,h nem fogok dolgozni ,munkát keresni. A gyerekek ahogy elkezdik az ovit azonnal munka után fogok nézni,és ne adj Isten egyedul fogok veluk maradni,lesz mibol eltartsam oket. Most azért nem dolgozok mert Gyes-en vagyok 3 eves korukig. De ez majd változni fog. :)
Es az a velemenyem, h lehet egy 20 éves anyuka is normális,felelosegteljes. A gyerekeimnek minden napra megvan a tapszer,tej ,pelenka,es akik furcsan neznek ram azoknak fogalmuk sincs az anyagi hatteremrol!!!! Egyebkent nem volt munkaviszonyom mivel 17 évesen szultem es terhesen nem tudtam folytatni a tanulmanyaimat. De viszont jarok tovabb kepzesekre es biztos vagyok benne ha egyedul maradok el tudom tartani a gyerekeimet.
Es itt alberletrol szo sincs,mert vissza koltozok abban az esetben apukamekhoz es ok ha ugy alakulna mindenben tamogatni fognak. De nem fogok rajuk tamaszkodni,mert tisztaban vagyok vele,h nekem kell felnevelnem a gyerekeimet es nem masnqk...:) es szerintem meg mindig jobb huszonevesen szulni,mint 30-40.. nekem ez a velemenyem! Szoval gondolhattok barmit,mert nem ismeritek az eletemet!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!