Mekkora esélyem lehetne ha nem tudok megegyezni az anyjukkal?
Figyelt kérdés
4 kilányunk van és úgy hozta az élet hogy a kapcsolatunk zátonyra futott. Én most próbálom kihozni ebből a legjobbat és szeretném a felváltva nevelést mint a jövőnket de az anyjuk elég bizonytalan ebben. Viszont ha oda kerülne a sor hogy a bíróság dönt. Félek az anyapártiság miatt. A nagylányom aki 10 éves hallani nem akar rólahogy az anyjával legyen. Mindegyikgyerek nagyon kötődikhozzámésimádjukegymást. Neki munkahelye nem volt már mióta együtt vagyunk. Tanfolyamokról tanulásrólhallani nem akart pedig rágtam a fülét az évek alatt. Gyerekekkel mindig is én játszottam bújtam tanultam. Vele soha nem mentek sehova mindenhova velem jöttek balcsi mozi bármi. És egyszer volt egy eset hogy 5 évesen a nagylányt otthagyta egyedül a városban mert nem sietett a pici és lekérték volna a buszt. De ő nyugodtan felszálltúgy hogy nem volt velea gyerek. Ezen kívül sokszor otthagyott minket hogy €lje a kis életét ami abból állthogy összefeküdtfűvelfával. Szomszédok szerint egész nap ordit a gyerekekkel sokszorbántalmazza őket. De én még igy sem hiszem hogy velük lehetnék.szerintem ha nem egyezünk meg a bíró neki fogja ítélni őket. Én meg lehetek 2 hetente apa2019. aug. 24. 12:44
2/5 anonim válasza:
Keress egy jó ügyvedet, tanukat, mozgass meg minden követ, hogy nalad lehessenek.
3/5 anonim válasza:
Szörnyű ez az írás. Alig lehet elolvasni...
4/5 anonim válasza:
Nincsen anyapártiság. A bíró ott fogja elhelyezni a gyerekeket, ahol a testi és szellemi fejlődésük jobban van biztosítva, és bizonyos életkor felett meghallgatja őket is. Ha kétséget kizáróan tudod bizonyítani az állításaidat, akkor jó esélyed van. Mivel négy lányotok van, az is elképzelhető, hogy a bíróság megosztja a gyerekeket. (Tudom, hogy nem optimális szétválasztani a testvéreket, de van ilyenre példa, hogy a nagyok az apával, a kicsik az anyával maradnak.) A dolog alfája és omegája, hogy keríts egy jó ügyvédet, és mindenképpen próbálj megegyezni a feleségeddel, mert úgy sokkal gyorsabb a válás. Ha elkezdetek a gyerekeken marakodni, akkor hosszú évekig elhúzódhat, gyakorlatilag lehet, hogy a nagyobb felnő közben. Egyébként miért akarsz felváltva nevelést? (Ezt nem szokták preferálni a bírók, mert olyan álláspont viszont van, hogy a kiskorúnak kell egy állandó pont, az ide-oda rángatást nem biztos, hogy jóvá hagyják, akkor sem ha megegyeztek. A másik, ami miatt nem értem, hogyha a feleséged tényleg olyan dolgokat csinál, mint amiket leírtál, akkor miért akarod engedni, hogy a fele időben vele legyenek?) Ügyvédtől kérj tanácsot, hogy mi lenne az az ideális megállapodás, amit feltehetően a bíróságon is jóváhagynának. Ezt próbáld aztán szorgalmazni.
5/5 A kérdező kommentje:
4. Hozzászóló. Köszönöm az értelmes és hasznos tanácsokat. Annyit elmondanék hogy azért hiszem hogy változna a gyerekekkel való kapcsolata,mert lesz szabadideje pont annyi mint nekem. És a felváltva nevelésről ahogy olvastam és van akik ezt kérték és nagyon jó. Mert kiszámítható és sokkal jobb a gyerekeknek mint a közös nevelés. Ahol tényleg ide-oda rángatás van és nincs benne rendszer. De nagyon kőszi a hozzászólásodat
2019. aug. 24. 18:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!