Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Otthon lévő anyukák nektek is...

Otthon lévő anyukák nektek is ennyire monoton már otthon lenni?

Figyelt kérdés
3 éves lesz ősszel a fiam, 3 hét múlva kezdi az ovit. Gyakran unatkozik már, nem tudok mit kitalàlni. Sokszor már nem is alszik délután, gondolom nem fárad el annyira. Engem már nagyon kikészít ez az állandó otthonlét, hiányzik a felnőtt társaság. Néha úgy érzem bekattanok ha nem mehetek el gyerek nélkül valahova. Múlthéten ott aludt anyumnàl és a párom szóvá tette, hogy leràzom a gyereket. Ő nem érti milyen egész nap itthon lenni vele, egyre gyakrabban sírok, szerintem már depressziós leszek lassan.

2019. aug. 24. 12:32
 1/9 anonim ***** válasza:
73%

A pasik ezt nem értik. Meg az se, hogy amikor ő vigyáz, az alatt Te házimunkázol, aztán elpakolod a vigyázás romjait

Ha Te vigyázol, akkor ugyanúgy Te csinálod a házimunkát és az elpakolást.

Nálunk is en kelek minden éjjel 3x, de a páromnak jár a délutáni alvás minden nap, akkor is, ha szabin van 😂

De mért nem adtad bölcsibe?

2019. aug. 24. 12:36
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha 3 hét múlva ovis lesz,gondolom visszamész dolgozni nem? Bírd ki addig még :)
2019. aug. 24. 12:42
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha legközelebb beszól a párod, tájékoztasd arról, hogy a gyereknek nem kizárólag az anyjára van szüksége, hanem a többi, távolabbi családtagjára is, hogy normálisan szocializálódjon.
2019. aug. 24. 12:48
 4/9 A kérdező kommentje:
Itt nincs bölcsi, csak 30 km-re van és csak busszal tudtunk volna menni mert párom autóval jár dolgozni, így inkàbb nem adtuk be. Munkaviszonyom sajnos megszűnt a gyed alatt mert csak határozott időre voltam felvéve így munkát keresnem kell újat 😔
2019. aug. 24. 12:48
 5/9 anonim ***** válasza:
Egyutt erzek veled teljesen en is igy erzek,csak azzal a kulonbseggel,hogy az en gyerekem1,5 eves,es sosem tudom senkire hagyni,mert nincs kire.
2019. aug. 24. 13:55
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Két gyerekem van, baromi hosszú volt velük a nyári szünet, abszolút megértem a problémádat. De 3 hetet már féllábon is kibírsz 3 év után. ;)
2019. aug. 24. 14:48
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Jelen :)

En is sajnos ezt erzem, ahogy kozeleg a bolcsikezdes, pedig nagyon szerettem itthon lenni. De pl egyre furabb dolgokon akadok ki (nem ehet a gyerek csokit, holott korabban le-szartam adtam neki, mellette evett rendesen, mint most is v pl, ha a parom csinalja odakint a dolgat, akkor miert nem tudja a gyerekkel holott tudom, hogy nem tud egyszerre a fukaszara id figyelni, meg a gyerekre, mert az nem olyan, mint a ruhahajtogatas. En is munkanelkuli vagyok korabban mar kerestem munkat, de nem talaltam, mert rajottem, hogy a kornyezetemre nem szamithatok gyerekfelvigyazas teren (a paromra igen). Igy szeptember 15tol ujra munkakereses, amitol elore felek tipikusan az az ember vagyok, akinel, ha nem sikerul valamilyen munkahely, akkor kiakad, es altalaban nem a jo helyre kerulok be. Pl, ha van egy emasz ugyfelszolgalat 8tol 4ig es van egy gyari munka 8tol 4ig tuti, hogy a gyarat kapom. Meg csak ket eves mult, ejszakara a torveny szerint nem jarhstok igy nehezebb raadasul abszolut nem csaladbarat a munkahelyek tobbsege munkaidore nezve es nekem csak a 7 v 8 oras kezdes jo.

Szoval igen sokszor erzem ezt foleg, hogy lejar minden juttatasom, "el leszek tartva" ezt nem szeretem. Szeretnek munkahelyet, de a gyerekkel is jo lenne meg itthon lenni viszont mindkettonknel eljott a pont, hogy rendszeresen kozossegbe kell jarnunk, nem csak idoszakosan. En probalok nyelvet tanulni, mikor alszik, az angollal baratkozok ujra.

2019. aug. 24. 19:59
 8/9 M.ani ***** válasza:
Bocsi, hogy ezt írom, de örülök, hogy ez nem csak az én problémám. A kislányom szept.-től bölcsis, 22 hónapos. Itthon lenni jó, de kevés a gyed.Idegileg már sokszor nem bírom, amit produkál, pedig imádom. Nagyszülő nincs, aki besegítene.Unom a mosást, főzést, házimunkát. Nem kapcsol ki, nem tölt fel. Most már a pénz jobb, mert a rendes szabimat töltetik velem, mert szept.16-tól dolgozom. (Gyed+fizetés) Igy pénz már lenne kikapcsolódásra, de már idő nincs, meg bölcsi sincs még. Szóval ismerős a helyzet, de ezt nem lehet hangoztatni, mert lehurrognak, hogy akkor minek vállaltam a gyereket. Örülök, hogy így ismeretlenül megértjük egymást. Kitartást kívánok!
2019. aug. 25. 18:08
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem jovohettol megy bolcsibe. Ti nem banjatok azert, hogy igy elszaladt 2 ev?
2019. aug. 26. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!