Érdemes szülési szabadságra mennem?
Figyelt kérdés
Mennyi pénzt kapok a tgyásra és mennyit a gyedre?Ha elintézem a szül. szabadságot akkor azt a pénzt 168 napig kapom, a gyedet meg ettől függetlenül a baba 2 éves koráig. Én úgy hallottam, hogy a két összeg nem sokban tér el egymástól. A bér alapom 87.000, ebből ki tudja nekem valaki számolni mennyi lesz?? Körülményes lenne elintéznem, mert 60 km-t kell utaznom az illetékes Tb-hez (úgy tudom ott kell intézni). Leírnátok nekem a pontos menetét. Köszönöm.
27 hetes pocakos
2008. nov. 15. 11:30
1/2 anonim válasza:
A tgyás inkább a táppénzzel egyező összeg, a munkahelyeden keresett béred 70%-a, csak a táppénzből adót vonnak, a tgyás-ból meg nyugdíjjárulékot, de összegre kb. ugyanaz. A gyed viszont maximalizálva van, én úgy tudom, a legmagasabb összeg amit kézhez kaphatsz, az nettó 75 ezer Ft. Azt, hogy ehhez mekkora bruttó bejelentett fizu kell, azt sajnos nem tudom. A www.oep.hu honlapon elég részletesen megtalálod az infókat, van ott telefonszám is (igaz, baromi nagy kitartás kell hozzá, hogy sikerüljön egy hívás), ha felhívod, ott pontosan tudnak válaszolni a kérdéseidre. Én jelenleg nettó 80 ezer Ft-os táppénzt kapok, a tgyás is kb. ennyi lesz, a gyed sajna 5 ezer Ft-tal kevesebb.
2/2 anonim válasza:
Szerintem mindennképp, hiszen a tgyás kicsit több mint a gyed. Mert a gyedből már nyugdíjjárulékot meg még vmit is vonnak. De azért kérdezz meg szakembert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!