Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek ebben a...

Ti mit tennétek ebben a szituációban? Munkaügyi kérdés.

Figyelt kérdés
1 éve jöttem el a munkahelyemről, októberben született a kislányom. Szerettem ott dolgozni, szívesen visszamentem volna 10 órában dolgozni, kisegíteni, amikor a párom otthon van a lányunkkal, nem is okozott volna gondot. A pénz is jól jött volna. Azóta viszont főnökváltás volt, ő nem ismer, nem tudja, hogy dolgozom. Mielőtt eljöttem, egy csaj visszajött, neki is született előbb babája, onnan jött vissza dolgozni. Én előtte őt nem ismertem. Egy hónapig dolgoztunk csak együtt. Ezalatt láttam rajta, hogy nem szimpatizál velem, szerintem azért, mert ő csak a minimumot akarta mindig megcsinálni, én viszont szeretek mindent úgy csinálni, ahogy kell, a régi főnök meg is mondta négyszemközt, hogy ő elég hanyagul dolgozik. Én erre nem mondtam semmit. Tőlem aztán mindenki úgy dolgozik, ahogy akar, de nekem kellett őt újra betanítani, mert elég sok újdonság volt, nem főnökösködtem, csak mondtam, hogy ezt is meg kéne csinálni, meg azt is. A lényeg, hogy ma beszéltem az egyik kollégával, aki mondta, hogy ez a csaj azt mondta az új főnöknek, hogy ha engem visszahív, akkor ő felmond. Mivel elég sok embert lecseréltek, és tudom, hogy abba a munkába beletanulni minimum 3 hónap, így most értettem meg, miért nem hívott az új főnök vissza minimim részmunkaidőre. Ti mit tennétek a helyemben?

2019. aug. 19. 11:09
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:
Csak ha engem visszavesznek 10be, akkor őnagysága felmond és mint írtam, kb 3 hónap a betanulás, ha valaki ügyes, nem könnyen akasztanak le a szögről mást helyette.
2019. aug. 19. 14:03
 32/46 anonim ***** válasza:
100%
#29 ha így lenne, akkor visszavernének. Mivel te "ritka kincs" vagy, helyette meg találnának mást.
2019. aug. 19. 14:04
 33/46 A kérdező kommentje:
Mármint ha valaki ügyes, akkor is kb 3 hónap, mire rendesen betanul.
2019. aug. 19. 14:04
 34/46 anonim ***** válasza:
95%

De ha ő úgysem jó munkaerő, mint ahogy írtad akkor nem vágná földhöz őket a 3 hónap. Viszont téged mégis tudnak nélkülözni.

Szerintem fogad el, hogy így alakult. Más a főnök, más a légkör...

2019. aug. 19. 14:06
 35/46 A kérdező kommentje:
De igen, mert egy műszakot általában 1 ember visz. Ha meg az az egy nincs, akkor van baromi nagy gáz, mert akkor borul minden, olyannak kell bemenni pluszban, aki épp szabadnapos lenne. Viszont van pár nap, amikor kell a plusz 1 fő, ilyen a péntek meg a vasárnap. Elfogadom, csak nem akarom annyiban hagyni, neki se legyen olyan virágos kedve, ha már mással kicseszik.
2019. aug. 19. 14:12
 36/46 A kérdező kommentje:
Majd keresek mást, csak baromira b.ssza a csőrömet, mert nekem ez így 450€ mínusz. Hogy jön ő ahhoz, hogy másnak elvegye a munkáját ilyen "mernemszimpi" dolog miatt?
2019. aug. 19. 14:16
 37/46 anonim ***** válasza:
68%

#36 elhiszem. Ne vedd támadásnak a válaszaimat. Én is átéltem, hogy elküldtek a munkahelyről, mert egy nyalizó áskálódott.

El kell fogadni, mást nem tudsz tenni. Rossz érzés volt, mert tudom, hogy nem dolgoztam rosszul.

Bízz a karmában. 😀

2019. aug. 19. 14:21
 38/46 A kérdező kommentje:
Komolyan mondom, olyan mérges vagyok rá. A legszarabbul az esik, hogy tudja, hogy suliba is járok, hogy nem tudok majd ott dolgozni később a műszakolás miatt, így átképzem magam, de ettől függetlenül ennyire genya, hogy megakadályozza, hiába csak 10 óráról lenne szó. Még ha tettem volna valamit ellene, azt mondanám, értem, vagy akár meg is érdemelhetném, be szoktam ismerni, ha hibázok, emberből vagyok, de semmi rosszat nem tettem neki. Hacsak nem a tudtomon kívül.
2019. aug. 19. 14:28
 39/46 anonim ***** válasza:
87%

Bocsi, de ez rizsa, amit itt összehordasz. Ha valóban Ausztriában élsz, akkor nincs olyan, hogy nem vesznek vissza. Bejelented a munkáltatónak, hogy meddig szándékszol otthon maradni a gyerekkel, illetve mikor és hány órában mész vissza dolgozni, ők pedig ezt tudomásul veszik.

Verheti magát Julcsi, akkor is mész, ő meg max felmond, minden joga megvan hozzá.

Vagy nem ismered ki magad a szabályok között, és bármit megtehetnek veled, mert elhiszed, vagy ez az egész mese habbal.

Besétálsz az Arbeiterkammerhez, és megbeszéled velük a helyzetet. Nem Julcsinak kell emailt írogatni, hanem intézni, hogy mit akarsz. Vannak erre szabályok, Julcsi meg a feje tetejére is állhat, neked teljesen mindegy.

2019. aug. 20. 00:31
 40/46 A kérdező kommentje:
#39 köszi a felvilágosítást, de nem arról van szó, mikor a teljes munkaidős állásba visszamennék, tudom, hogy akkor kötelesek visszavenni, hanem most, míg itthon vagyok a gyerekkel lehet(ne) maximum 10 órát dolgozni hetente, és erre nem köteles visszavenni a munkáltató, erről magyarázok, hogy ezt akadályozza azzal, hogy ő akkor így meg úgy felmond. Ezt Geringfügig-nek hívják, ebből még adózni sem kellene.
2019. aug. 20. 07:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!