Mennyire higiéniai szempontból kifogásolható hogy ezt kellett beillesztenem a napi rutinomba?
Van egy nagy portánk baromfi és 3 kinti eb.
A kenneljüket minden nap én rakom rendbe vagyis ez azt jelenti én sikálom ki szivaccsal a tányérjaikat és adom nekik a tányérjujba is az ételt a saját kezemmel nem használok hozzá gumikesztyűt mivel rühellem azt.
Majd természetesen alaposan lefertőtlenítem a kezem és még is mosom szappannal.
Ezután mehetek pelenkázni edényeket mosni cumisüvegeket mosni. Néha itt is használnom kell a csupasz kezeimet.
Tehát egynapon belül kell fogdosnom a kutya edényeket meg a gyerek dolgait is. Hiába mosok jó alaposan kezet azt érzem ez nem steril.
Ráadásul most az állatok miatt megjelentek odakinn a portán a patkanyok.
Hivatosos patkanyirto szakember hozott mérget ami nagyon erős szoval meg a döglött patkány is mérgező. Tegnap éjjel a teraszunkon hevert egy döglött példány nyilván hát a szer. A kutyáim hozták ide az ajtonkhoz és megnyalogatták. Nyilván mikor ettek az edényekhez is hozzáértek a szajukkal a kutyáim én meg azt mosom el a saját kezemmel. Ez itt a baj.
Sőt a patkány is beleehet ezekbe az edényekbe és beleviheti a mérget is azzal hogy beleeszik a már megmérgezett szájával.Én meg ezeket mosom el a kezemmel.
És ez így nem steril mert azt érzem hiába Fertőtlenítem a kezem akkor is nem érzem tisztának.
A méreg természetesen olyan speciális Csapdába van téve amiből a kutyáim nem tudnak enni.
Viszont a már meregtol megdoglott patkányt ha megeszik az nagyon nagy baj lenne.
Nyilvan egy egy szukseg állapot nem tudok mit tenni az ebeknek enni kell nekem kell ellatni őket.
Párom metg felszedi a patkány tetemeket.
Ez van ilyen a háztáji gazdaság.
Sajnos.
Ez felesleges aggodalom. Az, hogy egy napon belül fogdosod, az meg nettó butaság, ha valami káros, az nem fog elmúlni másnapra, harmadnapra, nem ezen múlik.
A lenyelt patkányméreg meg lenyelve halálos, nem bőrön át felszívódva. Nyugi, strapabíró kölyök lesz legalább, nem kell annyira rágörcsölni a fertőtlenítésre.
On: A háztáji gazdálkodáshoz ez még keveset, legalább marha vagy sertés kéne. Egyedül a patkány a zavaró, de ha már jött szakember, akkor ez rövid időn belül megoldódik. Ja, és bőven elég ennyi fertőtlenítés, ha egyszer kint fog játszani a gyerek, többet kap.
Off: Nazzi, már hiányoztál.
A patkányméreg SZÁJON ÁT okoz belső vérzést, a mérgezett patkány szőre megérintve nem mérgező.
A szája nem mérgező, hiszen a méreg az emésztőszerveken keresztül hat. Lenyelve 'annyi' neki, a szájában pedig nem tartogatja.
A szappanos, bő vizes kézmosás bőven elég, a fertőtlenítő már csak 'hab a tortán'.
.
Kutyatál?
A hozzáértők szerint a kutyát AZONOS IDŐBEN és MEGHATÁROZOTT IDEIG kell etetni.
Nem helyes, ha a kutya előtt egész nap ott a kaja (a macskánál viszont így kivánatos).
Utolsó, köszönjük, de nem ez volt a kérdés.
Kérdező, túlgondolod. Egy alapos szappanos kézmosás elég, de ha te még fertőzések miatt aggódsz, vegyél a patikában/drogériában fertőtlenítő kézmosót, vagy sterilizáló alkoholos fertőtlenítő spray-t. A méreg meg egyáltalán nem juthat át a gyerekbe, hacsak közvetlenül még nem eszi.
Szóval jobban rühelled a gumikesztyűt, mint ahogy félted a gyereked a fertőzéstől. Ha tényleg annyira féltenéd, felvennéd. Az csak pár perces kényelmetlenség.
A gyerek ha elindul nem csak belenyúl majd a kutya táljába, még inni is fog belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!