Kisgyerek mellett kutyus. Mennyire nehèz?
Én várnék még pár évet, főleg, ha kölyköt akarsz.
2019. júl. 31. 17:11
Nekem szeptemberben lesz kettő a lányom. Ha apámnál vagy feleségem szüleinél vagyunk, ahol van kutya, le se lehet róla a gyereket szedni.
Álló nap a kutyákkal játszik... Szerencsére, olyan mind, hogy lehet velük.
2019. júl. 31. 17:21
Nekem 3 eves a kutyám, es 10 hos a fiam..gyerek előtt minden nap vittem sétálni, kertesbe vagyunk amugy...nagyon nehez kivitelezni. Egy heten örülök ha 2x kiviszem sétálni. Nagytestű kutyus. A kolyokkorat megszenvedtuk, mindent szetragott, kiasott, tepett, amit ert...pedig suliztunk is. Minden nap masfel ora seta, bandazas mas kutyakkal. A kistestu kutyakkal nem tudom mi a helyzet, ok lehet nyugisabbak.
2019. júl. 31. 17:47
Nem nehéz. 11 hónapos a kislányom és 2 kutyánk van. Lányom imádja őket. Rengeteget sétálunk. Kertes házban lakunk és ha nem tűz a nap kimegyünk és szinte bármit csinálhatok a kertben, kislányom addig nézi a kutyákat ahogy játszanak.
2019. júl. 31. 18:03
Szintén panel, 2 éves törpekutya másfél éves gyerek. Mostanra mondom, hogy normalizálódik a helyzet. A kutya majdnem több törődést igényelt mint a gyerek, nehéz volt a szobatisztaság mert nem bírja sokáig tartani, rendszeresen bepisilt-bekakilt nagyon sokáig ami egy kúszó-mászó kisgyerek mellett vállalhatatlan. Kuyasuliztunk vele, rendszeresen sétál mégis voltak balesetek. A gyerekkel viszont imádják egymást, vau-vau a mindene, a világ végére is követnék egymást. Egyedül sétáltatni őket szívás volt ameddig nem tudott menni vagy télen, szerencsére a férjem azt bevállata addig. Mostmár csak felnyalábolom őket és lemegyünk, tök jól elvannak, sétálnak mellettem.
Jó lesz én nem mondom és a legcukibb barátságra fognak szert tenni de kösd fel a gatyád. :D
2019. júl. 31. 18:30
6/12 A kérdező kommentje:
A gyerekem is imádja a kutyákat és én is kutyabolond vagyok. Mióta elment a kutyám èrzem, hogy valami hiányzik. Viszont töprengek, hogy egy eleven gyerek mellett mit kezdek mèg egy kiskutyával... Fèlek a mindennapoktól, hogy mennyire bírnám ha minden sètàltatásnál a gyerek jobbra a kutya meg balra szalad. Ami mèg nagyon eltántorít, hogy soha nem látok anyukát együtt sètálni kisgyerekkel ès kutyával.
Nem a semmiért nem látsz kisgyerekes anyukákat kutyát sétáltatni. Nekünk is volt anno pici gyerek mellett kutyánk, nagyon nehéz volt. Külön kell a kutyát sétáltatni és külön szabadtéri program a gyerekkel. Gondolj bele sétáltok a kisgyerekkel és kutyával, elmentek egy játszótér mellett, a gyerek oda akar menni, de a kutyát oda nem viheted, mi a túrót csinálsz hirtelen, ha oda viszed mégis csúnyán néznek rád(jogosan), ha nem mentek be szomorú lesz a gyerek. Segítség nélkül ezt meg nem oldod, kell még egy fő aki elkísér, vagy leviszi helyetted a kutyát, mert mondjuk sürgős neki, vagy mert véletlenül rosszkor aludt el a gyerek, akkor pl, mit csinálsz? Egy csomó ehhez hasonló problémád lesz, ha nincs segítséged. Szerintem 1-2 évre felejtsd el ezt a kutya témát.
2019. júl. 31. 20:05
Tudom, hogy gáz, de az utolsónak sajnos teljesen igaza van. Nekem 2 kölyökkutyám volt az elmúlt két évben, a gyerekeim már nagyobbak, denem annyira, hogy egyedül hagyjam őket a lakásban és nagyon nehéz. Sokszor eszembe jutott, hogy kisbabások hogy csinálják.
2019. júl. 31. 20:10
Én a helyedben már gyerekkompatibilis felnőtt kutyát fogadnék be. Fajtamentők elég jól letesztelik a kutyákat. Sajnos nekem is meggyűlt anno a gond a szobatisztasággal, de nem volt nagyon gáz. Most azért kisgyerekkel... pont bélelép, beletapicskol, széthordja ne adj isten, kétszer annyi meló ot is tisztába tenni fel is takarítani. A kutyát is mikor szoktattam, nem egyszer volt hogy láttam készül, felkaptam vittem is ki hogy nehogy bent végezze el a dolgát. Ezt egy kisgyerek mellől bonyolultabb megcsinálni mert őt se tudod csak úgy otthagyni amíg szaladsz a kutyával.
De egy nyugis felnőtt kutyával szerintem simán. Hozzáigazítod a kutya napirendjét a gyerekéhez és kész. (Ugye egy kölyökkutyának is saját napirendje van, többször eszik, többször kakil, pisil, sokkal nehezebb)
2019. júl. 31. 20:41
10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Sajnos tènyleg ki kell verjem a fejemből. Nem tudnám megoldani, hogy a gyermekem is ès a kutya is 100%-ot kapjanak. Köszönöm, hogy segítettetek belátni.
Kapcsolódó kérdések: