KATA-S egyéni vállalkozónak mi kell a babaváróhoz?
Szia!
A férjemmel mindketten katás vállalkozók vagyunk. A jövedelmünk kimaxolja a kata keretet, ezért mi megkaptuk.
Ami kell hozzá:
Tb igazolás
Adó és jövedelemigazolás
Házassági anyakönyvi kivonat
Na ez jó hír.
Hogy őszinte legyek nem tudom nekem hogy van, könyvelő intézi. Eleinte nem voltam Katás, de utána mikor megemelkedtek a járulékok muszáj volt.
Párom minimálbéres, 150 br.
Én meg 4 éve E.V. vagyok.
Korábbi hitelek számítanak? Nekem van egy hitelem, de ez anyagi megterhelést számomra nem jelent.
Persze, értem én, csak ha pl. KATA-st kizárt volna, akkor eleve nem is erőlködtem volna rajta, se a papírokon.
Még magam sem tudom, hogy mire kéne elkölteni, mert ingatlanra kevés, de CsOK nem kell, ez a baba is nehezen jött össze, nem vagyok hajlandó büntetést fizetni, csak mert nehezen esek teherbe.
Első vagyok.
Igen számítanak a hitelek, a jövedelmetek 50%-ig terhelhetnek.
Kérdezd meg a könyvelőd!
Én nem vagyok terhes de nekünk akkor is érdemes volt felvenni, ha nem születik gyerek. (Bár már nagyon szeretnénk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!