Két- vagy több gyerekes anyuka vagy? Vezetsz blogot? Nem zavar, amikor egygyerekesek osztogatnak tanácsokat?
Szia!
Engem nem zavar, ha azt normális stílusban, és jó szándékkal teszi!
Nekem 4 gyerekem van,de nem tartom magam megfellebbezhetetlen orákulumnak.:))
Egy dolog zavar:amikor úgy osztanak tanácsot egy gyerekes anyukák,h a pár hónapos gyerekük viselkedéséből vonnak le olyan messzemenő következtetéseket,amiket előre nem láthatnak.(Pl aki azt hiszi,olyan jól neveli a 6 hónapos gyerekét,aki nem hisztis,h sosem fog,ergo az ő nevelési módszere az egyedül üdvözítő.)Sok anyuka nem hiszi el,h rengeteg minden a gyerek vérmérsékletétől függ,tehát ha az ő egy szem gyereke alszik este hattól reggel hatig,akkor akié nem,az rosszul csinál valamit.És még sorolhatnám.:)
Én nem arra gondolok, hogy a gyereknevelés a gyerekek számától függ, hanem egyszerűen jobban szeretem a két- illetve többgyerekesek tanácsait, társaságát.
Természetesen vannak gyerektelen és egygyerekes ismerőseim, barátaim is. Mondanak olykor akkora baromságokat, hogy csak nézek.
Általánosságban beszéltem, nem a végletekre voltam kíváncsi.
21:32-es hozzászólóm!
Köszönöm! Te legalább megértetted, mire gondolok!
Nem vezetek blogot, de élőben is kitudnak néha akasztani az ilyen szülők :-D
A szomszéd utcában lakik a férjem egyik legjobb barátja a feleségével. A férjem egyszerűen nem érti, hogy miért nem vagyunk jóban a csajjal.
Pl. Vártuk a második babánkat, és nem értette, hogy miért nem pihenek többet terhesen. Egyszerűen nem volt képes átérezni, hogy milyen egy 2 éves melett babát várni.
Vagy miért nem megyünk velük strandolni ( nagy lányom egyidős az övével) úgy, hogy a piciket a nagyira bízom. Nem érti, hogy inkább pancsolunk az udvaron egész délután, mint lepasszoljak kettőt, mert ő bikiniben akar a strandon villogni. Vagy miért fontos nekem a szigorú napirend. Hiszen más mikor egy gyerekre kell figyelned, minthogy 3 kerüljön időben ágyba. Nálunk fontos, hogy mindenki tartsa magát a sorrendhez, hisz a "nagy" 4 éves, utána 2 éves, a pici 4 hónapos.
Sok-sok dolog van, ami máskép működik egy többgyerekes családban. Ezt csak az érti, aki benne van. Én sem értem, hogy tud valaki egyet nevelni :-D, én örülök, hogy hárman vannak :-D
Ez nem a pelenkázásról, higéniáról stb. szól.
Hanem, hogy mennyire másabb 3 gyereket összehangolni pl. az utcán séta közben, mint egyet tolni a babakocsiban.
Nem azt mondom, hogy neki könnyebb, hanemhogy más!
Azt sem érti, hogy miért nem tudok fél óra alatt elindulni valahová, ha ő kitalálja.
A tanács olyan, hogy agy megfogadod, vagy sem.
Lehet, hogy az 1 gyerekes jobban ért hozzá, attól még lehet kellő tapasztalata, mint a több gyerekesnek. De egyszerű, megkéred az gyerekeseket, hogy ne kommenteljenek, mer te a több gyerekesek tapasztalatára vagy inkább kíváncsi.
Van blogom, ez sose zavart. Ezen kívül is tudnak az emberek hülyeségeket beírni. A kommentekkel úgy vagyok, hogy elolvasom, ha felejtős, elfelejtem és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!