Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyenkor a gyámügynek kell...

Ilyenkor a gyámügynek kell szólni?

Figyelt kérdés
Én már elköltöztem otthonról, de vannak testvéreim(2) az a helyzet, hogy ott olyan állapotok vannak, hogy embertelen. Se takarítás, se mosás, a gyerekek koszosak. Annyira durva hogy a disznóólba különbül élnék az állatok,nem mer az ember leülni nehogy piszkos legyen a ruhája.. Annyira igénytelenek hogy szó nincs rá egy fertő már az a ház. Ilyenkor ha a gyámügynek bejelentem menjenek ki nézzenek szét akkor ilyen esetben elvihetik a gyerekeket?
2019. júl. 25. 10:05
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Håny évesek a gyerekek?
2019. júl. 25. 12:45
 12/23 anonim ***** válasza:
6%
Azonnal magamhoz venném őket.Nem lenne a lelkemnek egy nyugodt perce,ha tudnam hogy a kistestvereim ilyen helyzetben vannak!!!!En a te helyedben szegyelnem magam egy kicsit.Tudom nem a te hibad anyadeke de na!!!
2019. júl. 25. 13:11
 13/23 anonim ***** válasza:
75%

12!

Nincs joga magához venni őket csakúgy

2019. júl. 25. 13:15
 14/23 A kérdező kommentje:
Pont ezért kérdeztem én is, hogy ha szólnék a gyamügyeseknek akkor elvinnék-e ilyen helyzetben, mert azt nem szeretném én sem, hogy elvigyék őket. Csak hogy anyamékra "ráijeszteni" így.. Hát ha észbe kapnának, mert más fegyverem már nincsen, se a szép szó sem a veszekedés nem segít ezen az embertelen körülményeken már!
2019. júl. 25. 13:27
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Utoljára: a család és gyermekjólét meg a gyámügy 2 külön intézmény!

Család és gyerekjólétnek kell szólni. Gyámügy is hozzájuk küldene.

2019. júl. 25. 13:30
 16/23 A kérdező kommentje:
És az mennyire lenne biztos, hogy ha odáig fajulna az egész, hogy tényleg bejelenteném, hogy menjenek ki.. mennyire biztos az, hogy elsőre csak figyelmeztetik őket és nem viszik el a gyerekeket?
2019. júl. 25. 13:38
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Látatlanban nehéz megmondani. Foglalkoznak azért a szülők a gyerekekkel, vagy azt sem? Dolgoznak? "Csak" kösz van, vagy más módon is veszélyes a lakás? Bántalmazás van? Van a gyerekeknek évszaknak megfelelő ruhájuk? Van kaja a hűtőben? Van áram, víz?

És egyáltalán, miért nem takarítanak? Mozgássérültek? Mentálisan épek vajon? Mindig is így éltek, nagy csak az utóbbi időben? Mi lehet az oka?

Nagyon sok kérdés van, nem lehet így megmondani, hogy rögtön vinnék-e a gyerekeket, vagy sem. Mondjuk nem az az általános, hogy első látogatás után már viszik is, hiszen nem ez a cél, de ha súlyosan veszélyeztető körülmények állnak fenn, akkor megtörténhet, hogy mégis azonnali kiemelésre kerül sor.

2019. júl. 25. 14:05
 18/23 A kérdező kommentje:
Utolsó! Privátban írhatok később?
2019. júl. 25. 14:50
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Az én anyám, pont olyan, mint amit leírtál. Ugyanez volt, de már mindhárman felnőttek vagyunk. Ha van kérdésed, írj privátban, szívesen válaszolok, de itt nem akarok hülyeséget írni, mert naprakész válaszom nincs, csak tapasztalatom. Azóta már változhattak a dolgok.

2019. júl. 25. 15:42
 20/23 anonim ***** válasza:
18%

Ha elveszik őket te magadhoz vennéd a gyerekeket? Vagy csak addig lenne nagy az arcod míg bepanaszolod anyádékat aztán ha állami gondozásba kerülnek a testvéreid csak megvonod a vállad hogy így jártak?

Ez nem úgy működik hogy szólok ennek-annak hogy picit ijesszenek rájuk. Ha tényleg olyan retek van szinte borítékolható hogy viszik a gyereket.

2019. júl. 25. 16:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!