Lehet hogy nekem egyszerűen nem való gyerek? Mi ez az érzés? Mi a bajom?
Nem vagy rossz anya, csak fáradt. Kellene neked egy kis kikapcsoldás.
Illetve még nagyon pici 10 hónaposan.
Én kb az első 1 évet "szenvedtem végig". Most 6 éves a fiam, és fantasztikusnak érzem az anyaságot. Imádom.
Szóval türelem!
Az elso ev tenyleg nagyon nehez, aztan jon egy kis fellelegzes es a meg nehezebb 3eves dackorszak, itt tartunk mi epp most, hat nem vagyok jo anya, turelmetlen vagyok es ideges...
Lehet 6eves jor korul tenyleg javul amjd, de azt ki kell varni...
Nem vagy rossz anya, csak te is azt hiszed, hogy mindent fel kell áldozni a gyereknevelés oltárán. Mondok egy uj dolgot, nem kell. Arra a gyerekre vigyazhat az apukája is, amig elmész sétálni egyet, vagy kávézni a baratnőiddel.
Attól mert valaki anya lesz, nő marad és ember, olyan igényekkel, amik sokak szerint tiltottak egy anyának. Neked hiányzik egy kis énidő.
Szerintem beszéld meg a pároddal az érzéseidet, elvégre egy pár vagytok, és a kommunikáció nagyon fontos. Legyél egy kicsit egyedül, vagy máshol, ahol nem a gyerekedről szól minden.
Még van az az opció is, hogy bölcsibe adod, te pedig visszamész dolgozni. Rengeteg a lehetőség, csak gondold át mindet.
Ha nagyon szereted, ha el se tudnád nélküle képzelni az életedet, ha vele sírsz, amikor elesik, akkor miért ne lenne neked való a gyerek?
Szerintem egyszerűen csak ki kéne lépned a mókuskerékből.
Mikor voltál egyedül 2-3 órán át egyhuzamban úgy, hogy nem házimunkát csináltál, nem aludtál, nem tisztálkodtál, hanem a magad örömére csináltál valamit (akár egy filmet megnéztél, akár könyvet olvastál)?
Ha jól értem, anyukád tud segíteni a gyerekvigyázásban. Mikor voltál utoljára kettesben pár órát a férjeddel? Amikor nem boltba mentetek, nem ügyet intéztetek, nem a hétköznapi teendőket beszéltétek meg. Hanem mondjuk közösen fagyiztatok egyet.
Tartok tőle, hogy a gyerek születése óta egyszer sem. Vagy legalábbis nagyon ritkán.
Sürgősen változtass ezen, mert így te is kikészülsz, a gyereked is ingerült légkörben szocializálódik, és a házasságod is rámehet! Ez nem vicc, vedd komolyan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!