Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek 17 evesen vallalja...

Szerintetek 17 evesen vallaljak babat?

Figyelt kérdés
A baratommal sokat beszelgetunk arrol hogy milyen jo lenne mar ha lenne egy kozos kisbabank de en meg csak 17 eves vagyok o meg 27. Nem tudom jo dontes lenne e a babavallalas ilyen fiatalon
2019. júl. 24. 13:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
92%

Leírom a saját tapasztalatomat.

18 évesen ( majdnem 19 ) megismertem egy nálam 10 évvel idősebb fiút. 5 évig együtt éltünk. 20 éves koromtól téma volt a gyerekvállalás. Fősulira jártam és az elvégzése után gondoltam 2-3 évet min. dolgozom és csak utána, de a fősulit ezer százalék befejezem. 23 éves koromban kiderült hogy mikor én az állam vizsgára készülök egy 17 éves lánnyal volt... éltelt azóta több mint 10 év én feleség vagyok és anyuka (29 évesen szültem) ő pedig 45 évesen fut az éppen aktuális csitriert, akivel “családot alapít”.

Persze lehet nálatok egész más a szitu, de felnőtt fejjel már máshogy látom a dolgokat és az akkori történéseket.

Kb 25 éves korra alakul ki egy kifejlett személyiség és meg akkor is évről évre erlelődik, alakul az ember. Ne siesd el, ez a Te életed Te vagy a főszereplője a ma döntése az egész jövődre kihatással van. Hogy képzeled az életed 5 és 10 év múlva? Na ennek megfelelően élj ma.

2019. júl. 24. 15:04
 12/17 anonim ***** válasza:
89%
Ha vacilálsz rajta, azt jelenti bizonytalan vagy. És ha az vagy, ne vállalj. Tényleg szeretnéd? Vagy csak a barátod? Még fiatal vagy ehhez és gondolom, még suliba jársz. Én nem tartom jó ötletnek. Arról nem is beszélve, hogy anyagilag sem könnyű egy kisbabát bevállalni.
2019. júl. 24. 15:44
 13/17 anonim ***** válasza:
90%
Egy gyerekkel igen csak kiszolgáltatott leszel 18 évesen munka nélkul, pénz nélkül, gyed nélkül egy másik embertől függve. Életed legnagyobb hibája lenne.
2019. júl. 24. 17:35
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

17 évesen 25 éves barátom volt. Én érettségi előtt álltam és utána szakmát akartam szerezni, továbbtanulni,együtt élni, bulizni, dolgozni. Ő meg úgy képzelte érettségizek, utána 1 év szakma, 1 év munka azt jöhet a baba. Meg is csalt egy házas aszonnyal, aki utána elvált, ők ketten összehoztak egy gyereket majd elváltak.

Életem egyik legjobb dolga, hogy nem tinifejjel és nem neki szültem babát, hanem érett fejjel, mindent megélve és biztos alapokra. Így nem kellett aggódnom hova, mire szüljek, stb. Nem mellesleg néhány csalódás után Te is jobban tudod kire vágysz, milyen apukát szeretnél a gyermekednek. Egyébként egyet értek azzal a válaszolóval is, aki azt írta házasság nélkül nem szülök. Nem csak egy papír, már, ha valaki komolyan gondolja és nem csak egy bulinak fogja fel. Amúgy nem árt, ha megismered azt, akitől gyereket akarsz, azt meg igazán lakva lehet. Egyébként visszagondolva 17 évesen mérhetetlenül naiv voltam és f.ngom nem volt a világról és a babázás hatalmas felelősség és hidd el közel sem olyan, amilyennek most hiszitek.

2019. júl. 24. 21:41
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
17 évesen semmiképp sem még tanulsz gondolom fejezd be sulit után dolgoz egy kicsit utána jöhet a baba .
2019. júl. 25. 06:50
 16/17 anonim ***** válasza:
2019. júl. 25. 08:47
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Biztos tök jó lesz úgy gyereket vállalni, hogy még a kórházi zárójelentesedet is anyukádnak kell aláírnia, mert még magad sem vagy felnőtt... Most őszintén, miről maradsz le, ha nem most, hanem majd akkor szülsz gyereket, amikor már legalább jogilag felnőtt vagy és dolgoztál pár évet? Van róla fogalmad, mennyire nehéz úgy munkát keresni, hogy semmi végzettséged, semmi munkatapasztalatod, de van egy pici gyereked?
2019. júl. 25. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!