Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik fiatalon lettek szülők -...

Akik fiatalon lettek szülők - így utólag jobb döntésnek láttátok volna, ha vártok még vele?

Figyelt kérdés
Nem érzitek úgy, hogy nagy terhet vettetek magatokra, mielőtt igazán élhettetek volna? Vagy élvezitek a szülőlétet?

2019. júl. 23. 22:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
77%
Az elsőt 23 évesen szültem, ő most 13 hónapos. Úton a kistesó, mikor ő megszületik még csak 24 leszek. 22-23 hó lesz köztük, semmi pénzért nem változtatnék semmin! :)
2019. júl. 24. 07:08
 12/21 anonim ***** válasza:
80%
Én 36 évesen szültem az elsőt, és bár hamarabb tettem volna....
2019. júl. 24. 08:38
 13/21 anonim ***** válasza:
84%

20 évesen szültem a nagyot, eléggé nehezített pálya volt, mert egyedül neveltem 5 éves koráig, és mellette végig tanultam, amíg iskolás nem lett, közben a végén már főállásban dolgoztam is. Nem volt könnyű, de jó volt így, nekem nagyon jó emlékeim vannak ezekből a kezdeti évekből is. Hogy milyen nehéz volt egyedül, arra igazán csak akkor jöttem rá, amikor az öccse megszületett, és nem egyedül csináltam mindent, nem tanultam mellette (dehogynem, csak másfél volt a kicsi, amikor belekezdtem, és nem csecsemő). Most 32 vagyok, van egy majdnem 12 évesem és egy 3 évesem, pont jó így.

Nem érzem úgy, hogy "élnem kellett volna még", mielőtt szültem, mert én gyerek mellett is élek, és ha mostanáig vártam volna a gyerekvállalással, most is ugyanúgy lenne rá igényem, hogy néha gyerek nélkül mozduljak ki. Az egyetlen, ami tényleg kimaradt, pedig szerettem volna, az a külföldi nyári munka. Az egyetem alatt sokan mentek ki az USA-ba nyári táborokba dolgozni, oda én is szívesen mentem volna, de erre egy kisgyerek mellett nyilván nem volt módom. De ezt leszámítva nincs semmi, amit szerettem volna, de nem lehetett.

2019. júl. 24. 09:11
 14/21 A kérdező kommentje:

Azzal ugye tisztában vagy, hogy nem csak a kérdező tudja pontozni a válaszokat, hanem bármelyik felhasználó? Én mindenkit felpontoztam nagyokos.

Köszi a válaszokat mindenkinek, érdekes volt olvasni :)

2019. júl. 24. 09:17
 15/21 anonim ***** válasza:
88%

Még egy gondolat:

Amióta van gyerekünk sokkal jobban tudjuk kontrolálni az életünket,tervezni a kiadásainkat. Előtte hiába volt elvben több pénzünk, hó végére kevesebb maradt, mert elszórakoztuk, utazni mentünk stb. Ergo nekünk ez az építsük fel előbb az életünket dolog valahogy nem működött.

2019. júl. 24. 09:47
 16/21 anonim ***** válasza:
70%
23 voltam, a férjem 27, amikor megszületett a kisfiunk. Egyáltalán nem bántam meg soha, hogy akkor szültem, amikor. Egyet tervezünk, tehát nem lesz több gyerekünk. Dolgozom én is, nem kell megszakítanom és esetleg azzal szembesülni, hogy utána esetleg nem kellek majd vissza, tudunk anyagilag gyűjteni, a fiunk is egyre nagyobb, önállóbb, így egyre jobban tudunk mi is "élni". A nagyszülők is még jól bírják magukat ilyen téren, bár már mindegyik nagyszülő 60 körül van, de később már nem biztos, hogy ilyen "fittek" lesznek. Amúgy meg a gyerekek felnőnek, egy idő után ugyanúgy lehet élvezni az életet, mint gyerek előtt, én inkább élvezem még a 30-as éveimben, vagy a 40-esben, mint ha erre csak mondjuk 50-es éveimben lenne lehetőségem. :)
2019. júl. 24. 11:41
 17/21 A kérdező kommentje:

De ha az 50-es éveidben lesznek felnőttek a gyerekeid, az azt jelenti, hogy a huszas éveidben végig független voltál :D Én meg úgy vagyok vele, hogy inkább fiatalon élvezzem a “szabadságot”, mint 35-40 évesen. De kinek mi :) Én majd kb 26-28 évesen szeretnék legkorábban gyereket, de az se baj, ha már 30 leszek.

2019. júl. 24. 12:43
 18/21 anonim ***** válasza:
15%
Ki mondta, hogy addig, ameddig nem lett gyerekem nem élveztem az életet és nem éltem magam ki? :)
2019. júl. 24. 13:17
 19/21 A kérdező kommentje:

Hát persze ez attól függ, kinek mennyire van rá igénye. Lehet neked elég volt tinikorodban, más meg még 35 évesen sincs kész a felelősségvállalásra. Egyénfüggö.

2019. júl. 24. 13:25
 20/21 anonim ***** válasza:
31%
Persze. Egyénfüggő. Ezért is írtam le, hogy nem bántam meg én személy szerint. De mondjuk ismerek olyat, aki nem akart fiatalon szülni, mert élni akart, aztán valamikor a 30-as éveiben szült, viszont akkor meg az volt a baj, hogy már igencsak benne volt a korban, amikor újra élhetett volna. Szóval mindenki döntse el maga szerintem, hogy neki hogy jó.
2019. júl. 24. 13:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!