Tegnap fél fülell hallottam a tv-ben, hogy dupla CSP-ot adnak aug-ra. Ez mindenkire vonatkozik vagy csak arra akinek már iskoláskorú a gyermeke?
És a másik kérdés, hogy ha nekem ebben a hónapban születik a gyermekem akkor én ebben a hónapban már azt kapom?
Csak elméleti a kérdés, mert nem aug-ra hanem szeptemberre vagyok kiírva, csak nem tudom hogy működik ez és érdekelne. Még tavasszal megkérdeztem a munkaügyesünket a cégnél és akkor ő azt mondta az attól a hónapotól jár amikortól a baba megszületik de az mindegy melyik nap születik az nem időarányos, mint az adókedvezmény. Köszi.
Jaj most olvastam h vki kérdezte majdnem uezt.
Az "ebben a hónapban-t" úgy értettem aug-ban. Nem szeretném egyébként egyiket sem. Remélem szeptemberben születik meg. Köszönöm a válaszod.
Köszi. A másik amit én nem értek, de van egy sejtésem az a CSED (ugye, ez a neve?) hogy azt mondta nekem a nő (mügyes) h kérhetem a várható szülés előtt 30nappal. De mégis mi a bánatnak? Mármint ok, h több valamennyivel, de akkor is így is úgy is, azt 180 napot adják nem?
Max a cégnek jó, mert ugye most már táppénzen vagyok és azt vagy annak egy részét ők fizetik azt a CSED-et meg az állam gondolom. Én nem akarom azt kérni csak mikor megvan a baba.. ehhez azért van jogom gondolom.
:) bocs esküszöm nem értem.
nekem azt mondta 180 napig nem azt h a baba 180 napos koráig. aztán a gyed megint kevesebb mint ez a csed nem?
a tappenz 60% (asszem) annál mindkettő több de a Csed több mint a gyed.
Tényleg esküszöm, nem értem mire jó ha előbb kérem akkor előbb lesz gyed a csedből nem?
Értem. Köszi. Elég keveset kapok, de most azt az egy hónapot nem akarom ellőni. Jobb lesz az a kicsit több pénz sztem ha majd itt a baba. Én nem kérem előre, a férjeméknél most úgy is sok lehetőség van a túlórára mert szabin vannak a munkatársai, ő meg majd a baba érkezése idején szeretne amikor mások meg nem.
Köszi szépen mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!