Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Ugye, hogy jó döntés volt a...

Ugye, hogy jó döntés volt a családi pótlékot óvodába járáshoz kötni? Egyetértetek ezzel a döntéssel? Legalább minden gyerek időben tanulja az alkalmazkodást.

Figyelt kérdés

2015. ápr. 10. 16:24
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
63%

Még mindig a hetesnek, mert nem szeretem az ilyet privátban intézni, teljesen felesleges. Azt írtam, hogy az illetőre semmi nem ragadt az egyetemen pszichológiából, csak a kosz, ezt nehezményezte, hogy nem fejtettem ki jobban. Nem gondoltam, hogy szükséges, a kérdés ugyanis nem a pszichológiáról szól - legalábbis a válaszoló csak egy izmos cigányozásig meg a saját példája felemlegetéséig jutott, akkor én miért erőltessem az értelmes beszélgetést?

De mindegy, legyen.

Egyrészt: nem csak a cigánygyerekeknek van szüksége a közösségre, hanem a tiédnek is, ahogy azt fentebb írták, ez a szocializáció nélkülözhetetlen része. Ha nem kerül közösségbe, komoly gondjai lesznek felnőtt korában. Hasonlóképp, ha nem megfelelő az óvodapedagógusa. Általában nem derül ki, ha egy felnőtt ember problémái mögött ilyesmi van, mert ahhoz, hogy idáig eljusson (ti. a felismerésig, hogy az anyja 5-6 éves koráig burokban nevelte), hosszas pszichológus-látogatásokra van szükség.

Másrészt az óvoda nem egyszerűen közösség: készség- képességfejlesztés. Az első közeg, ahol a családtól eltérő szabályokat, normákat tanul, felkészül az iskolára. Mert az nem úgy megy, hogy anyuval egész nap játszunk otthon hat éven át, mert anyunak nem kell dolgozni, majd egyszercsak becsöppenünk az iskolapadba és tudunk egyhelyben ülni és figyelni ötször 45 percig naponta.

Harmadrészt: cigányzol itt össze vissza, de milyen nőkép alakul ki mondjuk egy kislányban, aki azt látja, hogy az anyja egyáltalán nem dolgozik?

Negyedrészt: az integrált oktatás bizonyítottan eredményesebb pedagógiai módszer, mint a szegregáció. Erről pláne nincs kedvem veled vitatkozni, mert rasszista vagy, úgyhogy értelmetlen.

2015. ápr. 11. 10:01
 22/27 anonim ***** válasza:

Válasszuk ketté...

A kötelező három éves kortól való óvodáztatásnak semmi, de semmi köze a családi pótlékhoz...

Családi pótlék-megvonás azoknál lenne, akik 20 napnál többet hiányoznak igazolatlanul. Sógornőm óvodavezető, nekik olyan tájékoztatást adtak, hogy az lesz, ami az iskolában, a szülő igazolhat x napot. Efelett nix csp.

Eltöröd a lábad, otthon vagy hat hétig, de a gyerekedet oviba kell vinned... betegek a testvérek, de őt oviba kell vinned. Méteres hó esik, te nem tudsz bemenni dolgozni, de őt oviba kell vinned...

Szóval kérdező, nekem úgy tűnik, úgy kérdezel, hogy fogalmad sincs a dologról. Most akkor pontosan mit támogatsz, azt hogy három éves kortól kötelező oviban szocializálódni? Vagy azt, hogy ha hiányzik, nem kap a caslád pénzt?

2015. ápr. 11. 10:12
 23/27 anonim ***** válasza:
72%

21-es.

A válaszoddal ugyanaz a probléma mint a kérdezőével.

Az hogy nem megy óvodába a gyerek 3 éves kortól, nem azt jelenti, hogy anyukával ül a négy fal között 6 évig. Arról sem beszéltem, hogy hat évig kellene otthon lenni, aztán belecseppennie az iskolai életbe. Eddig is 5 éves kortól volt óvodaköteles a gyerek, ami teljesen megfelel a pszichológiai tényeknek is, hogy a legtöbb gyerek 4-5 éves kora között lesz óvodaérett.

Fordítsuk meg a felvetéseteket. Lehet hogy nem a gyereknek kevés a szülő, csak ti nem voltatok képesek megfelelő környezetet nyújtani a gyereketeknek, ha ő 3 éves korától jobban érezte magát az oviban. Ja vagyis nem érezte, merthogy a kérdező sem vitte az övét 3 évesen, de könnyű a más f@ szával verni a csalánt.

Én négy évig voltam otthon a gyerekeimmel, mert 2,5 év korkülönbséggel születtek. Nem hiszem hogy normális családban azt látná a gyerek, hogy anyuka nem dolgozik. Ennyi erővel érzelmi nyomorék lenne a teljes 60-as korosztály, hiszen akkoriban nem dolgoztak az anyukák. Vagyishogy valójában igen, csak nem a mai értelemben, gyárban, irodában. Szóval szerinted az hogy otthon az anyuka a gyerekeivel foglalkozik (feltehetően többel, ha nem ment vissza dolgozni, és nem vitte a gyereket oviba), ellátja a háztartást, az nem csinál semmit. Hát te lehet hogy a net előtt ültél 3 évig, utána meg bevágtad a gyereked az oviba, de ez nem jelenti azt hogy mindenki így csinálja.

A cigányozásról meg annyit, hogy gyere, próbáld ki milyen egy cigány többségű faluban létezni. (Én hálistennek már nem élek ott), vagy olyan oviba vinni a gyereked, ahol 80% cigány. Utána lehet okoskodni. Rasszista nem vagyok, ismerek normális cigányokat is, és nem határolódok el tőlük alapból, de mikor elszedik a gyerekem játékát, lelopják a fámról a gyümölcsöt, tövestül szedik ki az epremet, és a paradicsomot, amit én ültettem, én kapáltam, és nem merem kiengedni a gyerekem az utcára, akkor hadd ne kelljen már tapsikolnom nekik.

Úgy látom beléd sem szorul több ész vagy empátia, mint szerinted belém, szóval ne legyél olyan büszke magadra. Ha esetleg te is cigány vagy, bocs. Te biztos rendes vagy.

2015. ápr. 11. 13:46
 24/27 anonim ***** válasza:
20%

Nem vagyok hajlandó ezen vitatkozni, alapvető dolgokban nem értünk egyet:

1. A gyereknek kb 2 éves korától szüksége van a kortársak társaságára, nem elégíti ki a kíváncsiságát, a fejlődési igényét, ha nézi, hogy anya otthon mosogat.

2. Nekem sem elég szellemileg, hogy otthon ülök és háztartást vezetek, nem csak az anyaszerepnek akarok megfelelni.

3. Kisvárosból jöttem én is, nekem is törte el cigánygyerek a szánkómat az óvodában, tudom, hogy miről beszélsz. Ettől még nem lettem rasszista, mint te. (A rasszista egyik alapvető ismérve, hogy hangoztatja, hogy ismer rendes cigányokat.)

Hogy a kérdésre is válaszoljak, mert eddig csak a te marhaságaidra reagáltam: helyes, hogy három éves kortól kötelező az óvoda, az nem biztos, hogy jó lépés, hogy a csp megvonásával fenyegetőznek, ha valaki ezt nem teszi meg, szerintem ennek káros társadalmi üzenete van.

2015. ápr. 11. 14:12
 25/27 anonim ***** válasza:
60%

Sajnállak, hogy még mindig nem érted, hogy az hogy a gyerek nem óvodában van vagy bölcsiben 2 éves kortól, nem azt jelenti, hogy anyával otthon ül, miközben az anyuka koszos macinaciban, lekajált pólóban, koszlott hajjal vakarja a dzsuvát a lakásról.

Sajnállak, mert ezek szerint te nem voltál képes minőségi programot, időt, elfoglaltságot biztosítani a gyerekednek, sőt te magad sem tudod mással lefoglalni magad, és másban kiteljesedni mint a munkádban. Rossz lehet ennyire egysíkú életet élni.

Tudod én az itthon töltött 4 év alatt, egy percet nem unatkoztam, és legjobban azt az időt élveztem, amit nem házimunkával töltöttem. Szeretem a munkám, de azon kívül is van életem, hobbim, szórakozásom, és önmegvalósítási törekvéseim. A gyerekemmel is tudok foglalkozni úgy hogy ne érezze az óvoda hiányát. De gondolom a tiéd sírt 2 évesen hogy bölcsibe menjen.

Az általad rasszizmusnak titulált látásmódom pedig nem az oviskorú tapasztalataim alapján alakult ki, hanem sajnos sokkal később, mikor felnőtt fejjel láttam mit művelnek. Félreértés ne essék, nem csak a cigányok között vannak rosszak, koszosak, büdösek, lusták, de arányaiban sajnos jóval több, mint más nemzetiségek között. De ha neked annyira hiányoznak, írasd olyan oviba, suliba a gyereked, ahol ők vannak többségben. Mert jó az integrált oktatás.

Egyébként pedig ahogy írtam gyermekpszichológusok és pedagógusok, szakvéleménye (nem egyéni, hanem szakvéleménye) hogy a gyerekek nagy része 4-5 éves korra óvodaéérett. Úgy látom le kell írni még párszor hogy felfogják a hozzád hasonlók. Az integrált oktatás pedig addig működik, míg a normálisok vannak többségben. Amint a deviáns viselkedésminta kerül fölénybe, sajnos semmi pozitív hatása nincs.

Ugyanígy totál feleslege az értelmi sérült, vagy autista gyerekek integrációja is. Mert számukra pont az egyéni foglalkozás lenne a lényeg, mert másképp van huzalozva az agyuk. Egyedül a mozgássérült gyermekek integrációját tartom jónak, illetve a roma gyermekek sem zavarnak, míg nincsenek többségben, és ezért nem ők irányítanak.

Remélem hogy lesz alkalmad megtapasztalni az integráció és a roma többség áldásos hatásait, és lesz még gyermeked, akit 3 évesen oviba dughatsz. Bár szegény gyerek miatt inkább nem kívánok ilyet.

2015. ápr. 11. 21:39
 26/27 A kérdező kommentje:
25-os ne bosszankodj,árt a szepsegednek:) Egyébként meg annyira lesza.om a csp.-ot,azzal a 12000 Ft.-tal kitörölhetjuk a hatsonkat.Ha nem adnának semmit,akkor nem a csp menne a gyerek számlájára,hanem lehet leszoknank a dohányzásról,tehát így is, úgy is raknank neki be pénzt.Társaságra pedig szüksége van minden gyereknek,még ha ez ellent mond is a te véleményednek.
2015. ápr. 12. 02:57
 27/27 anonim ***** válasza:
igen
2015. ápr. 13. 21:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!