Ugye, hogy jó döntés volt a családi pótlékot óvodába
járáshoz kötni? Egyetértetek ezzel a döntéssel?
Legalább minden gyerek időben tanulja az alkalmazkodást.
Hetesre sem ragadt az egyetemen semmi, csak a kosz.
2015. ápr. 10. 19:02
12/27 A kérdező kommentje:
Ne haragudjon rám senki tényleg a kérdésért,csak kíváncsi voltam az emberek véleményére.Természetesen mindket oldal érdekel,mindenkinek más az álláspontja.Enyém az,hogy jót tesz a gyerekeknek a közösség.Egy idő után mi már kevesek vagyunk számukra egész nap.Köszönöm a választ mindenkinek.Ja,még annyit,hogy aki írta a gyerekpszichologiai választ,nem értek egyet,pont azért amit fentebb írtam,miszerint többre vagynak egy idő után a gyerekek az egyszemélyes társaságunktol.
Te most tényleg ennyire korlátolt vagy, hogy nem fogod fel, hogy az hogy valaki nem adja gyereket 3 évesen oviba, nem azt jelenti hogy a gyerek nem szocializálódik és nincs gyerektársaságban? Te 4 évig otthon ültél a gyerekeddel, és nem is látott más gyereket? Ha annyira jó 3 évtől az óvoda te miért nem vitted 3 évesen? Sosem voltatok játszón, játszóházban, ismerős gyereknél, egyéb rendezvényen ahol gyerek volt? Szocializálódni nem csak az óvodában lehet. És nincs igazad, mert nem minden gyerek igényli non-stop a gyerektársaságot 3 évesen.
2015. ápr. 10. 20:37
Ja és attól hogy nem értesz egyet, és te kevés voltál a gyerekednek vagy nem tudtál érdemi programot szervezni neki, a pszichológiai tény még tény marad.
2015. ápr. 10. 20:42
Lanyom 2,5eves. Nemreg kezdte a bolcsit es nagyon szereti,egyszer sem sirt hogy otthagytam,es pedig en nem vittem kozossegbe szinte sose.Az irigyseggel vannak gondok,de szofogado nagyon.Ha szolnak hogy nem szabad,abba is hagyja.Szerintem nem jo kotelezni senkit ra,hogy ovibe vigye,viszont nekem a bolcsi rendszere se tetszik,hogy csak dolgozo szulok vihetik.Nehez munkat keresni,ha a nyakadon a gyerek,aki fizet miert er kevesebbet,csak mert nem dolgozik?
2015. ápr. 10. 20:47
16/27 A kérdező kommentje:
Dehogynem hordtam.Azért nem adtam hamarabb oviba,mert nem dolgoztam,másfelől költözés előtt álltunk,nem akartam később ovit váltani.De mindegy,idén szeptembertől ugyis kötelező,tehát az ellentábor is jobb,ha beletörődik.Nem értem miért kötekszel és bántasz,nem vagyok korlátolt.De ha te piszkalsz,tudod mit mondok?Tartsd otthon 18 éves koráig,te dolgod,csak nem értem miért estél így nekem.
Azért, mert bár te otthon tartottad a gyereked, mert így láttad jónak, most simán leszarod a többi embert aki pl hasonló indokból szintén hozzád hasonlóan tenne, mondván hogy jobb a gyereknek az óvodában. Nem én kötöttem beléd, hanem te azokba akik fel vannak háborodva a rendszeren. Ennyi erővel kötelezővé tehetnék a bölcsit egy évesen, aztán jónapot. Vagy ha esetleg bevezetik hogy hetes iskola legyen első osztálytól, és majd hétvégén látod a gyereked, mert a gyereknek kell a szocializáció. Akkor is azt mondanád hogy így jártunk? Téged nem érint, mindenki más dögöljön meg. Mondom ezt úgy hogy már engem sem érint, de attól még mélységesen felháborít. Ettől függetlenül biztos megkeresném a kiskaput, hogy ne kelljen vinnem. De a te szád hogy állna ha pl lenne még két kicsid a családban, és ugyanúgy csak 4 évesen vinnéd a nagyobbat, de most kötelező 3 évesen vinned. Ő üvöltene minden nap, és féltékeny lenne, mert a tesó otthon lehet. Mindezt azért, hogy bizonyos népcsoport gyerekeit integrálják. Ja és megteheted hogy nem viszed, de akkor nincs csp. csak pl a gyes. Biztos egyetértenél és örülnél ugye?
Én itt befejezem. Veled olyan beszélgetni mint lónak imádkozni. És még te mondod hogy nem vagy korlátolt.
2015. ápr. 10. 22:02
18/27 A kérdező kommentje:
Ad egy,hogy beadhattam volna,de nem akartam ovoda váltást úgy hogy tudtuk a fel éven belüli költözést ( épült pont a hazunk),Másodszor soha nem szülnék 3 uram bocsá' 4 gyereket,Harmadszor a családi pótlékot fel se használjuk mert megy a gyerek számlájára.
De pont ez a lényeg. Hogy te megtehetted, hogy nem adod be. Mostantól nem tehetnéd meg. Elvileg. akkor sem ha fél év múlva költöztök. Mégis emellett kardoskodsz hogy ez milyen jó. Hát tényleg nem érzed az ellentmondást? És ha nem használod is fel a családi pótlékot, biztos nem örülnél ha mostantól nem lenne. Vagy igen? Akkor nem lenne a gyerek számláján sem.
Mellesleg neked egyet sem kellett volna szülnöd, ha neki is ezt az empátiamentes mindenkit leszarok ha nekem jó mentalitást adod át. Gratulálok.
2015. ápr. 11. 07:03
Tévedésben vagytok, most is otthon lehet tartani a gyereket, ha szülő úgy ítéli meg, csak felmentést kell kérni, amit a háziorvos és védőnő ad meg, jegyző hagy jóvá. Ahol rendezett a gyerek háttere, biztos, hogy meg fogják adni. Felesleges ezen veszekedni.
2015. ápr. 11. 08:13
Kapcsolódó kérdések: