Kaphatom a magyar családi pótlékot ha Romániában élek de magyar állampolgár vagyok?
ezt olvasd el .
és mindenképp vissza kell hogy gyere lakni ,szülni stb mert ugy nem megy ahogy olvasom .
De kiborult itt mindenki....utolsó: Szemészetre kellett menni a lányunkksl.doki azt mondta 6hó.aha
Majdnem egy év múlva tudtunk visszamenni...akkorra adtak időpontot
Kedves kérdező!
Szerintem jogosult vagy a magyar segélyre. Velünk az a helyzet, hogy a férjem és én is szlovák állampolgárok vagyunk, budapesten élünk átmeneti lakcímmel. Az állandó lakcímünk továbbra is Szlovákiában van. A babánk Budapesten született, szlovákiai állandó lakcíme van és ő is szlovák állampolgár. Mi a szlovákiai segélyt igényeltük (megjegyzem, a magyarországira is jogosult lennék, mert itt dolgozunk), mert a tartózkodási címtől függetlenül jogosultak vagyunk rá, hiszen ott van az állandó lakhelyünk és Szlovákia állampolgárai vagyunk.
Abban az esetben, ha bármilyen állampolgárként egy másik országban élsz és dolgozol, te döntötd el, melyik országtól kéred a segélyt. Lényeg, hogy csak egy helyről kérheted. Ha tehát magyar állampolgár vagy, nem számít, hogy jelenleg Romániában éltek. Szerintem természetes, hogy a kedvezőbb összeget választod, nem is értem, az eddigi válaszolók miért ütköznek meg ezen. Mintha Magyarországról nem mennének több ezren külföldre munkát vállalni és igényelnék az osztrák, német stb. pótlékokat...
Még mielőtt bárki letorkolna, elnézést kérek a gépelési hibákért, sötétben pötyögtem.
előző voltam
Bocsánat, ez még kikívánkozik belőlem, nehéz megemészteni a magyar mentalitást.
Azt már az elmúlt évek alatt megszoktam, megszoktuk, hogy a határontúli magyarokkal szemben erős ellenérzés alakult ki Magyarországon. Legyen.
De mégis mi a fene bajotok van a kérdezővel? Leírta, hogy Magyaroszágon született, élt és ami az itteni válaszolóknak a legfontosabb: MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR. Feltételezem, a közelmúltban ment férjhez egy erdélyi magyarhoz. Erdélyben telepedtek le, de attól ő még ugyanúgy magyar állampolgár maradt. Ugyan mégis miért ne lenne jogosult a magyarországi segélyre?
Amíg át nem költözött Romániába, ugyanúgy Magyarországon adózott, ahogyan ti is.
Még egy ilyen nyomorult, megkeseredett népséget nem láttam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!