Hány éves koromig kaphatom a családi pótlékot?
19 éves vagyok,1 hét múlva 20,állami gondozott (utógondozott).
elvileg sajátos nevelésben részesülő személy 23 éves koráig kaphatja a családi pótlékot. Az hogy állami gondozott vagyok sajátos nevelésnek számít?
(100%-ig egészséges vagyok,
tanulói jogviszonyom fennáll)
Szerintem 20 éves korodig jár. Vagyis annak a tanévnek a végéig, amelyikben betöltöd a 20. éved és nappalin tanulsz középfokú oktatásban, ha jól tudom. Tehát, te 2015. aug.31-ig vagy jogosult családira, ha épp nem utolsó éves vagy.
A közoktatási törvény szerint sajátos nevelési igényű gyermek, tanuló: az a gyermek, tanuló, aki a szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleménye alapján
a) testi, érzékszervi, értelmi, beszédfogyatékos, autista, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos, a megismerő funkciók vagy a viselkedés fejlődésének organikus okra visszavezethető tartós és súlyos rendellenességével küzd,
b) a megismerő funkciók vagy a viselkedés fejlődésének organikus okra vissza nem vezethető tartós és súlyos rendellenességével küzd
Én is utógondozott vagyok.
Annak a tanévnek a végéig jár a csp amelyikben betöltöd a 20at. Vagyis 2015. agusztus 31. jár. 2015 szeptemberében jön az utolsó utalás és majd kapsz egy határozatot h mostantól nem kapod.
Én pont tavaly voltam így. Decemberi vagyok én is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!