Nem kaptam még családit! Hogyan lesz így majális?

Számomra az az elgondolkodtató, miért olyan természetes, hogy csak egy gyereke van a kérdezőnek. Aki összeget írt, mindenki tizenezer forintról beszélt.
Kérdező! Hogy hogy lesz így majális, azt nem tudom, az meg nem tartozik rám, miért fogyott el a pénzed. Mivel bárkivel előfordulhat, és a pénzhiánynak ezernyi oka lehet, nem is foglalkozom ezzel. De a kérdéseddel teljesen felesleges támadásoknak is kitetted magad sajnos. Azt figyeltem meg, hogy sokan ülnek itt magas lovon, ahonnan irtó könnyen szólnak meg bárkit, akinek maximum pónija van, vagy még az se...
Tedd azt akkor, amit mondtak néhányan: próbálj olyan programot keresni, ami nem kerül pénzbe.

"Számomra az az elgondolkodtató, miért olyan természetes, hogy csak egy gyereke van a kérdezőnek. Aki összeget írt, mindenki tizenezer forintról beszélt. "
Talán mert remélik, hogy ennyi esszel , ilyen anyagi helyzettel es pénzügyi kultúrával nem nevel egynél többet?
"Mivel bárkivel előfordulhat, és a pénzhiánynak ezernyi oka lehet, nem is foglalkozom ezzel. "
Ez igaz. De akkor nem a majálison gondolkodnak el ezek a bárkit, hanem azon, hogy legkozelebb ne kerüljenek ilyen helyzetbe.
"Azt figyeltem meg, hogy sokan ülnek itt magas lovon, ahonnan irtó könnyen szólnak meg bárkit, akinek maximum pónija van, vagy még az se... "
Igaz, az fajni szokott annak, aki rosszul osztja be a pénzét, vagy nincs neki, ha a másiknak van, vagy jobban bánik vele....

Igen, nekem is volt, hogy nem tudtunk majálisozni, karácsonyozni stb. Volt ilyen. De csendben tűrtem és kerestem a megoldást, nem a nyamvadt családit vártam. Örültem, hogy van fedél a fejem fölött, van étel az asztalon az ünnep csak utolsó utáni volt fontossági sorrenben. Bár az is jó, hogy megtudtam fogni a munka végét. Mai világban ez nem jellemző. Lehet, most magas lóról fogok beszélni és a kérdező ne érezze személyeskedésnek, de egy példa amit felhozok (nem a kérdezőről és nem is neki szól személyesen). Ismerek kb. 10 embert akikről biztosan tudom, hogy nemhogy majálisozni nem futja de ételre is alig. Néha dolgoznak nálam néha nem. Most az a helyzet, hogy sok idő után szerettem volna a családommal tölteni pár napot, ami nálunk tényleg ritka, minden ünnepet végigdolgozunk. Hívtam volna őket dolgozni. Igaz 4 napos ünnep van, de azt hiszem amikor az ember nélkülöz, akkor nem válogathat. Ugyanezt csináltam és csinálom én is. Azt hiszem 8 embert kérdeztem meg 550 ft-os órabérben. Eredmény: A gyerekeim és én fogunk a 4 napos ünnepben dolgozni. Persze nem bánom, mert ez is pénz, de sokat elmond a sok panaszkodóról. Mert tudom, hogy a panaszkodást tovább folytatják, hisz ismerettségi körben vannak, de azt egyik sem említi, hogy lett volna lehetőség napi 6000 ft-ra. Persze én se húzom le őket. Ő dolguk. Csak érdekes.
Azt mondom amíg olyan szegénység van, hogy családin múlik egy kis kimozdulás vattacukor stb. addig nem ünnepelünk, lehet az ingyen is olyan helyen ahol nem a nép lehúzása a cél. Majd ha összeszedi magát az ember lehet kicsit elszórakozni. De talán akkor sem a majálison mert horrorisztikus árak vannak manapság.

Nem lehet azt tudni, hogy csak most úszott el, vagy máskor is szűk a pénztárca. Nekem nem fér a fejembe, ebből az egy információból miként lehet leszűrni azt a következtetést, hogy aki a kérdést feltette, nem rendelkezik pénzügyi kultúrával. Ráadásul egy közönséges munkakerülő, aki elégedjen meg azzal, hogy egy gyereket is nevelhet.
Én azt hittem, hogy aki maga is anya, az jóval elnézőbb és empatikusabb ennél a szemléletnél.

Furcsa, igen, ebben igazad van, bár lehet, hogy csak ötleteket várt. Én minden további nélkül el tudom képzelni, hogy mondjuk elromlott a mosógépe, vagy gyógyszert kellett soron kívül vennie, a szüleit támogatta, vagy akármi mást is, ami miatt most nincs pénze. És nem magának szeretne venni a családiból bármit is, hanem a gyermekének. Épp elég baj lehet, hogy ha nem jön meg a pénz, a gyerkőccel meg kell értetni, hogy a barátai mennek, ő pedig nem, nem kell ettől belerúgni.
Egyébként pedig sokszor egy családi program jóval többet jelent, mint amibe kerül.

Istenem,de jó hogy nem kell ilyennel foglalkoznom,és tudatosan,nem a semmire vállaltunk gyereket!
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!