Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Lehet ebből problémánk?

Lehet ebből problémánk?

Figyelt kérdés

Kicsit összetett a dolog.

Párom a kislánya után kapja a családi pótlékot,

-egyedülállóként 13.700-at.

Van egy közös gyermekünk, utána én kapom 12.200-at.

Szeretnénk, ha mindkettő a párom számlájára menne, mert akkor 2x13.300-at kapnánk.

Lehet abból probléma, hogy ő egyedülállóként vette fel eddig a családit a saját gyermeke után, én pedig a közös után nem? Egy lakóhelyre vagyunk bejelentve.

2014. febr. 11. 10:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ha közös lakcímre jelentkeztetek be, annak nyoma van. Innen tudják majd, hogy mikortól nem számít egyedülállónak.
2014. febr. 11. 11:44
 12/19 A kérdező kommentje:
Bocsi de ha pl. Pesten egy albérletben él egy egyedülálló anyuka a kisgyermekével és teszem azt kiadnak egy szobát, odaköltözik egy férfi, akkor már az anyuka nem egyedülálló? ez azért szerintem nem így működik..:-)
2014. febr. 11. 12:14
 13/19 anonim ***** válasza:
Te írtad hogy egy lakóhelyre vagytok bejelentve. Akkor??
2014. febr. 11. 12:15
 14/19 A kérdező kommentje:
Igen, egy lakóhelyre, a párom nagyszüleinél lakunk, tehát egy helyen élünk 6-an.
2014. febr. 11. 12:21
 15/19 anonim ***** válasza:
És akkor ezen mi a kérdés? Együtt éltek 6an, de az embernek (jó esetben)nem az anyjától születik gyereke. Nem hülyék ülnek odafent sem.
2014. febr. 11. 12:23
 16/19 A kérdező kommentje:

*nagymamája

igen, de nem tudhatják azt, hogy milyen okból költöztem én ide (kiadó szoba-akármi..)

az, hogy később akár kialakult egy kapcsolat, az is lehetséges.

feltételezésekért nem kérhetnek el pénzt, csak ha bizonyítani is tudják, h márpedig én azért költöztem ide, mert..

2014. febr. 11. 12:26
 17/19 anonim ***** válasza:
A közös gyerek és az azonos lakcím már épp elég lesz nekik. De nem akarlak én itt győzködni, majd meglátod hogyan lesz. Kívánom neked, hogy ne fizettessenek vissza 1ft-ot se. :)
2014. febr. 11. 12:34
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszi, nem igazán hiányozna most..:-(
2014. febr. 11. 12:41
 19/19 anonim ***** válasza:
De ha most bejelentitek, hogy a "főbérlődtől" vana gyerek akkor szerinted elhiszik, hogy szobát bérelsz 2,5 éve? durván 30 hónap * 1500 ft plusz a büntetés. Kérhetitek havi törlesztésbe is és akkor levonnak a cspből minden hónapban addig amíg le nem lesz törlesztve.
2014. febr. 11. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!