Angliában élek terhes lettem de munkahelyem bejelentett még nem volt. Szerintetek kaphatok segítséget az államtól? Ha igen ezeket hohyan tudom igényelni? Jelenleg suliba járok angolt tanulok.
Egyedül fogod nevelni a babát? Mert akkor azt tanácsolom, hogy menj haza. Ha nem volt még bejelentett munkád, semmire nem számíthatsz itt. Egyedül a child benefitet kapod majd, ami 80 font havonta.
Ha van párod, Ő igényelhet majd ezt-azt, ha megszületett a pici, de addig semmi nincs.
Ráadásul a bölcsi, ovi 3 éves korig fizetős, iszonyú pénzekbe kerül. Ha egyedül vagy a babára, akkor vagy az összes pénzed a bölcsire költöd, vagy nem dolgozol.
A kórházi ellátásra jogosult vagy? Mert nekem azt mondták, hogy csak a GP ingyenes, amíg nem dolgozol. Azt mondták, hogy min. 7-8000 font a terhesgondozás és szülés, ha minden rendben. Nekem ezt egy nurse mondta kedden, mikor érdeklődtem. Bár hozzátette, hogy nem tud mindent erről a témáról, nem az ő dolga. Nekem volt már 3 év bejelentett munkám, csak 2 évre hazamentünk, így elévült minden...
Bár ha a Jobcentre-ben már regisztrált vagy és kapsz benefitet, akkor lehet máshogy működik, hisz fizetnek utánad adót. Szerintem kérdezd meg tőlük, hogy mire számíthatsz. Sok sikert!
Megírod majd, hogy jogosult vagy-e valamire?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!