Visszajár a pénz?
Figyelt kérdés
A párom elvált, és a per kezdetekor anyuka elköltözött a páromra hagyva a gyereküket, de a családi pótlékot továbbra is anyuka vette fel. Ezt jelentettük a MÁK-nak, aki már vissza is fizettette a jogosulatlanul felvett összeget, csak nem nekünk utalódott a pénz hanem az Államkincstárnak. Kérdésem az lenne, hogy ez az összegű családi pótlék nem annak járna vissza aki ez idő alatt nevelte a gyereket és nem kapott pénzt? Azaz a MÁK-nak nem kellene kiutalnia a behajtott összeget?2013. júl. 30. 00:03
11/16 anonim válasza:
valóban 2 hónap visszamenőleg, de nem ebben az esetben, hiszen itt már egy megállapított jogosultságról volt szó, ne keverd össze a kettőt. A 2 hónap arra vonatkozik, hogy a jogosultság megnyílta után ennyi idő áll a rendelkezésedre, hogy érvényesítsd az igényedet. Jelen esetben az összes jogosultsági hónapra vonatkozó összeget kérheti.
12/16 A kérdező kommentje:
Meg fogjuk kérdezni személyesen megyünk be és járunk utána. Köszönöm 3-as és neked is legutóbbi válaszoló. Fogok írni hogy melyikőtöknek volt igaza. :) Különben már májusban lezárult a per, azóta kutatok, guglizok, de nem leltem válaszra, vagy csak bénán kerestem. Holnap után már okosabbak leszünk. :)
2013. júl. 30. 15:44
14/16 A kérdező kommentje:
Hamarosan indulunk, estére beszámolok mire jutottunk! :)
2013. aug. 1. 07:46
15/16 A kérdező kommentje:
Megérkeztünk! A fejlemény természetesen az hogy nem kapunk vissza pénzt. Ami jogosulatlanul lett felvéve az az anyától az Államnak visszajár, de mivel arra az időszakra természetesen az apa nem igényelt ellátást ezért nem is jár pénz. Amikor születik egy baba akkor is ez van. Ha nincs igényelve, nem jár automatikusan. Azért köszönöm a hozzászólásokat.
2013. aug. 1. 14:27
16/16 anonim válasza:
Kérjêtek vissza az anyàtôl,én is ìgy tettem. A nõvêrem gyerekeit nevelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!